Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunek za prąd

Rachunek za prąd ponad 500 zł/mc na 3 osoby...dużo???

Polecane posty

Gość rachunek za prąd
wiem ze czajnik ciagnie prad ale bez rpzesady to z pewnoscia nie chodzi tu o czajnik....cos pożare u mnie prąd ale nie wiem co to może być:(((

Gość rachunek za prąd
psychiczna to nie jest nadplata, to normalny rachunek za miesiąc uzytkowania prądu...... wczesneijsze rachunki były porównywalne..... ale teraz zaczynamy sie zastanawiac bo komu o tym mowimy to robi wielkie oczy i kazdy placi ok 100 gora 200 zł/ mc

Gość rachunek za prąd
teraz sie tak zastanawiam....mamy piec weglowy ktory sam sobie dozuje węgiel i on chyba tez ejst podłączony do prądu....moze to to???? jest wlaczony rpzez caly rok bo grzeje wode....

Gość rachunek za prąd
po 500 zł to penie płaci niejeden zakład produkcyjny a my placimy takie rachunki:(

Gość był sobie biały swetr
ja place 120

Gość był sobie biały swetr
troche duzo placisz:)

Gość coś sciemniasz
to przeciez niemozliwe co wy tam robicie??????

Gość coś sciemniasz
chyba bym dostala zawalu jakbym dostala taki rach:P

Gość rachunek za prąd
no neistety ale nie ściemniam:(

Gość rachunek za prąd
widze ze faktycznie tylko ja mam takie rachunki czyli potwierdza sie ze cos jest nie tak:( TYLKO COOOOOOOOOOOOOOOOOO?

Gość rachunek za prąd
coooooo?

pożeracze prądu: mikrofala żelazko pralka zielożarówkowe żyrandole prodiż naczynie do gotowania na parze elektryczna płyta grzejna elektryczny piekarnik elektryczny gril sprzęt chodzący stale starego typu - np. ros. lodówki

Gość ja płacę ok 150-200
mieszkanie 30 m2. dwoje ludzi, dwa koty. spora lodówka klasa A, zmywarka A, czajnik, piekarnik, PC z monitorem LCD, lapek, drukarka, tv LCD, pralka i jakieś drobiazgi typu ekspres do kawy... dużo prasuję, piekarnika używam sporadycznie.

Gość ale dużooo
No bardzo dużo 500 zł na miesiąc na 3 osoby, akurat kompy i telewizory, to dużo nie ciągną, ale podobno czajnik elektryczny sporo ciągnie...

Gość ale dużooo
No i pralka też sporo...

sprawdzcie licznik, bo mieszkalismy w wynajmowanym mieszkaniu i sasiad nam przynosil rachunki po 500 - 600 zlotych a licznik mial u siebie, mielismy tego dosc i sie wyprowadzilismy sprawdz jeszcze komputer, bo jak masz zepsute wiatraczki w kompie to komp tez sporo pradu ciagnie, a macie wode na prad?

Gość ale dużooo
Nawet jak masz te dwa akwaria, to i tak stanowczo za dużo 500 zł

Gość ale dużooo
Pierzecie codziennie, a nawet 2 razy dziennie, nawet przy małych dzieciach, to nie przesada? Ja jak czasem piorę 2 razy w tygodniu przy 2 osobach, to już myślę, że ostro przesadzam...

my (2 osoby) placimy ok. 120-130 zl miesiecznie, a mamy tez 2 tv, przynajmniej 1 ciagle wlaczony, ciagle wlaczone 2 kompy, swiatlo i ogrzewanie wody mamy na prad

Gość ale dużooo
Generalnie wszystko ciagnie prąd, wiem to bardzo odkrywcze ;), ale jak na takie zwykłe domowe używanie sprzętów, to 500 zł, to stanowczo za dużo, no chyba że byłoby 10 osób.

jak masz kuchenki i piecyki do wody na prąd albo i klimatyzacje to raczej nie :P zresztą weź rachunek tam pisze ile kw zużyliście, i po ile jest 1 kw oraz ile jest za przesył, i popatrz na urządzenia które chodzą :P z mojego punktu widzenia dużo

Gość ale dużooo
owszem owszem grzanie wody na prąd dużo kosztuje, ale to czasem tylko dotyczy tych, co mieszkają w domach nie w blokach, no a klimy, to zwykłych domowych sprzętów nie liczę ;)

Gość Suri28
ja mialam w czerwcu doplaty 500 zł to się popłakałam, no i miałam rachunki po 60 zł, przy małym dziecku , mężu, a teraz po 165 zl masakra. gDYBYM MIAŁA PŁACIĆ 500 CO MIESIĄC(CO DWA), nie wiem, nie stać by mnie było.

Gość To nieźle
ja miesięcznie za 2 osoby, mieszkanie 2-pokojowe place najwyzej 45 zl

Gość Widza boli
Generalnie to chyba te nowe liczniki elektroniczne naliczają energie w jakiś inny dziwny sposób. Ci którzy maja liczniki stare płacą dużo mniej. Dostawce prądu w ten sposób, chyba rekompensują sobie straty na kradzieży prądu. Udowodnić że licznik elektroniczny nalicza nie prawidłowo będzie nie możliwe, bo firma produkująca licznik ma za dużo kasy i grubych prawników. Jest to jak grami losowymi za pośrednictwem komputera, wygrywa ten kto zainstalował program.

Gość teść mojego brata
tesc mojego brata jest podpiety do kogos ma wode i prad za darmo i uzywa bez ograniczen. Inni placa. Po co wam tyle telewizorow, kupcie sobie karte telewizyjna i bedziecie mieli TV w kompach. Mikrofala szkodzi na łeb, bedziesz miec guza mozgu. Akwaria oddaj komus. Czjnik na gaz uzywaj. Prze sry wacie 500 zloty na miesiac. Palnijcie sie w leb.