Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja tak lubie sushi

Wpadlam w nalog jedzenia SUSHI

Polecane posty

Gość bo ja tak lubie sushi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ertert
to tak jak ja..a ile kasy idzie na to.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo ja tak lubie sushi
to jest cos strasznego..mam wrazenie ze w tym jest jakis narkotyk..rujnuje sie w barach sushi, nic innego mmi nie smakuje, nawet czasami sama je robie w domu i je jem na sniadanie i obiad...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nawet nie wiem
jak to smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo ja tak lubie sushi
ja nawet nie wiem- musisz koniecznie sprobowac, zareczam ze tez wpadniesz w nalog (;

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wlasnie chyba tez wpadlAM
codziennie kupuje sushi...UWIELBIAM I SNI MI SIE PO NOCACH

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghgfhtryh
jak to smakuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja bardzo lubię sushi
i dlatego nie mogłabym jeść codziennie :o Ale i tak najbardziej lubię takie zrobione w domu, bo z tymi kupnymi to różnie bywa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nawet nie wiem
O ile dobrze pamiętam to w tym jest chyba kawałek surowej ryby. Prawda ? Jakoś mnie to nie zachęca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja bardzo lubię sushi
są różne rzeczy, ale surowa ryba też. Ważne aby ta ryba była świeża. Taki łosoś czy tuńczyk z marketu się nie nadaje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tdyhftyrtu
ale może ktoś opisać smak sushi? Do czego podobny itd?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ufoludek z kosmicznej rakiety
Też jestem ciekaw - jaki to ma smak ? Do czego można porównać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frentii
frustraci mysla, ze jak powiedza, ze uwielbiaja sushi, to znaczy, ze naleza do "hajlajfu". Jeszcze nie slyszalam, aby ktos np. uzaleznil sie od jedzenia makreli czy innej ryby:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znam ludzi uzależnionych od
coca-coli i od czekolady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podobno do kociego i psiego
żarcia dodają jakieś świństwo, które uzależnia zwierzaków, może z ludźmi też tak robią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem niepoczytalna ha
nie znosze sushi :/ jadlam 2 razy i nie moge sie przekonac a paradoks polega na tym ze wszystkie składniki wszystko co daja na sushi lubie :) smieszne nie ? heh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sushi ma wyjątkowy smak
którego nie można opisać, ja nawet nie mogę sobie przypomnieć teraz, choć jadałam często swego czasu. To połączenie DOBREGO sosu sojowego, octu ryżowego, odpowiednio przyrządzonego ryżu, wasabi, marynowanego imbiru i oczywiście nori oraz skladników wkładamych do środka :D Pomogłam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no kurrde
[zgłoś do usunięcia] frentii frustraci mysla, ze jak powiedza, ze uwielbiaja sushi, to znaczy, ze naleza do "hajlajfu". Jeszcze nie slyszalam, aby ktos np. uzaleznil sie od jedzenia makreli czy innej ryby jakiej RYBY? sushi (maki) to glownie ryz doprawiony sola cukrem i mirinem zawiniety w nori z dodatkiem czegos tam... np.lososia, ogorka,tofu, krewetki...do tego wasabi soya sos ....dla mnie pycha! naprawde mam smaka na to jak inni na chipsy czy slodycze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bbbbzzzz
W rzeczywistosci moi drodzy jest to uzaleznienie od sosu sojowego, a nie od sushi!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nataliaaaaa
Uwazajcie bo wam sie dupy od tego bialego ryzu rozrasna na kilka metrow. DOdaja tam majonez i inne kaloryczne swinstwa do smaku zeby ta ryba surowa jakos smakowala. Radze uwazac. Szcegolnie na sushi z pieczonymi krewetkami. Bomba kaloryczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raczej nie bo ja jem bez sosu
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mnie suszi
bo wczoraj popiłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doobreeeee
:D Nataliaaaaa :D a ty widzialas kiedys sushi?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale nie ma sie co rujnowac
bo bardzo latwo jest samemu zrobic.Ryz, winegret ( z dobrych skladnikow), zielsko do owiniecia, w srodek cokolwek - ryba, jajko na twardo, ogorek, zwijasz taką rolade i kroisz na plasterki. Duzo jadlam na dalekim wschodzie, bo jedna z najtanszych potraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to jets sushi
Sushi (jap. 鮨, 鮓 lub 寿司?) - potrawa japońska. Przygotowuje się ją z ryżu oraz najróżniejszych owoców morza, ryb, warzyw, grzybów i jajek. Przygotowuje się je na wiele sposobów, niezależnie jednak od sposobu przygotowywania, niezmienne jest to, że ryż do tej potrawy zakrapia się octem ryżowym Nigiri-zushi (握り寿司) to sushi formowane w dłoni. Jest to najpopularniejsza, obok maki-zushi, forma tej potrawy. Ryż formuje się w owalne "paluszki", a następnie kładzie się na nie jednego rodzaju rybę lub owoc morza. Maki-zushi (巻き寿司) powstają w wyniku ułożenia ryżu, oraz ryby (często także ogórka) na płacie wodorostu nori (海苔) oraz zwinięciu wodorostu razem ze składnikami. Do zwijania maki-zushi używa się często bambusowej maty. W ten sposób powstaje rulon, który kroimy następnie na mniejsze kawałki. Długość kawałków powinna być mniejsza od ich średnicy. Chirashi-zushi (散らし寿司), czyli "sushi porozsypywane", to miseczka z ryżem i ułożonymi na nim kawałkami surowej ryby. Takie sushi pokrywa się także warstwą pokrojonych w paseczki warzyw, tofu i grzybów. Temaki-zushi (手巻き寿司) jest tworzone przez wszystkich biesiadników. Na stół podaje się tacę z przygotowanymi składnikami, ryż i nori. Każdy sam komponuje swoje sushi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×