Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunek za prąd

Rachunek za prąd ponad 500 zł/mc na 3 osoby...dużo???

Polecane posty

Gość o boze co za brudaska
Dwa razy w tygodniu pierze w pralce , ubran na dwie osoby!!!!! Matko Boska. To niezle od was cuchnie. Ja piore codziennie nawet 3 razy w dzien. Mam mala pralke na 3 i pol kilo.

Gość o boze co za brudaska
Zasmrodzisz ubranie pod pachami i tak lezy potem w lazience i cuchnie. To jak ty to potem odpierzesz, chodzis zpewnie tak, z brudnymi kolami pod pachami. Boże co za ludzie, gdzie to to się wychowało. Jak ci tak szkoda wody i pradu to wez kijanke i idz do rzeki i wypierz to.

Gość Sylwia7741
Bardzo duzo ja mam dobrze bo zniszka z elektrowni placimy 40 zl na 3 osoby

Gość temat stary, ale tobardzo dużo
My we dwójkę w mieszkaniu 3 pok. płacimy 200 zł co dwa miesiące, czyli wychodzi 100 miesięcznie. Pralka chodzi kilka razy w tygodniu, zmywarka co 2-3 dni, piekarnik elektryczny raczej rzadko, ekspres do kawy codziennie, czajnik elektryczny teraz jest zepsuty więc wcale, ale kiedyś często i rachunki były takie same. Do tego 2 tv (lcd i starego typu), jeden chodzi praktycznie non stop, dwa laptopy, jeden komp stacjonarny ze stacją graficzną żre prąd jak smok. Żarówki częściowo energooszczędne. No i lodówka, wiadomo non stop, ale wybieraliśmy taką z najlepszej klasy energetycznej. Średnie zużycie dzienne mamy 6-7 kWh, jak pracujemy na stacji graficznej 10 nawet i 11 kWh :o

Gość aliorka________
jak dla mnie to dużo mieszkam w mieszkaniu ok 40,całe dnie nas nie ma tylko wieczory,telewizji długo wieczorami nie oglądamy,pali się tylko jedna żarówka w żyrandolu,ogrzewanie mamy gazowe a za zeszła zime przyszło nam prawie 3 tys do zapłaty. :( miesięcznie nasze rachunki wynoszą ok 200 zł ja wiem,że sąsiad się podłaćzył ale wszyscy maja to gdzies a a nie moge go złapać :(więć głupia płace nadal

Gość 8768768
o boze co za brudaska Dwa razy w tygodniu pierze w pralce , ubran na dwie osoby!!!!! Matko Boska. To niezle od was cuchnie. Ja piore codziennie nawet 3 razy w dzien. Mam mala pralke na 3 i pol kilo. Jezu, kobieto, co ty pieprzysz? 3 razy dziiennie pierzesz? To nie masz wcale rzeczy i musisz na okraglo praca te trzy sztuki na krzyz w ktorych chodzisz? Dla mnie to nie do p-omyslenia takie marnotrawstawo wody i energii... W afryce dzieci umieraja z braku wody a ty ja marnujesz...

Gość domek 110m
Mój pierwszy rachunek za 2 m-ce 310 zł!!! Jakaś masakra! 2 osoby, które generalnie od 7 rano do 17 są poza domem. Komputera nie mamy, 1 TV który włączony jest max. do 22.30, czajnik na gaz, prąd zużywa lodówka, pralka, zmywarka (2-3 x w tygodniu), piekarnik (średnio używany 1x w tygodniu), no i światło. Skąd taki rachunek???

Gość 2 osoby 170 zl/mc
2 tv (jeden plazma prawie ciagle wlaczona), wszystko na prad (kuchenka, mikrofala, czajnik, piekarnik), pralka, 2 laptopy chodza ciagle, ogromne akwa, czeste uzywanie suszarki, prostownicy, golarki, NIE uzywamy zarowek energooszczednych (straszne swiatlo daja :o). Zanim podniesli ceny za prad to bylo ok. 120 zł/mc

Gość powiedzcie tez czy za dom
czy mieszkanie i co macie na prad. Ja mam kuchenke gazowo elektryczna, telewizor (chodzi non stop - mama go oglada), komputer (jak jestem w domu zaraz wlaczam), swiatlo, lodowka, zamrazarka, pralka, toster... co sie da to energooszczedne Nie mam mikrofali, zmywarki. Wychodzi ok. 30-50zl na miesiac na 2 osoby

Gość powiedzcie tez czy za dom
aha, sama nie powiedzialam, mieszkanie 48m2, mieszkam z mama, starsza osoba

Gość pżg
ja mam 250-300zł/mc za 1 osobę...

Mnie teaz przyszlo 250 zl za pol roku mam zapacic220 prognoza i 30 niedoplaty za ubieble polrocze.Mieszkam sam!

Gość domek 110m
Jestem ciekawa jakie zużycie przy tych samych urządzeniach byłoby w mieszkaniu w bloku? Z tego co wiem rachunki są o wiele niższe. Inna taryfa, czy co?

