Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gstyehusjsieie

Czy mąż może tak postąpić?

Polecane posty

Gość gstyehusjsieie

Witam! Od roku jesteśmy małżeństwem,przed ślubem pieniądze trzymaliśmy na wspólnym koncie i z niego korzystaliśmy,teraz mąż chce abyśmy mieli osobne konta i płacili na wszystko na pół,za mieszkanie,za prąd itd tylko nie za jedzenie!! Czy tak może postąpić?,czy skoro jestesmy małżeństwem,to mąż powinien utrzymac mnie jako żonę,(dziecka nie mamy) i nie powinnien żądać abym ja płaciła na pół?

Gość to jest kwestia
umowna miedzy malzonkami,generalnie takie placenie na pol to jest glupie bo malzenstwo to wspolnota mozna miec oddzielne konta,ale bez przesady zeby placic na pol??

nie wiem czy może, ale jak tak robi i mówi to skończony cham... nie mówię że kobieta ma siedzieć w domu i nic nie robic... ale choćby nawet nie miała pracy to prawdziwy mąż czegoś takiego nie powinien powiedzieć, zresztą to działa w obie strony. Znam takiego jednego... co wszystko chciał dzielić na połowe... ale jak przyszło co do czego że nie miał pracy, albo jak chciał się pochwalić swoim domem to widział w tym tylko siebie.... uciekałabym jak najdalej

Gość gdtyeejsususjjsjsj
Jeszcze dodam że ja PRACUJE bo sporo osób nazywa mnie darmozjadem!!!

O matko!!Ale świnia z niego!Przepraszam że tak pisze o Twoim mężu ale ludzie Ci faceci to naprawde sa jacyś popieprzeni!!Jak to przeczytałam to aż sie wystraszyłam.Jak facet może tak zmienić swoje podejście?Moim zdaniem powinnas z nim powaznie pogadac,co on obie mysli??!!!Chyba mu nikt nie wytłumaczył na czym polega rola MEZA!!Ma obowiązek dbac o Ciebie!!Poślubił Cie z miłościwiec niech teraz nie odstawia takiej maniany.Rozmowa tutaj obowiazkowa??A powiedz mi jeszcze Wy rozmawialiście kiedykolwieko pieniądzach??Jak to w Waszym związku bedzie wyglądać???

Gość maturka4
A czym usprawiedliwia taką propozycję? MOże jesteś fatalną gospodynią i trwonisz kasę bez umiaru?

Boże co pieniądze robia z ludzmi.....Zwykła achłanność nim kieruje,zazdrość bo on musi swoją kase niby wykładać a pewnie myśli ze Ty swoją przepuszczasz na Bog wie co ALE PAJAC!

Gość rfygefgysw
Jestem kobietą i jeśli kiedykolwiek wyjdę za mąż, to będę chciała mieć osobne konta i płacić na spółkę, czyli ja pół i on pół. Nie widzę w tym nic złego. Mąż to mąż, a nie utrzymanek. Źle bym się czuła, gdybym wiedziała, że żyję za czyjąś kasę.

Gość no ale jak to takkk
jestes rozżutna czy cos go do tego zmusiło? bo jesli to jego kaprys to dziwny jakis jest czy walnięty:O

Gość la donna
Pewnie planuje miec kochanke i chce ukryc swoje wydatki. Dla mnie to chore, aby tak nagle obstawac przy osobnych kontach. Nawet jesli wiecej zarabia, to co z tego? W sexie tez tak kalkuluje i wylicza?

Gość No to ja powiem tak
Mysle, ze mozecie podzielic sie wydatkami, moze Ty oplacaj jakies mniejsze rachunki? Chyba, ze maz bardzo duzo zarabia, a Ty o wiele mniej, wtedy to na jego miejscu nie postepowalabym tak jak on. Ale dom to wspolnota i szczerze powiem, ze na Twoim miejscu sama bym się zaoferowala, ze bede oplacac niektore sprawy...

Gość rfdtegtgdteggd
To ja! Po ślubie mój mąż bardzo się zmienił i przychodzą mu do głowy takie pomysły,jestem załamana:-((( Jak to faceci zmieniają się po ślubie!! Szkoda gadać! Rozrzutna nie jestem wręcz przeciwnie!

to juz chyba drugi taki topik, ale ponownie napiszę, koniecznie podzielcie wszystkie obowiązki na pół i wydatki na jedzenie, w końcu facet więcej zjada :D