Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie_proszeeee

dekoracja pomozcie prosze - foto

Polecane posty

Gość pomozcie_proszeeee

Witam! Ponizej zamieszczam fotke mojej sali (udekorowanej na slub jakiejs pary - osobiscie niewiem po cholere tam te balony) Na krzesłach u mnei będą pokrowce, i niewiem jakie kwiaty wybrac (zadnych kompozycji ok 5-6 kwiatów luzno wsadzonych w wazon - tylko jakie kwiaty, jakiego koloru bedą pasowaly do tej sali) a także swiece, te swieczniki to są swieczniki ktore zapewnia sala:O strasznie nie podoba mi sie ten wielki na stole mlodej pary i te pojedyncze u gosci moze wy poradzicie mi jakie moglabym zakupic swieczki, żeby to ladnie wyglądało... chcialam te plywające swiece ale koszt jednego kielicha czy misy to ok 20 zł kupic takich musialabym ok 7-10 do tego jeszcze kwiaty i dekoracje do tych kielichów +swiece wychodzi masakryczna suma, pozniej myslalam zeby kupic te kwadratowe szklane podstawki na swiece i kupic takie duze swiece 2 (jedna mniejsza druga wieksza ulozyc jakis ladny kwiat) ale nigdzie nie moge znalezc (zadnej hurtowni itd:O) zeby bylo do kupienia ok 20 swieczek z tej samej serii w dwóch rozmiarach:O pare osób mi mowilo zebym dala sobie na spokój, tylko powiedziala zeby kupiono bordowe swiece i bedzie dobrze bo na to i tak nikt nie bedzie zwracal uwagi tylko ja, no i sama juz neiwiem co robic aha i co myslicie o pomysle by te lampki - swieczniki na scianach tak oplesc organzą czy tam organtyną i w okolo tej organtyny oplesc piórka na druciku???

Gość autorka zapomniala
wkleic ... wiec slepa nie jestes ... no chyba ze ja tez mam coz z galami :D

Gość pomozcie_proszeeee
upupupup

Gość aproszęCiębardzo
Mnie osobiście nie podobają mi się te pomarańczowe kwiaty upięte na białym materiale zamieniłabym je na czerowne lub białe róże sztuczne. Swoją drogą nie wiem dlaczego ten upięty materiał jest wściekle czerwony a nie bordowy. Ogólnie pomarańczowy kolor wygląda wsyrętnie, te balony nie są aż takie złe ale dałabym jednen kolor- bordowy i kupiłabym taśmę do girland ale nie wymyślałabym tylko zawiesiłabym to w jednej prostej linii.Schowałabym te pomarańczowe coś co jest u góry firany.Dekorację za parą młodą też bym ściągnęła i zakupiła albo obrączki w kolorze białym albo jedno serce materiałowe wszystko oczywiście. Świece wybrałabym białe żeby wyglądało elegancko.Jeżeli chodzi o Twoje pytanie odnośnie kwiatów to ewentalnie czerwone róże ale moim zdaniem to byłby już przesyt. Krzesła mają zielone siedzenia to już jest szczyt wszystkiego musisz to zakryć. Możesz dodatkowo siedzenia owiązać bordową oreganzą- w formie wstążki ale wtedy rezygnujesz np. z tych sztucznych kwiatów upinanych pod stołem. Tu masz linki gdzie możesz to kupić: http://www.nowozency.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_11&products_id=79 http://www.nowozency.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_11&products_id=194 http://www.nowozency.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_12&products_id=83. Na tej stronie w galerii znajdziesz mnóstwo przykładów wystroju sali. pozdrawiam

Gość aproszęCiębardzo
a chodziło mi o bordowe róże

Gość pomozcie_proszeeee
a prosze cie bardzo - chyba nie czytalas tego co napisalam ta cala dekoracja lącznie ze stolem to ze slubu jakiejs pary ja bede miala zwykły biały obrus i zywe kwiaty nie bedzie zadnego wprowadzanego innego koloru niz ecru i bordo

