Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dffffffffggg

czy peeling z soli kuchennej nie zaszkodzi trądzikowej cerze?? kto robił????????

Polecane posty

Gość dffffffffggg

cóż, jestem na 1 roku stusiów, z kasą bardzo ciężko, ale mam zaróżowioną cere i pryszcze i zaskórniki... nie chodzi mi o to zeby cera była super gładka, tylko zeby sie wyzbuc tych cholernych okropnych pryszczy!!! wczesniej uzywałam peelingów ale teraz mnie na nie nie stać, sami rozumiecie... ;(

... najtansze peelingi sa po kilak zlotych... zamiast soli lepiej juz peeling z platkow owiasych

Gość jhdfais
dziewczyno! oszalałas?! sól kuchenna!!!

o bosz :-O sól na twarz będzie szczypać i będzie zaczerwieniona zostaną jakieś ślady , będzie swędzieć straszne do tego trądzik :-O podrażni strasznie

Gość ddfdff
W moim miescie (a właściwie mieścinie) najtansze peelingi są po kilkanaście zł... ;/ a co miesziac tyle kasy to dla mnie za duzy wydatek. Ja nawet czasem jesc nie specjalnie mam co.... takie Zycie studenta... ;/ płatki tez o nich myślałam ale mam uczulenie... może jednak ta sól??? wiele osób robi peelingi z soli i nie narzeka, czytałam na forach... ja chce niewielką ilość..

peelingi z soli to sie na cialo chyba robi nie na twarz. w miescinach sa male drogerie gdzie mozna znlaezc tanie i dobre kosmetyki. poza tym jest interent (mozna zamowic taniej i wiecej)

Gość z cukru zrób

Gość vfggfgfggf
a smietane da rade pryszczom?????????????????????????????? albop cukier??????????

Gość mała porada
do oczu sobie wsyp podobno wzrok się poprawia, no i rany można posypywać bo się szybciej goją, tańsze niż woda utleniona a efekt natychmiastowy. Czego to sie nie robi dla pieniedzy........

cery trądzikowej nie wolno trzeć takimi hardcorowymi peelengami delikatnie cynamonem albo jogurtem, płatkami owsianymi, miodem skrystalizowanym jak będziesz miała pieniądze to zamiast peelengu kup sobie do cery płyn do higieny intymnej, bardzo dobrze robi na twarz z krostami bo zawiera kwas mlekowy

Gość dm,sf 4w5r
do cery tradzikowej nie mozna stosowac pelingow !!!! idzcie do dermatologa to wam powie

Gość Poolennka.
peelingiem z soli juz 5lat buzie myje i skóra gładziutka :) po za tym poczytajcie o wlasciwosciach soli kuchennej, lepiej solą niż chemią z tubki. Wystarczy plaska lyzeczka soli i kilka kropel oliwy z oliwek. I buzia jak u niemowlaka ;)

Gość Poolennka.
po za tym po operacji robilam kapiele z so lą i moczylam rane zeby szybciej sie goiła i nic nie szczypało. Takie zalecenie miałam od lekarza.

Jeśli masz ropne wypryski to nie polecam Ci peelingów,ponieważ będzie później jeszcze gorzej.Peeling z soli możesz użyć do ciała.Osobiście lubię kosmetyki domowe.Do Twojej buzi proponuję maseczkę z marchewki(super matuje i oczyszcza pory),maseczkę z jogurtu naturalnego lub drożdży.Nie mam problemów z cera ale śmiało polecam Ci "rybki" Dermogal A+E.Jest to moje odkrycie i nie zrezygnuję z tego cuda chyba nigdy :).Buzia świetnie wygląda po nich.