Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

Julcia pewnie ze warto sie przejsc do lekarza jezeli Cie to bardzo niepokoi, mi chodzilo o to ze musisz wierzyc ze sie uda i przestac szukac winy... Wiem ze czasami, i to bardzo dziwne, znalezienie jakis niedocialosci w badaniach, daje nadzieje ze to sie wyleczy i sie uda! Ja tak mialam... i nie bylam tego w stanie zrozumiec... Ale okazalo sie to byla zla droga bo ciagle sie na czyms neg skupialam. W zaleznosci jak schorowana jest tarczyca, czasami trzeba ja wyleczyc - podleczyc i wtedy wznowic dzialania a czasami, jezeli choroba nie jest zaawansowana mozna kontynuowac. Nie wydaje mi sie zeby kazali ci czekac... Wiec glowa do gory!!! bedzie dobrze kochana! Anulka ja nie wiem do konca z ta temp, ale z tego co tak sie troszke orientuje to ona rosnie albo zostaje na tym samym poziomie i dopiero tuz przed @ spada... Mam wielka nadzieje ze sie udalo! Betka mozecie sie kochac zawsze ale wiadomo ze w okolicach dni plodnych zachodzi sie w ciaze. A test pozytywny moze wyjsc kilka dni przed terminem spodziewanej @, ale nie zawsze. Aby miec pewnosc test powinno sie zrobic jezeli termin @ minie a nie ma krwawienia.

cześć dziewczynki🖐️🖐️ Zuzka🌼 bardzo mi przykro , ale może jeszcze nie jest wszystko przesądzone. Najważniejsze , że sie nie załamujesz , tak trzymać!!! Mówisz , że 10kg, ja cały czas na dietce , narazie spadłam 4kg. gagatka🌼 z tym hobby to racja, 15 -lat zajęte :P:P Dorka🌼 dziewczynka, to super:D:D A nawet wczoraj , kolejne cv poszło. To jest moja obowiązkowa lektura:D Anulka 🌼 kochana nie dopatruj sie , aż tak tych oznak, bo naprawde jeszcze za wcześnie. Nie zrozum mnie źle , bo ja przechodziłam to nie raz, potrafiłam dostrzec różnych rzeczy, które ewidentnie wskazywały , że sie udało , a jednak przychodziła @:( Oczywiście życzę Ci, aby to były te objawy , aby pojawiły się 2 kreseczki. waikiki🌼 życzę Wam , abyście jak najszybciej wyszły ze szpitala:D czekamy na Ciebie👄 Julka🌼 ewuska🌼 malgos🌼 Klempa🌼 A u mnie weekendzik minął szybko i pracowicie, bo prawie cały spedziłam na budowie:P A teraz do czwartku ma urlopik:D:D wiec odpoczne sobie troszke od pracy. Teraz wyczekuj na @ , bo przyjdzie środa - czwartek. Nie moge sie doczekac , bo od początku cyklu zaczynam brać oeparol . Ogólnie samopoczucie jak narazie ok, daje rade:D:D Życzę Wam miłego dzionka , bo u nas zimno i deszczowo:(

CZesc DZiewczyny JA walsnie dotarlam do pracy bo rano bylam zrobic sobie prolaktyne po obciazeniu i progesteron moze tu tkwi jakis problem. Dzis znow mierzylam sobie rano temp i znow podskoczyla mi o 1 stopien wiec mialam 37.3 rano.Nie nakrecam sie bo nie warto tylko zatsanawia mnie dlaczego temp rosnie codzienie o0.5-1 stopien.Zabaczymy ja podjelam wczoraj decyzje ze co ma byc to bedzie i nie bede sie ani stresowac ani nakrecac bo potem jest jeszcze gorzej.No coz a jak wam mila dzionek. Dam znac jak bede miala wyniki ale to najszybciej w czwartek wieczorem bo tak u nas w IRL to dziala Pozdrawiam i zycze milego dzionka

heja :) ja tylko wpadlam :) jestem mega zmeczona !! marze o tym zeby sie umyc i isc spac - i tak wlasnie zaraz zrobie. Zuzka a u Ciebie jak?? jutro mam usg - ciekawe czy cos sie dowiem :)

dobranoc kobitki :) ide spac :) trzymajcie kciuki :) jutro mam usg - wyniki dopiero 1 lipca choc mam nadzieje ze dowiem sie czy wszystko dobrze!!

