Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QxQ

Kto ma trądzik- wbijać. razem damy radę !!

Polecane posty

Gość echoecho
Masc cynkowa wysusza, ale czy 100% pomoze, zalezy od twojego organizmu i twojego tradziku ;). Probuj, droga rzecz to nie jest :)

Gość stała bywalczyni LU
Napisał ktoś parę razy na wizażu czy na fotce że maść cynkowa jest super hiper , a jest do dupy przy cerze łojotokowej , ponieważ mega zapycha cere , przecież tam jest parafina ciekła , tłuszcze , zależy jakie podłoże Weźcie się opanujcie maść cynkowa /ichtiolowa jest dobra gdy ktoś ma 2 pryszcze na krzyż Co do blizn kup sobie w mazidłach kwas salicylowy zrób tonik/piling (skład jest tam podany , co i jak też macie napisane ) i ździeraj skóre przebarwienia też zejdą Po drugie natybiotyk przez 3 miechy... Detreomycini 2,5 Resorcini 5,0 Spir Vini 50 % 50,0 Za 5 zł w aptece na recepte , leć do rodzinnego odrazu Ci przepisze A tu lekki piling: Resorcini 10.0 Zinci.oxyd. 15.0 Sulf.ppti 7.0 Glycerini 15.0 Spir Vini 50% 50 .0 No i polecam poczytać forum http://www.laboratoriumurody.pl/ Tam masz wszystko o tradziku o przebarwieniach , ogólna medycyna , wszystko super..

Gość uuuuuuuuuppppppppppp

Gość KOLOROWA244
tabletki bralam 4 lata z przerwami miesiecznymi (diane35)- bajka :), potem odstawilam na pol roku - koszmar !! i znow od 4 miesiecy biore OC35 - efekt : blizny i gdzie niegdzie wyskakują mi pryszcze :/

Gość QxQ
czyly ogolnie rzecz birąc tadziu nie da sie pozbyc na zawsze ;/

Gość Lauvia
A próbowałyście mydła siarkowego?

Gość KOLOROWA244
takie jest i moje zdanie, bo ilez mozna walczyc z tym cholerstwem.. poki co biore tabsy, a co dalej ?? jak nic mi nie pomaga procz nich :((((

Ja również polecam mydło siarkowe. Codziennie myłam nim plecy i dekolt, potem smarowałam jeszcze Brevoxylem. Raz lub dwa razy robiłam peeling - z soli lub kawy. Teraz nic mi nie wyskakuje, mam gładkie plecy i dekolt, fakt, że zostały blizny, ale nie są tak bardzo widoczne jak jakieś ropne syfki...:)probowałam tez tym sposobem wy;leczyć buźkę, ale masc za bardzo mi ją wysuszała. Ale może się przemęczę jakoś i dam radę też pozbyć się tych "dziadów" wstrętnych:)

Gość echoecho
czesc:), ja jak na razie stosuje Tabletki Anty i do tego Epiduo (przyznam ze ta masc/krem akurat cos niby dziala!) Zobacze co bedzie dalej ;). Pozdrawiam. Mydlo siarkowe stosowalam kiedys tam (ale cos mi nieodpowiadalo, tylko juz nei pameiatm co ;P)

Gość karina........
od 5 klasy podstawowej mam trądzik teraz mam 17 lat. nigdy nie mogłam się tego świństwa pozbyć chodzilam do różnych dermatologów którzy caly czasz przepisywali mi te same leki (po niektórych wymiotowałam)i tak mijały lata i nie moglam sobie z tym poradziż,aż w końcu znalazlam swietnego dermatologa,który powiedział mi iż mój niby trądzik to alergia oczywiscie mam trądzik ale bardzo mało u mnie niestety przeważa alergia.dermatolog przepisał mi maść i jakies tabletki po których zaczerwienienia i krostki na lecach (po 2 tyg) zanikly ! tak sie cieszyłam teraz w końcu moge uzywac masci na tradzik (bo wczesniej nie moglam gdyz trzeba było wytępić alergię )juz po 3 dniach stosowania aknemycinu moj tradzik zaczął mi przechodzic . najgorsze jest to ze przez 7 lat bylam faszerowana antybiotykami , ktore nie dawaly zadnych skutków.dziewczyny wiec jak widzicie niektóre wysypki krostki pryszcze nazywamy tradzikiem bierzemy na nie mnóstwo leków jednak to moze być po prostu alergia jak w moim przypadku zycze wam znalezienia takiego dermatologa jakiego ja mam tylko nie po 7 latach;p.

