Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaiiaiaiaiiaaiiaia

wypadek w pracy-pomozcie-wejdzcie

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaiiaiaiaiiaaiiaia

ktos z rodziny mial wypadek przy pracy, znajduje sie w szpitalu od 2tyg., w pracy byl BHPowiec dzien po wypadku. praca legalna, ubezpieczenie. tylko nie wiemy kiedy pisac wniosek o jakies odszkodowanie, czy po wyjsciu ze szpitala? czy ktos musi napisac opinie, tzn. lekarz-tenw szpitalu? bedzie bral pod uwage to co sie stalo, czy teraz jak juz sie goi? za pobyt w szpitalu tez placa? grosze czy cos konkretniejszego pozdrawiam

Gość aiaiaiiaiaiaiaiiaiaiaiiaiai
a jak jest w szpitalu to jak od razu, pracodawca nie odzywa sie :(

Gość darwin
Niestety nie pamietam jaka jest kolejnosc i kiedy ale... 1. a. Lekarz i tak musi "swoje" napisac b. Osoba poszkodowana rowniez bedzie musiala opisac szczegolowo wypadek 2. Skontaktujcie sie z BHP-owcem lub kadrami firmy i zapytajcie co, gdzie, kiedy i jak 3. Skontaktujcie sie z ZUS - oni powiedza kiedy i jaki wniosek nalezy zlozyc (zalezy to rowniez od tego czy osoba poszkodowana bedzie wymagac rehabilitacji) 4. Jesli poszkodowany/a jest ubezpieczony/a indywidualnie nalezy takze poinformowac firme ubezpieczeniowa (przedstawiciela). Pozdrawiam.

Gość darwin
"... a jak jest w szpitalu to jak od razu, pracodawca nie odzywa sie ..." Nie miejcie zludzen - pracodawca sam sie nie odezwie.

Gość aiaiaiaiiaiaiaiia
dziekuje, to firma prywatna, ubezpieczenie tez nie pzu. ciekawe czy cos z tego wyjdzie, pzodrawiam id zieuje

Gość a moje zdanie jest takie
Ja jestem też po wypadku w pracy jeszcze jestem na zwolnieniu. Osoba poszkodowana powinna powiadomić szefa,że wydarzył sie wypadek. Obowiązkiem szefa jest powiadomienie bhp-owca. Bhp-owiec ma obowiązek w ciągu 14 dni skontaktować sie z poszkodowanym ,świadkami tego wypadku(jeśli tacy istnieją)i sporządzić raport pisemny,który póżniej otrzymuje poszkodowany i pracodawca. Po zakonczonym leczeniu i zwolnieniu poszkodowany musi stawic sie do lekarza u którego sie leczył i lekarz ma oboiązek wystawić dla firmy druk N9 o zakończonym leczeniu. Poszkodowany nie informuje ZUS robi to pracodawca. Zwolnienie jest wypadkowe czyli 100% płatne do momentu zakończenia leczenia.

Gość a moje zdanie jest takie
Tak zgadzam się,ale mało jest takich nie uznawalnych

Gość aiaiaiaiaiiaiaiaiia
cos mi sie wydaje, ze napisalai z winy pracowanika, i co wtedy> nawet za szpital nie wroca?

Gość olpoo=------
jaki wypadek?

Gość uyew5
właśnie co zrobił że miał wypadek?

Gość uewwep
ladaco ,jak już sie stało ,to co chcesz poradzić? wypadek to wypadek,to nie zarty!

Gość aiaiiaiaiiaiaiiai
a moglabym poslac maila>???

Gość aiaiaiiaaiiaiaiai
do Ciebie bede za 20min

Gość aiaiaiiaiaiiaiai
zmiazdzylo mu palec od maszyny, ponoc nie powinien tam wkladac palca, jest w szpitalu pritokolu nie widzial

Gość aiaiiaiaiiaiaia
odziz byla, "przeszkolenie"bhp reszty nie wiem nie ma z kim skonsultowac

po wyjsciu ze szpitala jeszcze bedzie leczenie potem rehabilitacja wtedy cala kartoteke kserujesz potwerdzasz zgosnosc z oryginalem i wraz z polisa skladasz w pzu czekasz na wezwanie na komisje