Hejka dziewczyny:D Gagatka trzymam kciuki:D:D ja wizytke mam na sobote:)ciekawe jak pecherzyki rosna... Moniq fajnie masz:)urlopik!ja dopiero pod koniec lipca.Ale caly czas mam nadzieje ze nie pojade do Polski:Pbo jak bede w ciazy to nie chce podrozowac:P

Hej dziewczyny ja osttanio troche zabiegana nie mam czasu zasiasc dokompa, @ zbliza sie duzymi krokami, piersi mnie bola ze szok-ale to jak zawsze tuz przed @ a czolo mi tak wysypalo jak nigdy wiec pewnie mega uplyw krwi bedzie. Ale to nic. Przyjdzie @ to zaraz sie na HSG bede umawiac Ciekawe jak Zuzka i jej beta 🌻 ja ciagle mam nadzieje ze ten test sie mylil, przeciez czasami tak ejst jak za wszesnie testujesz. Moniq mowie ci bedziesz zadowolona z tego oleju z wiesiolka, bedziesz miala sluzu ze hoho. Mallgos kochana jak tam poczytalas juz troche o tym procesie adopcyjnym, jak sie tym zjamiesz to moze Bog sprawi wam mila niespodzianke. Jezeli moge zapytac to nie chcecie sprobowac inseminacji?? Dorka wyslalm ci maila bo nei chcialam dziewczyn zameczac znowu moim wywodem na temat TSH ;-) Reszta kobitek - serdecznie pozdrawiam Milego dzionka

Hej dziewuszki! Gagatka bardzo mocno trzymam! Na ktora masz wizyte? zobaczysz wyjdziesz w skowronkach jak zobaczysz dzidzie! 12 tydz to juz taki malutki czlowieczek i przeslodko wyglada jak macha nozkami i raczkami! Niezapomniane chwile! Julcia na maila juz odpisalam - walnelam Ci niezly poemat :D:D:D Ewcia powodzenia! Mam nadzieje ze pecherzyki rosna i beda dwa i od razu blizniaki :D:D:D Oczywiscie jezeli byscie chcieli! Moniq a jak prace nad domem? Duzo jeszcze macie? Kiedy planujecie przeprowadzke, czy to jeszcze odlegly termin? Mallgos a Ty sie nie zastudjuj i nie zapracuj! zuzka caly czas trzymam! Ciekawe jak nasza biedna Waikiki... kurcze nie ma lekko na samym poczatku. Wiem ze zoltaczka to bardzo czesto jest u takich maluszkow, ale to musi byc takie przygnebiajace... Klempa a jak zloty syneczek? Nadal przecudowny? Ja juz nie moge sie mojej corci doczekac i jakos caly czas nie moge uwierzyc ze bedziemy miec nasza wymarzona dziewczynke! Najbardziej to moja mama szaleje :D:D Klempa a planujecie rodzenstwo???

Czesc Dziewczyny Ja dzis kolejny dzien mam podwyzszona temp wiec nie wiem co o tym w dalszym ciaglu myslec.Dzis czuje dziwne klucia w podbrzuszu i jakas lekko zpiaca jestem ,caigle ziewam i jakos dziwnie sie czuje(takie jakby mnie w srodku skrecalo sie wszsytko ) .Nie nakrecam sie wogole i jakos nie wierze ze moze moglo sie udac ale jak mnie czasem tam cos zakluje to nei wiem co o tym myslec. W sumie podjelam decyzje ze wzdlegu ze nie mam regularnych cyklow a z obliczen moich wynika ze owulacja byla 22dc to @ powinna nmastapic po 14dniach wiec bedzie to ok 35dc.Dzis mam 29dc wiec poczekam do poniedzialku i jak nei dostane @ to zrobie test choc bo nie bardzo wiem kiedy moglabym juz cos robic. Dziewczyny poniezej podaje moje temp od dnai owulacji i prosze powiedzcie co o tym myslicie 22dc-36.8 23dc-36.95 24dc-37.00 25dc-37.05 26dc-37.1 27dc-37.2 28dc-37.3 29dc-37.3 Wynika z tego ze rto juz 7dzien podwyzszonej temp ,Czytalam gdzies ze jesli temp ok 37 lub powyzej 37 utzrymuje sie dluzej niz 14dni to jest duze prawdopodobienstwo ze zaszlos ie w ciaze.Mi jeszcze na to wychodzi pozostaje czekac 7dni i obserwowac;) Wczoraj zrobilam badania -progesteron i prolaktyne po mtc wiec ciekawa jestem co mi tam wyjdzie.Wyniki dopiero w czwartek. Ciekawa jestem jak tam gagatka.Trzymam kciuki;) Zuzka mam nadzieje ze test sie pomylil i wszystko jest ok ;)Czekamy na wiesci Dorka jak tam samopoczucie przyszlej mamy? Milego dnia;) Ps.przepraszam ze znow sie rozpisalam ale wiem ze mnie rozumiecie i pomozecie jak bedzie to mozliwe

Anulka, super ze temp sie utrzymuje na wyzszym poziomie, ale tak jak piszesz ma byc taka wysoka przez 14 dni po owu i wtedy mozna sie cieszyc i testowac. Przewaznie temp spada tuz przez @ czyli jakos 12-13 dzien... o ile sie nie myle... Ja nigdy nie mierzylam wiec nie jestem na 100% pewna. A kiedy masz wyniki badan? Jestes zapisana na konsultacje z ginem jezeli cos bedzie nie tak?

