Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytankooo

Rodzić w znieczuleniu

Polecane posty

Gość zapytankooo

Czy któraś z Was rodziła w znieczuleniu? Napiszcie proszę jak to wygląda i czy wcześniej trzeba zrobić jakieś badania czy mogą wystąpić powikłania i czy warto waszym zdaniem rodzić w znieczuleniu.

Gość zapytankooo
podnosze

ja rodzilam bez znieczulenia i nie bylo zle.szybko poszlo.ale jak nie czujesz sie na silach rodzic bez znieczulenia to podpytaj gin lub jakas polozna np ze szpitala w ktorym bedziesz rodzic.

Gość wowowow
wyszukiwarka nie gryzie. Tego typu topików było już multum. krótko mogę tylko napisać, że rodziłam w znieczuleniu i polecam. powikłania mogą się zdarzyć, jak zawsze i wszędzie. Trzeba zrobić badania na krzepliwość krwi

Gość a za co rodzic bez
znieczulenia? za ojczyzne? masochistka nie bądz! Poród boli jak cholera, po prostu potem ból mija, tak jak i bol zęba po leczeniu kanałowym, a wczesniej boli strasznie. przed znieczuleniem trezba sie skonsultowac z anastezjologiem, obejrzy twoje wyniki badania krwi, czy mas zpłytki krwi w normie, przed porodem wykonają ci w szpitalu badanie na krzepilowosc krwi i jezeli wyniki bedą ok to wbiją igłę w kręgosłup, ale to nie boli, czuc tylko jakby warkot bo igła jest gruba. podłączają cewnik zwisający z przodu z ramienia, mozesz z tych chodzic itp. bólu nie czuc, skurcze tak, zeby bylo wiadomo kiedy przec. u mnie tak wlasnie bylo. 1 poród koszmarny, bóle i brzuszne i krzyzowe, drugim dzieckiem wolałam nie ryzykowac, dają znieczulenie od wielu lat i powiklan nie bylo.

Gość Mejeje
czesc ja rodziłam w znieczuleniu i bardzo polecam! Nie miałam wczesniej zadnych badan. Spotkałam się co prawda z anestezjologiem wczesniej ale pytal tylko o choroby ciśnienie itp. Ogólnie zastrzyk w kręgosłup jak dla mnie zupełnie bezbolesny, miałam już poważne skurcze i rozwarcie na 8cm jak mi podano znieczulenie i powiem tylko ze od razu odczułam ulgę, bóli partych nie czułam wcale, jedynie wrażenie, że mały przechodzi przez kanał rodny no i tak jakbym robiła kupę :) powikłania? bardzo rzadkie, poczytaj trochę w necie na dobrych stronach medycznych.