Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ala1984

co sądzicie o meblach IKEI? Trwałość, wytrzymałość.

Polecane posty

Gość ediffffffff
nie polecam mam sporo...i z czasem widać, jaki to szajc! meble tzw. drewniane, typu komody, stól, szafy...okazały się po 2 latach zwykłym paździerzem oklejonym tzw. okleina drewnianą, widać już wyraźnie co 2 cm ślad sklejania!! stół został pomalowany bezbarwnym lakierem, podobnie krzesła, któer sie rozpadają...użytkujemy mało,bo dom stoi praktycznie pusty... wolałabym dopłacic po 200pl i kupic coś mocniejszego

Gość ediffffffff
cd regał billy ma tylko ładne drzwi, tyły są z tektury i półki się powyginały regał na książki to samo jedynie kolorowe flakoniki tanie - ładnie się prezentuja na parapetach

Gość gość
Nie mam pojęcia jak wy korzystacie z tych mebli, bo ja mam wiele różnych - i nic się nie wypaczyło. Albo źle skręciliście, olewając np. jakieś kątowniki usztywniające. Albo po prostu niedbale użytkujecie, w wynajmowanym mieszkaniu też wszystko lokatorom z rąk lecialo, szuflady się rozpadły po roku itd, a u mnie w domu w identycznej komodzie przez 8 lat były ok. Kanapa ma ponad 10 lat i zmieniłam tylko obicie.

Gość gość
Kupiliśmy zestaw na wymiar z netu i to faktycznie się opłacało. Kuchnie.pl wykonały to dla nas w niskiej cenie. I to się opłaca, bo meble kupowane przez net są tej samej jakości, a koszty są sporo niższe.

Gość gość
katalog Ikea jest dostępny w necie, można sprawdzić nie tylko czy jest coś podobnego (na pewno nie na taką nośność), można tez sprawdzić, czy jest dostępne w konkretnym sklepie. Mam cię wyręczyć?

Gość sonkowowo
wytrzymałość mebli z ikei niestety nijak się ma do mebli z http://www.batdom.pl/ze,0,12/zestaw-zt6.ehtml:( wiem, bo w jednym pokoju mam zestaw z ikei, a w jadalni z tego sklepu. niewiarygodne jak moga roznic sie meble od siebie, ciekawe ile te z ikei jeszcze pociągną eeeh :(

Gość agnieszkakowalska
sonkowo, czyli mówisz że batdom jest w porządku, tak? http://www.batdom.pl/ze,0,85/zestaw-zt66.ehtml właśnie myślę nad tym zestawem, czytałam opinie i są różne, ale może w końcu sie zdecyduję

Gość gość
nigdy w życiu nie kupiłabym w ikei nic więcej niż tylko jakieś gadżety do wyposażenia mieszkania. nie ma tam nic więcej sensownego. śmieszna jest na pseudo-praktyczność tych mebli, tak jak ktoś wyżej napisał np. niby można pokrycie sofy wyprać, ale nie mieści się do pralki, niby komoda drewniana, a okazuje się ze sklejki, niby regał fajny, ale książki standardowych rozmiarów się nie mieszczą... może te rzeczy droższe są lepsze jakościowo, ale ich cena nie odbiega już wtedy od ceny porządnych, solidnych mebli.

Zapraszamy po inspiracje do ART DECO ;) Bogata oraz ciekawa oferta firmy ART DECO powinna zaspokoić najbardziej wyrafinowane gusta. W ofercie posiadamy najwyższej jakości meble wykonane w 100% z litego drewna sheesham oraz mango. W sprzedaży posiadamy również wysokiej klasy biokominki. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego. :) www.meblekolonialne.eu

Gość gość
ja korzystam z usług http://www.batdom.pl/ze,0,190/zestaw-zt166.ehtml. dzięki konfiguratorowi sama wszystko dobieram z mężem, świetna opcja

Gość gość
Jak można kupować taki badziew. Ja mam tylko meble na wymiar. Takie robione przez stolarza mogę polecić pana który robił mi i mojej koleżance meble tel do niego 790 899 070 Michał

Gość arteeeeee
Te meble z batdomu sa strasne. Nie wiem co za des9eraci to kupuja.....