Dorka Tak do lekarze bede szla 28czerwca nio chyba ze dostane @ to bede musiala przelozyc.A wynikim mam w czwartek wieczorem wiec napewno dam znac co i jak.Wlasnei wiem ze niby 12-13dni po owul temp sie utrzymuje wiec nie robie jeszcze sobie zbyt duzych nadzieji choc ja mierze temp od kilku cyklow i nigdy tak nie bylo raczej temp byla w okolicach 36.8 i raz rosla a raz spadala .To w sumie chyba pierwszy cylk gdzie temp rosla i utzrymuje sie na tym samym mniej wiecej pozionie tzn ok 37 lub powyzej.Zostalo mi tylko teraz czekac i obserwoac co sie bedzie dalej dzialo Dorka od wczoraj zaczelam brac w sumie duphaston tak asekuracynie ,bo sobie nie powinnam zaszkodzic a moze jak cos tam sie dzieje to tylko pomoze;) Pytalam pielegniartki wczoraj i powiedziala ze jesli udalo sie to nie zaszkodzi a jesli nie jestem to tez raczej nie powinno sie nic stac.Kazala mi brac tak jak lekarka przez 10 dni i odstawic i czekac albo przyjdzie @ albo nie.Zreszta dzis juz 7dzien jak temp jest lekko podwyzszona wiec pewnie sie zgra w czasie razem z odstawieniem duphastonu. Zastanawia mnie tyko fatk czemu tak szybko zaczely mi dokuczac piersi i bol w podbrzusu (jajniki)jesli niby do @ mam jeszcze tydzien .ten bol mi juz dokucza dobre 5 dni wiec za szybko jakby na bole przed miesiaczkowe.ehhh pozyjemy ,zobaczymy .Wychodze juz od kilku dni z zalozenia co mialo sie stac to sie stalo a jak nie to zawsze jest kolejny cykl przedemna;)

Uwazam za bardzo dobrze ze bierzesz duhpaston, bo to na podtrzymanie ciazy, czyli jak sie udalo to dzidzia od razu jest wspomagana :) Bardzo Ci zycze, aby te temp podwyzszone wskazywaly na ciaze! Byloby cudownie! Jezeli sie nie udalo to @ dostaniesz pewnie z jakies 2-3 dni po odsawieniu duhpastonu... przynajmniej ja tak mialam. Raz mi lekarz zalecil brac az do czasu jak sie pojawi @ i w ten sposob mialam 40 dniowy cykl! I jak odstawilam to zaraz dostalam :( Bardzo mocno trzymamy za Ciebie! A co do boli, to ja zawsze jakies cos mialam... a to cycki a to podbrzusze a w cylku jak sie udalo nic! Wiec to roznie bywa.... oby sie udalo!

Dzieki Dorka za dobre slowa.Zobaczymy co ma byc to bedzie,Dzis juz 2 dzien z duphastonem wiec napewno zrobie tak jak mowisz.Pobiore go przez 10 dni bo tak zalecil lekarz i zobaczymy po tych 2-3 dniach czy cos sie pojawi ,bede monitorowac tez temp to bede wiedziec czy ta temp utrzymuje sie juz dluzej niz 14 dni czy tez moze zacznie spadac;) Jak samopoczucie dzis?

Ja super! Troche jestem zmeczona bo nie spie od 5 rano... wlasnie bede bukowac wizyte z GP, ale tak mi sie nie chce isc... ale musze zrobic badania hemoglobiny, bo znow wczoraj mi sie zrobilo slabo i dzis rano tez... wiec moze jeszcze wiecej zelaza mi dowala. U nas dzis tak zimno ze musialam kurtke zalozyc :(

Gość Milenaa19
My z nażyczonym również starazmy sie o dzidzię, dopiero 2 miesiąc teraz więc mam nadzieję, że sie uda. Dni płodne obliczam za pomocą kalkulatora dni płodnych w necie... Kiedy mam dni płode, stosunek odbywamy co drugi dzień. Trzymajcie kciuki a ja za Was:P

