Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda 1111

czy coś mi się należy ??

Polecane posty

Gość mloda 1111

witam mam pytanie czy po urodzeniu dziecka należy się mi albo mojemu chłopakowi jakies wynagrodzenie z ubezpieczenia z pracy ??

kiedys cos takiego bylo ale czy nadal przysluguje?ale chyba nie musisz sie dowiedziec w pracy lub ubezpieczalini do ktorej sa odprowadzane skladki

jeżeli przystąpiłaś ty albo mąż do ubezpieczenia grupowego, to tak. jak nie, to nie.

Gość mloda 1111
czyli na czym polega te uezpieczenie grupowe ??

wypełniasz deklarację i jesteś ubezpieczona na życie, szpital, zachorowanie, zgon rodziców i teściów, urodzenie dziecka itp. ale jak teraz będziesz chciała przystąpić, to może się okazać, że jest karencja - np. 9 miesięcy na urodzenie dziecka:) musisz spytać w kadrach czy macie takie coś.

Gość iiiiiiinnnnnnkkkkkkkkkkaaaa
podpisujesz polisę w pracy np. z PZU i co miesiąc odciągaja Ci od wynagrodzenia kwote, ktora wybrałas w wariancie ubezpieczenia (zazwyczaj zaklad pracy daje do wyboru kilka opcji ubezpieczenia). im wyzsza składka, tym większe wyplaty z tyt. urodzenia dziecka, zgonu (rodzicow,meza etc.), wypadku..

Gość mloda 1111
wiem ze moj chlopak jakis czas temu mowil mi ze zalozyl w pracy jakie sdodatkowe ubezpiecznie ze po jego smierci matka dostaje jakas kase czy to moze byc takie ??

być może, tylko musi się dowiedzieć, czy jest tam opcja urodzenia dziecka. powodzenia

Gość mloda 1111
aa w takim razie dziekuje za informacje :)