Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

refleks_ja

gorączka POSZCZEPIENNA

Polecane posty

mam do was pytanie: czy goraczka poszczepienna jest przeciwskazaniem do spacerow? szczepilam przedwczoraj syna i ciagle ma podwyzszona temperature, do tego marudzi, mnie je, spi, bawi sie. Jednym slowem porazka. chcialam go wziac na spacer, myslicie ze mozna?

Gość mama tez
ja bralam ale na chwile po poludniu jak juz nie bylo duzego upalu

raczej nie powinno byc problemow.mozesz go wziac na spacer tyle ze troche pozniej jak sie pogoda zmieni.dawaj mu cos na zbicie goraczki np nurofen dla dzieci a jak jest obrzek w miejscu szczepienia to oklad z sody oczyszczonej i wody.1 lyz sody na szkl wody.

obrzeku nie ma na zadnej z nozek, tylko ta podwyzszona tmperatura. Martwi mnie tez ze spi bardzo niespokojnie, co chwile wybudza sie z placzem. Juz nie wiem co robic... Ile moga sie utrzymywac takie objawy nieporzadane po szczepieniu?

ja mojej corce dawlam nurofen na zbicie bo szybko dziala.tem moze nawet tydz sie utrzymac ale to normalne ze tak jest p szczepieniu.musisz byc cierpliwa.ale na dwor jak najbardziej mozesz wychodzic na spacery

uff dobrze, ze chociaz na spacery mozna. Mam tylko nadzieje, ze nie spodobaja mu sie te pobudki w nocy i nie wejdzie mu to w nawyk bo juz kupe czasu przesypia ladnie cale noce Dziekuje za odpowiedz :)

Gość gosik062007
z zadna goraczka nie wychodzilabym na dwor-nigdy nie wiadomo czy goraczka to napewno wynik szczepienia. jesli juz wychodzisz na dwor, to nie w upal i nie kontaktuj dziecka z nikim na ulicy czy podworku - dziecko oslabione latwiej zlapie jakies swinstwo. z nurofenem radze uwazac-mojej corce szkodzi to na serce, choc moze dluzej obniza goraczke od panadolu, ale panadol lagodniejszy

kazde dziecko inaczej reaguje na leki tak samo na szczepienia.goraczka moze byc wynikiem szczepienia i kazda jedna pielegniarka to powie.na spacer mozna isc ale fakt lepiej unikac duzych skupisk ludzi

wyszlam z nim dzis na ten spacer, podeszlismy do przychodni, co prawda naszej pediatry nie bylo, ale rozmawialam z pielegniarka ktora wykonywala dziecku szczepieniei powiedziala ze po szczepieniu na pneumokoki to normalka i ze taka goraczka to nie goraczka. Na spacery mamy chodzic normalnie, chyba ze temperatura rosnie mimo podawania lekow ja obnizajacych z tym ze oslaniac mu nozki jak jest slonce duze.