Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_on

Zameldowanie a wsółwłasność

Polecane posty

Witam... Moja jeszcze żona ( jestem przed rozwodem) ma dziecko z innym facetem.Jesteśmy współwłascicielami domu czy miała prawo do zameldowania nie mojego dziecka bez mojej zgody??.Jeśli ktoś jest w temacie proszę o info.... z Góry dzięki Ania

Gość Ania.ana
nie jestem w temacie więc nie pomogę

Gość jestescie lesby
??

nie jestem prawnikiem to nie udziele ci 100 odpowiedzi ale z na internecie taki przykład kobieta wyjechała za granice jej w mąż w ty czasie zameldował u nich mieszkaniu swoją kochankę urzędniczka powiedziała kobiecie '' ją nic to nie interesuje i że ma prawo zameldowania kogo chce w tym mieszkaniu na wniosek osoby.'' Z tego wynika że twoja żona miała prawo zameldować swoją córkę.Najlepeij dowiedz się w urzędzie co i jak. Link do tej strony z artykułem: http://e-prawnik.pl/forum/prawo-administracyjne-1/zameldowanie-wymeldowanie/jak-zabezpieczyc-sie-przed-zameldowaniem-niechcianej-osoby--pomocy_8690,0,,

Dziecko jest zawsze meldowane, tam gdzie matka. Może być zameldowane u ojca, jeśli matka wyrazi zgodę.

Art. 62. § 1. Jeżeli dziecko urodziło się w czasie trwania małżeństwa albo przed upływem trzystu dni od jego ustania lub unieważnienia, domniemywa się, że pochodzi ono od męża matki. Domniemania tego nie stosuje się, jeżeli dziecko urodziło się po upływie trzystu dni od orzeczenia separacji. § 2. Jeżeli dziecko urodziło się przed upływem trzystu dni od ustania lub unieważnienia małżeństwa, lecz po zawarciu przez matkę drugiego małżeństwa, domniemywa się, że pochodzi ono od drugiego męża. § 3. Domniemania powyższe mogą być obalone tylko na skutek powództwa o zaprzeczenie ojcostwa

Gość Dziecko automatycznie
meldowane jest w miejscu, gdzie zameldowana jest matka.