Joł laski 🖐️ No i nici możecie puścić kciuki dostałam dzisiaj @ nawet nie zdążyłam zrobić bety:P na razie lekko plamię ale to się rozkręci bo brałam do wczoraj duphaston a jak dzisiaj zobaczyłam że leci to już nie :P Anulka mam nadzieje że przyniesiesz dobre wieści z ta swoją tempką :D Dorka a ty wypoczywaj najważniejsza jest dzidzia:) Pozdrawiam całą resztę:)😘

dzień dobry laseczki:D zuzka🌼 kurcze szkoda kochana, pamietaj nowy cykl nowe szanse. dorka🌼 u mnie też pogoda niezaciekawa , zimno :o A jeśli chodzi o domek, to jesteśmy na etapie lania posadzek, tynki już mamy też prawie skończone. Właśnie studiuje płytki, kotły , itp. Jak zawsze siedziałam na allegro w poszukiwaniu ciuchów , to teraz profil zainteresowań troszke sie zmienił:P Planujemy jesienią sie wprowadzić do siebie:) Anulka🌼 a na kiedy masz termin @ . Zyczę aby temperatura oznaczała 2 kreseczki:) gagatka🌼 trzymam kciuki za wizytę. Napewno bedzie wszystko dobrze, jak wrócisz zdawaj relacje:D Julia🌼 Ty pracusiu:) A moze hsg nie bedzie potrzebne :) Ja miałam robione hsg i laparoskopie w marcu. Mam nadzieje ze wiesiołek da rade:P:P Miłego dzionka , zapraszam na kawkę , albo herbatkę jak kto woli:)

Witaj Moniq :D Ja właśnie też piję kawkę :) Mówisz praca wrze w domku no moje oszczędności na działkę poszły na lekarza więc na razie z M odpuszczamy szukanie działki bo dzidzia ważniejsza:) a budowa domu może poczekać mam gdzie mieszkać:) A ja w pracy siedzę :( u mnie słonko świeci :) a niedługo jadę do maleństwa mojego M bratanicy już drugiej w odwiedziny :D

Moniq ja uwielbialam siedziec w sprawach budowlanych jak remonowalismy mieszkanie! Stwierdzilam ze minelam sie z powolaniem.. nie wiem czemu zuplnie nie przeszkadzalo mi urzeranie sie z budowlanscami itp. Na jesien powiadasz... to juz bardzo niedlugo. Och jak ja bym cos zbudowala... wyremontowala... Super wspominam ten okres! Zuzka ja tez w pracy :( U nas o dziwo wyszlo slonko... ale pewnie zaraz zajdzie i bedzie zimno - pogoda calkowicie w kratke :( zuzka kaska poszla, ale spokojnie dzialeczke jeszcze sobie kupicie spokojnie! Ja cos czuje ze za drugim razem Wam sie uda, tak jak mojej kolezance! A wiesiolek - podobno super! A slyszalyscie o ziolkach? Ja niedawno przeczytalam ze bardzo pomagaja. to jakas specjalna mieszanka... jezeli chcecie to Wam sie dowiem co i jak... Podobno duzo dziewczyn dzieki nim zachodzi bo jakos oczyszczaja organizm itp. Dajcie znac jak chcecie wiecej szczegolow!

Dorka no to dawaj te ziółka :) Oczywiście że działeczka i budowa domu poczeka :) a jak się będę budować to przyjedziesz i mi pomożesz oczywiście pobyt i wyżywienie w PL gratis hehehe:D

Pamiętasz Dorka jak pytałaś mnie o samopoczucie po pregnylu i zaszłaś:D mam nadzieję że inseminacja Ewuski się tak samo powiedzie :D a ja poczekam cierpliwie już się jakoś przyzwyczaiłam że nie wychodzi:P i powiem ci że mnie nie dołują te testy jak wychodzą negatywnie :)

zuzka pamietam dokladnie! Ja jakos ciezko wspominam ten pregnyl... marnie sie czulam i pamietam ze musielismy z ukochanym wynajmowac pokoj w hotelu, bo jakos w domu rodzicow nam nie pasowalo, w szczegolnosci ze oni wiedzieli ze bedzie bara bara bo tata mnie zawozil na zastrzyk... Starsznie bylam smutna jak sie nie udalo, ale moja gin mnie pocieszyla ze wiecej jej pacjetek zachodzi w cykl po pregnylu i tak nam sie udalo :) Z takim pozytywnym nastawieniem to na pewno sie uda! Trzeba wierzyc, ale nie schizowac! dokladnie nastawienie jakie Ty masz! Zaraz sie dowiem o tych ziolkach i wszystko Wam tu napisze!