Gość BeBe2_5
PODOBNO HORMONY I ANTYBIOTYKI DOUSTNE daja tylko efekt ja je sie bierze, potem problem powraca :(

Gość BeBe2_5
do stała bywalczynu LU Po drugie natybiotyk przez 3 miechy... Detreomycini 2,5 Resorcini 5,0 Spir Vini 50 % 50,0 miałam ten lek przez chwile było lepiej, teraz dalej jest tragedia.....

Gość BeBe2_5
mam teraz zamiar sprobowa aknemycyne plus czyli antybiotyk z pochodnym vit A czy ktoras z was probowala tego- to lek w plynie na skore

Gość echoecho
Bebe2_5 Wiem ze anty tak działaja, jednak ja robie wszystko zeby moja skora powrocila do rownowagi.A jeszce mysle ze jak bede stosowac hormony to moja gospodarka horm sie ustabiulizuje! No, a jakies maseczki z glinki czy cos ni epolecacie przez przypadek?? karina - tez juz tyle lat sie z tym zmagam... Hmmm a jak wyglada ten aknemycyn ??

Gość echoecho
Aaa to tego jeszcze nie stosowalam ;), a ile takie cos kosztuje, drogie to ? Moze bym poprosila derme zeby mi takie cos dala!

Gość Laurion
A ja myję rano twarz normalnie żelem, potem tonikiem. WIeczorem mydłem siarkowym, po czym talkiem takim dla dzieci, a gdy jest większy to mascia benzacne. Odkad tak stosuje od razu widać efekty prawie u mnie nie ma trądziku, jak juz to pojedynczo. A i cera bardzo szybko się przyzwyczaja, do kosmetyków, kremów itp. dltg co jakiś czas trzeba je zmieniać na inne

Gość KOLOROWA244
jak teraz cos sie pojawi , to doskonale pryszcze wysusza maszeczka DERMAGLIN - ZIELONA GLINKA :) i maseczka nawilżająca DAX cosmetics z migdalami..

Gość echoecho
Kolorowa a gidze ja mozna nabyc? Rossman czy apteka? czy tylko allegro ? ;)

polecam maseczke z oriflame ja wyprobowalam narazie nawilzajaca rowniez polecam z zielonej glinki :)) czerwona glinka jest dobra jesli ktos ma problemy z pekajacymi naczynkami na twarzy rowniez polecam peeling z LIrene do twarzy oczyszczajacy ok 16 zł.

Gość V-a-n-i-t-y
Jak byłam młodsza to miałam na plecach-stosowałam jakieś maści, mydła i inne pierdoły, które nie pomagały. Spaliłam plecy raz tak, że miałam bąble i wszystko znikło. Do tej pory na plecach nic nie mam. Raz na ruski rok jakiś syf wyskoczy, ale to jeden. Co do twarzy to różnie bywało... raz mega super, raz tragedia:/ Tej zimy były naprawdę dobrze - gładka skóra bez krost. Wiosną już gorzej, obecnie tak se. Policzki gładkie, broda, za to czoło w małych kropkach :| Stosuję jakąś maść robioną (nie z przepisu lekarza - ciocia farmaceutka mi zrobiła po wcześniejszym wymazie). Do tego maść cynkowa, i spirol i mydło siarkowe oraz alantan:) W te wakacje opaliłam twarz - Chorwacja nie dało się uniknąć słońca i po przyjeździe było okej-teraz już gorzej ale da radę wytrzymać. Poza tym nie myślę o tym na co dzień. Od jakiegoś czasu nie piję napojów gazowanych, nie jem chipsów, słodyczy- w moim przypadku daje to dużo, jedynie co to dużo piję alkoholu:/ i widać skutki na drugi dzień. Czasem dopada mnie jakiś dół z tego powodu:( Ale co tam ... mówię sobie, że inni mają gorzej są chorzy na nie uleczalne choroby... Mam nadzieję, że kiedyś pozbędziemy się tego wszyscy-trzeba być dobrej myśli - pozdrawiam:)

Gość V-a-n-i-t-y
Dodam jeszcze, ze w tamtym roku właśnie odchudzałam się drastycznie, wylądowałam w szpitalu ale cera była zajebista... i to się utrzymywało właśnie do zimy .... potem gdy znowu przytyłam na wiosnę to się zaczęło... Także dieta, ale odpowiednia dieta daje jakieś skutki.

