Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QxQ

Kto ma trądzik- wbijać. razem damy radę !!

Polecane posty

Gość allright
afronis jest dobry!

Gość Calineczkaa312
Ja używam Epiduo, ten żel kosztuje około 40 zł za tubkę, która wystarcza na jakiś miesiąc :). Przypisał mi go dermatolog i jestem mu za to wdzięczna bo mi naprawdę pomaga ;)

Gość opkrosciala broda
ja tam nie bawie sie w zadne masci,zele, kremy na tradzik. i tak nie podziala, a wyrzuce kupe pieniedzy w bloto. Za to mam zupelnie darmowy lek na te cholerne syfy, a mianowicie jest to pokrzywa. Codziennie wieczorem zrywam kilka lisków pokrzywy i gotuje jakies 3 min. Po ostygnieciu nakladam liscie na moja zasyfiała brode i pozostawiam na ok. 15 min, potem przecieram cala twarz woda pozostala po ugotowaniu pokrzywy. Co prawda stosuje to od niedawna ale zauwazylam wieksza roznice niz po uzywaniu jakichkolwiek kosmetykow ze sklepu. Mam zamiar codziennie przez jeszcze przez ok. 3 tyg stosowac ta kuracje. O efektach napiszę wkrótce. Pozdrawiam wszystkich tradzikowiczów :)

Gość zatradzikowana oj
ja jakbym miala tylko sama brode zasyfiala, to bym piala z radosci :o u mnie nawet na skroniach sa pryszcze! a czolo, poliki i broda to mielonka. a mam 22 lata :o czy to sie kiedys skonczy? nie pamietam, kiedy mialam skore bez pryszczy! nie wiem, czy czekac dalej i bawic sie w domowe maseczki czy jednak isc po aknenormin, bo derma mi juz go proponowala 2 razy. doradzicie cos?

Gość opkrosciala broda
no tak na brodzie to nie jest az taki wielki problem, ale boje sie ze te gowno rozprzestrzeni sie na calej twarzy ;(

Cześćććććććććććććć, dołączam się do osób, które cierpią na tę okropną przypadłość jaką jest trądzik. Ja w sumie nie mam już aż tak dużego trądziku, wcześniej miałam większy, ale zaczęłam używać Colostrum By- Health. Większość zaskórników itd. zaczęła znikać, a cerę mam super nawilżoną co jest bardzo ważne przy leczeniu trądziku, nie dajcie się wrobić w te wszystkie maści- one w większości wysuszają cerę, co powoduje ze krosty się namnażają - przynajmniej u mnie tak było:(( Dlatego zaczęłam leczyć trądzik wewnętrznie. A dowiedziałam się o tabletkach Colostrum od koleżanki, która ich używała i jej pomogło, wiec spróbowałam i ja :) No i nie żałuje ;D ;D Gorąco Polecam ;D Mi pomogło :) <stopka></stopka>

Gość brawurkaa
hej laski:* i ja sie dołącze. lecze juz tradzik lat 10 i nic nie pomaaga jak pomoze to na chwile, poznniej sie przyzwyczai lek i wszytsko od nowa. odwiedzilam chyba z 50 dermatologow i zaden mi nie pomogl. najgorzej teraz bo lato, chlopak mowi jedzmy nad wode a ja sie wstydze rozebrac bo blizny na ramionach i dekolcie juz sie zastanawiam dzis w czym jutro pojde na imprze by zakryc te syfy;(.kolezanka mamy mowila ze jej syn mial straszny tradzil i lekarz kazal mu miedzy innymi kupic mydlo BOBAS i myc na wieczor podobno wysusza, kupilam i mydlo powiem wam ze na buzi staje sie skora milutka. moze dosc pomoze;/

mam tradzik, walcze z nim 10 lat, derma powiedziala ze jedyny skuteczny lek na moj tradzik jest IZOTEK, jednak strasznie boje sie skutkow ubocznych, no I droga kuracja... Przeszedl ktos ?