staraczki nick...... wiek....... skąd?........... starania od? ewuska99.... 25lat........zach-pom............od:06.2008 Gabrysieńka..29 lat .......śląskie ..............od 08.2009 karla83........26 lat .......pomorskie ............ 10.2008 loza.............23lat .......podkarpackie ..... od 07.2009 Paula_27.......27lat.......wielkopolskie....... od stycznia 2009 OJolinar ......24 lata......śląskie............... od lutego 2009 Linijka.........25lat........świętokrzyskie.....od maja2009 atka1112......22 lata.....dolnośląskie..........od 01,2009 Gafi.........39 lat ..........mazowieckie........od stycznia 2009 Mamą być...23lata.........zach-pom............od 08.2009 lonisława.... moniq123.... 24lata.......kujawsko-pomo..... Zaciążone Pseudonim.......Wiek..........województwo..........term i n porodu Pestka.............26lat..........dolnośląskie......... 15.czerwca 2010 Rudzielec2606....36...........zachodniopom........12 lipiec 2010 little lady m........22lata......malopolskie........... klaudusia..........26lat........mazowieckie......... 17 pazdziernik 2010 Dorka_L...........29lat.........Londyn.......... 18 pazdziernik 2010 gagatka...........25 lata......małopolska............. mallgos........28 lat........mazowieckie........ moniq123.... 24lata.......kujawsko-pomo..... zuzka11.......29lat........lubelskie............. julia11.......28lat..........dolnośląskie......... Mamusie nick........wiek.......województwo.......dzidzia Klempa.....27lat.......śląskie.............18.03.2010 - synek waikiki.............26 lat..........wielkopolska....... No laski aktualizacja tabelki :):P Bo waikiki nam spadła do mamuś :)

moniq123 ja termin @ mam na 21.06 wiec jeszcze w sumie 6 dni choc u mnie to @ byl bardzo nie regularny od momentu odstawienia tabletek.Tez mam taka nadzieje ze sie moze udalo ale nie napalam sie bo to za wczesnie choc jak wspominalam nigdy nie mialam takiej temp po owulacji ktora by rosla lub itrzymywala sie na poziomie 37 stopni zawsze to bylo ponizej i raz roslo a drugi raz spadalo.Zobaczymy musze jeszcze tydzien wytrzymac ,skoncze brac duphaston i bede nasluchiwac czy @ chce mnie odwiedzic czy moze pojechala na dluzsze wakacje;) U nas dzis ladnie i nawet ciepelko ,slonko swieci juz 2 dzien wiec nie jest zle.Jakos dziwnie mnie pobolewa raz z jednej strony raz z drugiej strony jajnika;)moze sobie rozawia jeden z drugim heheh Mi jakos kawka dzis nie wchodzi ,zawsze pilam 2 kawki dziennie a dzis to w sumie nawet jednej calej nie wypilam

oto ziolka dziewczynki! znam dwie dziewczyny ktorym sie udalo :) Jednej po 3 latach staran... Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

ważne jest żeby te zioła pić od pierwszego dnia cyklu ze 2 tygodnie, potem przerwa i znów od 1 dc. No i wskazane jest żeby mimo wszystko piła je i kobieta i mężczyzna, bo mają szerokie działanie na płodność

Zuzka sama sie zdziwilam ale jakos tak wypila pol kubka i reszta stoi.Tak to zawsze 2 kawki musialy byc.Za to mam ochote na wode i wypilam chyba 3 szklanki takie jak do pika bo podobne mamy w pracy;)Ziewam jak szalona az mi glupio bo obok siedzi szef i pewnie slyszy jak mi sie buzia ciagle otwiera heheheh. WIesz ja moze brzmie jak bym sie nakrecala i schizowala ale w rzeczywistosci to poporostu pozostawilam to losowi ,i tak nic nei zmienie a co mialo sie stac to sie stalo .Musze poczekac do poniedzialku i wtedy ewentualnie myslec.Bede dawac znac jak moja temp ;) Dorka czekamy na te twoje magiczne ziolka.Ja keidys pilam tez taka miesznake ziolek ale na torbiele bo mialam wykryte w listoopadzie i po 2m-cach picia zniknely jak reka odjal a juz nie wierzylam ;)

Podobno mozna juz taka mieszanke kupic za grosze na allegro. Ja ich nigdy nie stosowalam, ale kilka dziewczyn tak i teraz wszystkie albo sa w ciazy, albo juz maja dzieciaczki.... Kto wie moze naprawde sa jakies niesamowite!