Gość KOLOROWA244
DERMAGLIN - nabywam tylko w skelpach zielarskich, ale widzialam tez w rossmannie i naturze DAX COSMETICS - rossmann :)

Gość V-a-n-i-t-y
Maść szałwiowa max kosztuje w aptece do 3 zł a ktoś pisał, że na allegro ją kupił za 15 zł plus przesyłka buhehe :) Poza tym nie wydaje mi się, żeby pomagała aż tak...miałam kiedyś maść nagietkową z tej samej serii na siniaki, ukąszenia robali i bez rewelacji jakbym nie smarowała tym to by też znikło :)

Gość cynamonowy koszmar
co mnie pomogło? - antybiotyki nic nie dały...było dobrze, a potem jeszcze gorzej...dałam sobie spokój z dermatologiem i mazidłami... znalazłam na stronie Różańskiego... Olejek herbaciany wcierany w skórę powoduje rozgrzanie, usprawnienie krążenia, zahamowanie wydzielania łoju, odkażenie, pomaga na trądzik... - kupiłam w zielarskim olejek herbaciany/ pomaga na trądzik , bakterie, grzyby/ i myję twarz żelem z kroplą tego olejku i wodą 2x dziennie...cera jest zdecydowanie gładsza -Można także przygotować silny krem przeciwgrzybiczy: clotrimasolum krem 1% - tubka 20 g (dostępny w aptekach, w sklepach zielarskich) mieszamy z 2 ml olejku; wcieramy w miejsca narażone na zakażenie grzybami lub bakteriami. - kupuję maseczkę z zielonej glinki Ziaja za 5,9 PL...super..można do niej dodać utartą cebulę...

Cześć wam:) też mam z tym problem. I walcze z tym u dermatologa, narazie bezskutecznie.. Stosowałam Sudokrem, Papke do cery trądzikowej firmy Jadwiga, żel Izotrexin, antybiotyk (nie pamietam już nazwy) i wszystko to na nic, a jest tego coraz wiecej i wiecej. Nie wyciskam, staram sie nie drapać gdy swedzi. Czasem zastanawiam sie,czy to nie sa hormony.. Nie znacie jakiś środków do walki od wewnątrz , ale bez recepty? Może to coś pomoże?

Gość memento mori /pamietaj o smier
dlaczego wszystkie osoby, ktore sa na tym forum i maja problemy skorne nie pojda do dermatologa. tylko probujecie jakies pierdolki zielarskie itp. to nie cofnie waszych problemow na zawsze tylko MOZLIWE ze troszeczke poprawi. jezeli ktos ma naprawde rozlegly tradzik to niech sie uda do dermatologa bo to mozna wytepic tylko i wylacznie antybiotykami a Bog wie moze jestescie na cos chorzy i dlatego macie tradzik lub inne wysypki nie badzcie tak glupi jak ja kiedys i idzcie sie przebadac ! niech to obejrzy specjalista. i nie piszcie mi prosze ze antybiotyki sa drogie bo tyle ile wy wydajecie na te pierudlki ktore nie pomagaja spokojnie przekraczaja sume antybiotykow. pozdrawim

do dudududuś: nie od razu rzym zbudowano. na poprawe niestety trzeba czekac

do cynamonowy koszmar: szukaj dalej dermatologa ja zanim znalazlam dermatologa ktory potrafil mnie wyleczyc musialam przejsc mase innych lekarzy ktorzy niesety nie zanali sie na sprawie( przepisywali mi antybiotyki po ktorych bylo gorzej ). jezeli ktos ma kase najlepiej do prywatnego derm.

dobra, ale czy tego musi byc coraz wiecej? moze caly czas stosuje cos, co zamiast pomagac, robi wieksza masakre?