Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sheilashell

tipsy - za czy przeciw?

Polecane posty

Gość sheilashell

Tipsy teraz takie modne. Ich różnorodność zadziwia a czasem przeraża. Długie, świecące brokatem, wtopionymi ozdobami, kwiatkami, serduszkami i czymkolwiek jeszcze innym. Czy naprawdę mężczyźni na to "lecą"? Na przykład mój znajomy, uważany za przystojnego i mający powodzenie, stwierdza kategorycznie iż ta sztuczność go odrzuca...

Gość tipsy nie ale żel
na paznokciach jak najbardziej, jak już chcemy przedłużyć własne paznokcie, to tylko na formie, nigdy tipsy co do ozdabiania paznokci, to już zależy od gustu noszącej. Ogólnie jestem bardzo za :)

Przeciw. Można mieć naturalne, długie ,zadbane paznokcie. Wystarczy odpowiednia dieta., witaminy i właściwa pielęgnacja dłoni und paznokci🖐️

delikatne, dyskretne, leciutki frenczyk, nie za długie ZA długie, łopaty szerokie, świecące jak psu jajka na wiosnę PRZECIW :)

Gość stringi tez byly modne
I co, i teraz wiekszosc jest przeciw :D bokserki modne To samo czeka tipsy, teraz modne, jutro bedzie modne co innego. Pierdolenie w bambus, jak ktos nie ma wlasnego zdania to ubiera sie w to co mu nażucą z gory.

Jak dla mnie zdecydowanie przeciw. Odczuwam ból fizyczny gdy widzę dziewczyny z dziesięciocentymetrowymi szponami, obklejonymi brokacikami, naklejkami, kolorowymi i krzykliwymi i gdy sobie pomyślę, że one w czyms takim muszą spełniać niektóre funkcje życiowe. Najładniejsze pazurki to naturalne, nie za długie, z french manicure, widać, że zadbane. Jeśli ktoś nie ma paznokci które są w miare twarde, nie łamiące się, lśniace- to też można naprawić. Odpowiednia dietą, łykaniem preparatów bodajże, ze skrzypem( należy zapytać w aptece, tam jest tego sporo) może wcieraniem kremów z witaminami.

Gość jak ktoś ma słabe paznokcie
to uwierz żadne preparaty nie pomogą, poza tym dobrze zrobione paznokcie żelowe czy akrylowe wyglądają bardzo naturalnie, ja noszę latem frencz, jesienią i zimą jednokolorowe opiłowane owalnie na migdałki i czuję się w nich świetnie, nie muszę uważać czy nie rozwalę se po raz kolejny własnego paznokcia :)

Jeśli chodzi o tipsy to tak średnio, ale ładnie wyglądają jeśli nie są zbyt długie - taka jest przynajmniej moja opinia w tej sprawie. Ale generalnie jestem jednak zwolenniczką paznokci pomalowanych lakiero-żelem, który nanosi się na naturalne paznokcie i utwardza w lampie UV przez co utrzymują się strasznie długo na paznokciu bez żadnego odpryskiwania - jak coś, służę informacjami i podzielę się wrażeniami na mailu nike.19@interia.pl :)

Gość Misza xo
Tipsy juz nie sa modne!!!moze jeszcze nie dotarlo to do Polski!na topie jest naturalnosc,krotkie zadbane , pomalowane na jednolity kolor.Ciemne czerwienie i czernie na topie.Wiem, ze to glupi przyklad-Doda,ktora usunela tipsiaki, ale ona mniej wiecej sledzi co sie dzieje w swiecie mody.

Gość Misza xo
Ups, nie spojrzalam na date postu, sorrrkaaa!

Gość gość
Za. Co za problem, tipsy? Muszą tylko być ładnie wykonane, w dobrym guście. Hybryda tak, a tipsy to już nie? Przecież to jest praktycznie to samo, tylko na tipsie paznokcie będą miały ładniejszy kształt i będą dłuższe, oczywiście jak się je dobrze zrobi i mas się dobry gust. Nie każdy ma naturalnie ładną płytkę i nie każdemu ładnie rosną. Z doświadczenia wiem też, że mało kto rozumie do końca pojęcie tipsy. Tipsy to jest to: https://nailscompany.eu/pl/454-tipsy-przezroczyste-50-szt. Manicure żelowy na formie to wcale nie są tipsy. Można zrobić , długie brokatowe szpony i bez tipsa. A można na tipsie zrobić piękny, delikatny, elegancki manicure. Więc sama kwestia tipsa niewiele ma tu do rzeczy.