Gość pomozcie_proszeeee
a te cos na gorze firany to tez jest czesc zaslony i jest ona bordowa tyle ze z przezroczystego materialu akurat tak slonce padalo i dlatego taki pomaranczowy odcien przybraly, no i nei mozna tego zdjąc choc ja nawet bym nie chciala

Gość Tulipany...
Moim zdaniem sala sama w sobie jest dekoracyjna (zwlaszcza te sciany) i wystarczy ze bedziesz miala biale nakrycia na krzesla z np jakims bordowym elementem ale nie zadne sztuczne kwiaty tylko np wstazka. na sciane nic bym nie wieszala. a na stol do wazonow powkladac jakies zywe kwiaty w kolorze bordo i bialym. te swieczniki out a zastap je szklanymi nawet takimi malymi. A moze ktos ci wypozyczy za jakas oplata swieczniki? a jak nie to kup z 10 takich malych na jedna swieczke poszukaj w tych sklepach za 4zl(kiedys takie byly) i np jeszcze mozna na stol sypnac kilka platklow kwiatow. A i zadnych balonow bo to juz dawno niemodne.

Gość Tulipany...
I w sumie mozesz kupic 2 takie duze kielichy, gdzie wrzucisz kilka swieczek albo z dwie wieksze. a potem postawisz sobie gdzies w domu:). takie dekoracje sa uniwersalne i pasuja do kazdego wnetrza. Kiedys widzialam jak jakis dekorator nalal wody i wrzucil tylko sztuczna lilie wygladala jak prawdziwa i wygladalo to bardzo elegancko.

Gość pomozcie_proszeeee
no zalozmy ze pokupuje po 3 takie swieczniki szklane tylko ja jedną swiece i tak po 3 je poustawiam czy wokół nich lepiej rozsypac platki zywych róż czy zamowic sztuczne platki?? Boje sie ze jak z rana w sobote rozsypie te zywe to do 19 one juz powiedną co radzicie:>???

Gość Tulipany..
Najlepiej o kwaity zapytaj w jakies dobrej kwiaciarni to ci panie doradza, one maja czesto jakies tam swoje sposoby zeby kwiaty sie dluzej trzymaly. no chyba zebys znalazla sztuczne ale takie naprawde ladne.

Gość truskawka_w_szampanie
Żadnych sztucznych kwiatów! :/ Odradzałabym też płatki rozsypane na obrusie, bo na weselach goście są dość blisko siebie posadzeni, na stołach jest dużo talerzy i półmisków, więc nie ma na to miejsca. Płatki, zamiast ładnie się prezentować, "zaśmiecają". Ja na swoje wesele zamiast kwiatów w wazonach zamówiłam kilka niskich wiązanek do położenia na stołach - ładnie się prezentują i nie zasłaniają gości siedzących po przeciwnej stronie stołu. Zwróć też uwagę, żeby świece nie były zbyt wysokie. Na koniec najważniejsza rada - nie przejmuj się tym wystrojem za bardzo, to tylko drobiazgi. Panna młoda powinna być zrelaksowana i szczęśliwa :). Pozdrawiam!

Gość pomozcie_proszeeee
kiupilam juz swiece:D na stoly gosci z jednej i drugiej strony po 3 swieczki te zwykle długie w kolorach metalik bordo, metalik zloto, i matowe ecru i chyba kupie do nich te swieczniki i juz http://allegro.pl/item723961360.html a na nasz stół w identycznych kolorach kupilismy 3 swiece roznej wielkosci i je ustawie na taki talerzyk - podstawke co myslicie a i czy waszym zdaniem te swieczniki nadają się na te dlugie swiece m,usze ich 24 kupic:O i boje sie w ciemno zamawiac

Gość dekorator
Jak tak czytam, to macie choojowe gusty, tyle w temacie

Gość pomozcie_proszeeee
no to niewiem po co wogle sie wypowiadasz, skoro masz inną wizję tego wszystkiego to bys napisał/a, cos doradzil/a, podpowiedzial/a, ja nigdy nie stroilam sali na wesele do tego nie bylam na zadnym od ok. 12 lat więc zupelnie niewiem jak to wszystko powinno wyglądac

Gość uupup
czy wiazanka panny mlodej musi pasowac koorystycznie do wystroju sali np.do balonow?