Gość w bloku chyba nie ma
wyboru taryfy. Zależy jaki dostawca, chyba w różnych regionach są różni. Dwie osoby, mieszkanie w bloku 50 m, prognozy 200 zł co dwa miesiące. Co pół roku zazwyczaj niewielka dopłata. Na prąd: lodówka non-stop, tv lcd i zwykły - zawsze któryś włączony, dwa laptopy (jeden praktycznie non-stop - pracuję w domu), jeden komputer stacjonarny, zmywarka i pralka co dwa dni, piekarnik max dwa razy w tygodniu, parowar codziennie, czajnik elektryczny, ekspres do kawy, ładowarki, światło - energooszczędne i halogeny. Chyba wszystko. A - kilka razy w tygodniu blender.

Gość ok 200 zł miesiąc na 4 osoby
do tego piec gazowy 2 funkcyjny jest włączony do prądu (pompa od CO) - chodzi cały czas w zimie... w lecie ok 150zł wychodzi.... jestem w domu z 2 letnim dzieckiem pracuję na komputerze, który jest non stop włączony, TV też, akwarium małe bez grzałki - piorę raz w tygodniu 3 prania - nie uważam się za brudasa - mam dużo rzeczy, do tego wykonujemy prace umysłową, więc nie ma się człowiek gdzie porządnie spocić... moim zdaniem dużo ciągnie to co ma grzałki - czyli u autorki właśnie akwaria, pralka, dzbanek elektryczny, farelka itp

185 zł/m-c, 4 os na prąd: - żarówki LED (dają "trupie", paskudne światło) reszta to energooszcz. - lodówka klasa A - zmywarka kl. A chodzi raz dziennie - bojler kl. A - pompa do pieca tylko zimą - 2 lapki, 1 stacja 1/2 dnia - tv 3 h dziennie licznik zmieniony, parę lat wstecz płaciłam 120 zł i to było straaasznie dużo

acha no i pralkę mam kl. A, chodzi max raz w tygodniu

Gość Ach, te rachunki...
Prąd, woda, gaz... płacimy coraz więcej. Jakie mniej więcej macie opłaty za te media? Nasze rachunki w domku jednorodzinnym ponad 100m, 2 osoby to prąd 300zł, gaz 1300zł, woda 300zł - za 2 m-ce.

prąd coraz droższy, dlatego wyciepnęłam czajnik elektr., a kuchenkę kupiłam całą na gaz za butlę płacę 50 zł, wystarcza na 1,5 m-ca przy ciągłym gotowaniu no chyba, że zapalarka tyle ciągnie :O szlag by to

Gość o mumi
pranie na 4 os max raz w tyg?? :/

Gość Renata28
Moim zdaniem 500 zł to trochę za dużo, nawet jeśli z energii korzystają 3 osoby. Może pomyślcie o zmianie dostawcy, jeśli to możliwe? W internecie są specjalne narzędzia, ktore pomagają wyliczyć rachunki za prąd i ile można zaoszczędzić przy zmienie, np. na lepszaoferta

Gość gość
Nie ma mozliwosci zebyc placila 500/mc. 500 na 2 lub 3 miesiace to uwierze. Zeby tyle placic musielibyscie codziennie 3 x prac . Grzac wode (jezeli macie bojler elektr lub cos w podobiu), odkurzac i miec wl cala dobe komputer ( min 2). A i tak by tyle nie wyszlo. My placimy 250-300 na 2 mies i uwazam to za rozboj w bialy dzien bo jestesmy we 2 i pierzemy raz na tydzien. Pol dnia nas nie ma nic praktycznie wl nie jest. Ale mamy bojler elektryczny i tu pewnie tkwi najwieksza przyczyna.

Gość gość
3x dziennie pranie dobre sobie. Moze masz jedne gacie i twoj maz tez to ok rozumiem ze musisz je codziennie prac zeby rano je zalozyc nastepnego dnia. Ale inni maja kilka jak nie kilkanascie par i moga prac co kilka dni a nawet raz w tygodniu. Wiec nie udawaj takiej czyscioszki bo to o tobie tylko zle swiadczy nie o nas.

Gość IwonaDD2
To bardzo wysoki rachunek. Proponuję zebys sie rozgladnela za innym dostawca pradu. sama zmiana dystrybutora energii elektrycznej pozwala na znaczne obnizenie rachunkow. ja zmienilam na Axpo i jestem super zadowolona. nie dosc, ze tansze rachunki, to jeszcze ekologiczna energia :) cala z odnawialnych zrodel:)

Gość kachawacha
wszystko zalezy od zuzycia, moja droga. my z mezem nie korzystalismy duzo, ale jak sie okazalo, poprzeedni wlascicel mieszkania podpisal bardzo niekorzystna umowe z dystrybutorem energii elektrycznej. moze i u ciebie tak jest? my zmienilismy dostawce na firme Axpo i rachunki zmalaly od pierwszego miesiaca! i to sporo! polecam

Gość elizabeth9984
to bardzo wysoki rachunek. skad az tak duzy? wiesz co, sprobuj porownac swoja oferte na prad do innych dostawcow. ja polecam ci axpo - moim zdaniem maja najnizsze ceny ;) oby pomoglo!

Gość gwineapingwi
to bardzo duzo! jak szukasz sposobu na oszczednosci to polecam ci zmienic dostawce pradu. ja korzystam z Axpo bo wg mnie maja najlepsza oferte na polskim rynku energetycznym