Ostatnio na 'dzien dobry tvn' kobieta poradziła jak zmywać makijaż przy cerze trądzikowej ponoć najlepsze są PŁYNY MICELARNE . Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje, więc kupiłam aby wypróbować :) - koszt ok. 10zł, dołączam link : http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,37645,news,,1,,zmagania_z_tradzikiem,aktualnosci_detal.html

Gość TU!
jedynym SKUTECZNYM sposobem na trądzik są dobre, domowe sposoby. pewnie wielu z Was napisze, że to na nic, ale ja na początku też sobie tego nie dałam powiedzieć. a więc pierwszy sposób jest taki, że idziemy do lekarza, a on nam wypisuje antybiotyk w brązowej buteleczce bez etykietki gdzieś ok.6 zł, własnej roboty. efekty kolosalne! oczwiście wiem, to z własnego doświadczenia. u mnie na twarzy trądzik występuje w niektórych miejscach, można by rzec "wysypkowo" pod oczami, na czole, na brodzie i zawsze staram się to zatuszować korektorami, ale zawsze po przyjściu do domu go zmywam i od razu stosuję tonik, tak więc pozbywamy się nowej infekcji, bo gdybyśmy go nosili przez cały dzień, zapewne następnego ranka obudzilibyśmy się z nowymi czerwonymi plamami. również kupiłam w aptece za grosze tabletki m.in z drożdżami, a jak wiecie drożdże to właśnie domowy sposób-zadziałało. następnym zakupem była maść, która rzeczywiście zawierała dużo alkoholu, aczkolwiek była skuteczna. mi te wszystkie wymienione produkty pomagały, a bynajmniej zmniejszały ilość trądzika, bo z tego trzeba wyrosnąć! ALE PAMIĘTAJCIE TRĄDZIK TO CHOROBA WEWNĘTRZNA I MAŚCIAMI ITP. TYLKO ZŁAGODZICIE GO NA TWARZY, ALE ZE ŚRODKA SIĘ GO NIE POZBĘDZIECIE DLATEGO TEŻ STOSUJCIE TONIKI, A PRZY TYM TABLETKI JEDYNY SPOSÓB NA JEGO POZBYCIA SIĘ!

TU - wiem o jakiej substancji w brązowej buteleczce mówisz, mnie niestety ona nie pomogła :( ale tak to już jest na każdego działa co innego. A z domowych sposobów wygooglowałam: bratek, cebula, pokrzywa, drożdze oraz różnego rodzaju maseczki/parówki ziołowe (jest tego pełno na stronkach w necie) - ponoć działaja. Ja sama dopiero co testuje niektóre 'domowe sposoby' dlatego póki co nie moge się z Wami podzielić co jst skuteczne. Aha i krem Bambino ludzie na forach chalą - jest łagodny, dobrze nawilża skóre :)

Cześć, ja poleciłabym Tobie z całego serca metody opisane w kursie antypryszcz. Zachęcił mnie darmowy fragment, który można pobrać ze strony antypryszcz.pl Kurs polega na poznaniu i pozbyciu się prawdziwych przyczyn trądziku. W rezultacie po mojej 6 letniej walki z trądzikiem, próbując już wszystkich leków, kosmetyków, 2 miesiące wystarczyły, aby pozbyć się tej okropnej choroby, oraz mieć pewność, że ona nie powróci. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia !

Gość Lukrecsia
Hej dziewczyny ;* Jeśli chodzi o mnie to poszłam do dermatologa by zapytać czy coś da się zrobić z moją buzią, okazało się, że tak. Przepisała mi lek epiduo. Powiedziała mi także parę ważnych rzeczy które może Wam też się przydadzą: *na początku robić przerwę 4dni i z czasem jeśli zauważa się mniejsze zaczerwienienie zmniejszać ten okres przerwy do 3dni potem do 2 i jeśli będzie ok stosować go codziennie *to jest leczenie i ten proces jest długotrwały *przed zastosowaniem leku trzeba umyć buzię, odczekać 30min i dopiero nałożyć krem, jeśli krem bardzo podrażnia skórę to po użyciu kiedy się wchłonie trzeba zastosować krem nawilżający *ilość kremu to na opuszku palca ziarko grochu, rozdzielic na 5: czoło, policzki, nos i broda