Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunek za prąd

Rachunek za prąd ponad 500 zł/mc na 3 osoby...dużo???

Polecane posty

Gość rachunek za prąd

Czy to normalne zeby placic ponad 500 zł za prad miesiecznie przy 3 osoabach????Kazdy ma swoj pokuj w nim tv, komputer i inne urzadzenia tego typu, dwa akwaria w domu ( duże), zarowki enerooszczedne. . Jestesmy zalamani bo inni ludzie placa po 100 zł na miesiac..o co chodzi ze my placimy tyle?

Gość rachunek za prąd
jakie wy placicie rachunki?

Gość rachunek za prąd
?

Gość wysoka i co z tego
Ja za 2 miesiace mam czasem 800 wiec nie duzo masz :)

Gość
70/100, przewaznie w tym przedziale. 2 tv, 2 dvd, 1 komp, mikrofala, czajnik bezprzew. chodza w domu na okraglo. zarowki energooszcz.

Gość no żesz
5 osób, 2 komputery, 2 tv. 120 zł / mc

Gość wysoka i co z tego
a jest u mnie 2 osoby dorosłe czyli ja, moj facet i syn ktory ma poltora roku.

Gość rachunek za prąd
wysoka no ale jak to jest ze innui placa po 100 zł za rpad, nie rozumiem tego??

Gość rachunek za prąd
psychiczna no wlasnie ludzie placa tyle co ty wiec nie wiem dlaczego u nas sa takie wysokie rachunki?:( czy to te akwaria???jak myslicie??

Gość zgłoś reklamację
może sasiad się do waszego licznika podłaczył? Są takie przypadki

Gość rachunek za prąd
wlasnie ebdziemy sprawdzac licznik ale ogolnie chce sie dowiedziec czy jest to mozliwe??? dodam ze meiszkamy w domu a wiec prawie caly dzien spedza sie poza domem, poza tym jest lato a wiec dlugo jasno wiec nie rozuemim tego

na dwie osoby placimy 140 na 2 miesiace czyli okolo 70 miesiecznie wszystko mamy na prad, gotujemy na kuchni elektrycznej, komputer - korzystamy z laptopa, tv prawie nie ogladamy a poza tym to nie jest plazma, wszystkie sprzety A lub A+, zarowki tam gdzie palimy dlugo swiatlo sa energooszczedne gasimy swiatla gdzie nie sa potrzebne, wyciagamy wtyczki z kontaktow i nie trzymamy urzadzen na standby

Gość rachunek za prąd
edziorek a czemu tyle zaplaciles??wiesz co tyle ciaglo rpadu??

Gość 1234567......
5 osób w domu 2 komputery w tym jeden praktycznie chodzi na okrągło ...2 telewizory ...pralka ( piorę średnio 4 razy w tygodniu ) ..lodówka ...czajnik itd....płacę ok 220 zł na 2 miesiące czyli ok 110 zł na miesiąc.... może macie starą lodówkę ponoć one ciągną bardzo dużo jak coś z nimi nie tak wg mnie płacisz wielkie pieniądze za prąd.....powinniście to sprawdzić my mamy tzw taryfę weekendową ....czyli od piątku 22 do poniedziałku 6 rano mam tańszy prąc a w ciągu tygodnia rano od 6-10 i później 13-15 ale ja nigdy nie przestrzegam tych godz w tygodniu

Gość tyle kasy za prad
??? u mnie rodzina 7osob za 2 miesiace 380zl za prad a wcale nie oszczedzamy, ogrzewamy wode na prad, 4 komputery w domu wlaczone prawie caly dzien, pralka 2 razy dziennie, 3 telewizory ktore "ida" wieczorami. Jak Wy to robicie ze placicie tyle kasy? :o

Gość rachunek za prąd
tesco moze dla ciebie to nieporozumienie dla nas to noermlane..kazdy chce miec mozliwosc polozenia sie w lozku i ogladania filmu nawet do poznych godzin a nie o godz 23 trzeba isc spac bo jeden tv w domu ktory rpzeszkadza komus kto chce zasnac:(

nie wiem sama. ale mam dosc duze mieszkanie 6 pokoi , kuchnia , lazienka. wszedzie zawsze pozapalane swiatla , pralka chodzi codziennie , 3 telewizory, duze akwarium , 2 komputery, ktore wczesniej wlaczone byly non stop, sprzet grajacy, mikrofalowka itd ale teraz mieszkam sama to juz mam male rachunki

Gość rachunek za prąd
tyle kasy za prad, kurde nie mam zielonego pojecia jak to sei dzeje siedzimy na ogrodzie prawie caly dzien i takie mamy rachunki:( owszem na wieczor jak jestesmy w domu to faktycznie rpadu sie nie oszczedza...2 kompy chodza non stop, telewizory x 3 właczone, czajnik ele itd ale czy to jest mimo to mozliwe zeby takie byly rachunki????

Gość rachunek za prąd
edziorek widze ze to akwarium moze w takim razie byc pozeraczem pradu??? skoro i u ciebie bylo akwarium wiec moze to to jest powodem....?

Gość 1234567......
rachunek za prąd.....wiesz wszystko jest możliwe ale powinniście to sprawdzić na początek wyłączcie wszytko w domu nawet lodówkę na chwilę i zobaczcie czy licznik nadal chodzi jak tak to awaria licznika ?...a jeśli licznik się zatrzyma musicie sprawdzać dalej co najwięcej nabija Wam prądu ?

Gość rachunek za prąd
ja mam 2 duze akwaria wiec moze to to??? w jednym woda musi miec zawsze temperature 28 stopni bo hodujemy paletki:(

Gość rachunek za prąd
1234, wczoraj sprawdzalismy ale przeciez nie udalo nam sie sprawdzic ghrzałki w akwarium bo ona sie uruchamia dopiero wtedy jak woda zaczyna schodzic ponizej 28 stopni....trzeba by bylo poczekac az woda osiagnie 27 stopni i wtedy zobaczyc:(

Gość tyle kasy za prad
akwarium to na pewno ale przede wszystkim zrezygnuj z czajnika elektrycznego i gotuj wode na gazie, czajnik bardzo duzo pradu pobiera

Gość ale duzo
U mnie w domu jak jest 300 zł za 2 m-ce, to mama awanture robi. Średnio jest tak 250 zł (komputer, 2 tv, żarówki prawie wszystkie zwykłe, 2 radia, lodówka, pralka)

Gość niezle ja 110
ja przy 3 osobach - laptop, tv, pralka codziennie chodzi, mikrofala i czajnik elektryczny suszarka prostownica codziennie , zelazko tez czesto i tylko 110 zl - za 2 ms a mieszkanie ma 4 pokoje takze zarowki wszedzie chodza:)

Gość rachunek za prąd
mi nie chodzi o to zeby zyć oszczednie i zeby płacić 100 zł ale skoro ludzie oszczedni jak tescko:) płacą 100 zł to ja zakładam zeby płacić nawet 300 zł ale nie ponad 500 stów!!!!!!!!!:( :( :(

Gość
ale to jest normalny rachunek czy jakas nadplata? u mojej siostry okazalo sie, ze miala nadplate 900zl - poza normalnymi rachunkami!! (musialaby robic wszystko we wrzatku chyba). okazalo sie, ze byla chora, facet przyszedl spisywac liczniki, ona sie na tym nie zna i podpisala ten jego raporcik. noo, teraz skladaja skarge do spoldzielni.