Gość tahehusubt1979xaozg
raczej nie przeżyją 8-10 lat:/stolik juz wyrzuciłam po dwóch latach,maz zdenerwowany uderzył reką w stół....i blat się wgniótł,poza tym pod wpływem ciepła pojawiały sie takie pecherzyki na stole. Jasne http://imx.tw/bKSv

Gość Magdalena79
Mama miała łóżko, a jest osobą drobną , badziewie się wygniotło po dwóch latach. Sama chciałam się umeblować w Ikei, pojechałam i.... nie rozumiem sukcesu sklepu i tego całego szału z modą na ikeę. Ani piękne,ani trwałe, ani tanie. Reklama działa cuda. Właściwie wszystko tam jest "od siekiery", jakieś takie prymitywne, bez gustu, jak z gabinetu lekarskiego. Nie wiem czym się ludzie zachwycają. Jedynie naprawdę ciekawe są naczynia, spory wybór talerzy i ciekawych dużych kubków do kawy.

Gość gość
Mi ostatnio bardzo podobają się białe komody. Zamówiłam sobie na topeshop.pl. Jest piękna i solidnie wykonana.

Gość gość
ja nigdy nie miałam styczności z meblami IKEA. staram się zawsze wspierać polski rynekwięc jeśli chodzi nawet o meble, to decyduję się na polskie marki. jesli chodzi o salon to w100% urządziłam go meblami marki ABSYNHThttp://www.absynth.eu/meble_do_salonu.php wybrałam meble w stylu skandywskim MAGH i do tego cudny naroznik tez w tym stylu NOI i jestem mega zadowolona :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Totalna d*** właśnie dziś kupiłam toaletkę w ikea okazuje sie że jest uszkodzona i nie ma w meblu dziurek po prostu totalna masakra jak coś takiego można sprzedać wydałam na to 300 zł i jeszcze do reklamacji nie polecam tego sklepu :(

Gość gość
Genetralnie "meble" z ikei są robione przeważnie z masy makulaturowej i innych plastikowych śmieci. Jest dobre przebicie na marży bo polaki są goo pie i kupiom wszystko. Moja znajoma kupiła ławę do pokoju ale jak umyła podłogę to nogi od ławy naciągnęły wody i zrobił się z nich pędzel, okleina plastikowa odeszła.

Gość 5656565
stołówka w ikei bydgoszcz przypomina mi te z wczasów pracowmniczych PRL

Gość kjacek
Meble produkowane chyba ze śmieci. Ludzie z ikeły chyba o drewnie jeszcze nie słyszeli. Odkryją je może na 20 lat.

Widzę, że Wasze opinie są różne. Ja zastanawiam się teraz nad zakupem nowej szafy, interesuje mnie Almi Decor. Ostatnio czytałam artykuł o powrocie tej marki na rynek: http://poradnikowy.net/almi-decor-kler-duka-westwing-co-oferuja-popularne-marki-dla-twojego-domu/ i czekam z niecierpliwością na sklepy stacjonarne. Póki co pozostaje strona internetowa :)

Gość Dorota Anna
Posiadam z Ikei sofę 3-osobową rozkładaną EKTORP. Mam ją 3 lata. Jest gustowna i bardzo wygodnie się na niej siedzi - można wypocząć, wtulić się w miękką kanapę. Pokrowiec prałam w pralce 1 raz - zmieściły się. Natomiast po rozłożeniu jest słabo. Sofa składa się z 3 części, a każda jest na nieco innej wysokości, stąd głowa leży niżej, tułów wyżej, a nogi z kolei znowu opadają w dół. Zatem śpi się niewygodnie. Ponadto wstając z łóżka trzeba uważać, by nie zahaczyć o stelaż wysunięty na zewnątrz, gdyż można sobie o niego po prostu poharatać nogę i wylądować u chirurga. Także ten szwedzki, ikeowski design bardzo mnie rozczarował.

Gość gość
Meble z ikei są ok, trzeba o nie dbać. Ale jeśli szukasz czegoś wyjątkowego, to stolarz wrocław - http://wanzbig.pl/ na pewno Ci pomoże