Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SweetChocolate

Jak sie przygotowac na studia??

Polecane posty

Gość SweetChocolate

tzn kupowac jakies zeszyty czy pcozekac z tym do pierwszych godzin danego przedmiotu??Co najlepiej miec przy sobie na taki poczatek??Pierwsze godziny tez sa takie organizacyjne??

Gość ja nigdy nic nie kupowalem
na koncu kserowalem tylko co potzrebuję, acha chyba że na projekty jakies materialy, wtedy musialem :(

Nowa w miescie prawdziwa -> ja robilam dokldnie tak samo i bylo luks :D Tylko zwroc uwage zeby wlasnie ten brulion byl na kole, wtedy dobrze sie kseruje :D

Gość ffurka
ja teraz idę do liceum i tez chce zakupić jeden z podziałką kolorowa. w gimnazjum nie pozwolili mi na to, ale mam nadzieje, ze w szkole średniej nikt nie będzie kładł na to większego nacisku. a może wiecie coś o tym?

Gość ja kupie bardziej
segregator gdzie bede mogla wpinac kartki i takie kolorowe naklejki i nie mam zamiaru nikomu dawac do kserowania bo komus sie nei chcialo na zajecia przychodzic chyba e z choroby czy cos takiego to co innego

weź jeden zeszyt A4 głównie do wykładów. czasami pierwsze ćwiczeia trwają tylko 10 minut bo są organizacyjne a czasami trwają bite 1,5 h :-D.

Gość ja kupie bardziej
ale segregator z taka gietka plastikowa okladka ze tak powiem czyli nie ciezki

Gość SweetChocolate
a wlasnie jedna lekcja trwa 45 min tak jak w szkole sredniej it czy to jakos inaczej jest??

Nie kupuj za duzo zeszytow, bo notowanie wszystkiego nie ma sensu. Kup sobie jakas ladna torbe. I najwarzniejsze nie denerwuj sie bo studia to cos naprawde fajnego :) na poczatku musisz wpasc w studencki tryb, ale potem bedzie ok :)

segregator sie nie sprawdza chociaz praktykowalam to przez 3 lata :-D Kartki pouciekaly, pogubily sie jak sie pozyczalo do kserowania :-D i postrzepily

Gość studiaaa
Zazwyczaj trwa 1,5 h jedne zajęcia, ale na to nie ma zasady, bo każdy wykładowca może robić jak mu się podoba.

Jedne zajecia trwaja 0 minut. Masz np. wyklad 90 minut, a potem jakies 15 minut przerwy nastepne zajecia. :) a na jaki kierunek idziesz ? :)

Gość studiaaa
Ale nie chodzi nawet o to, ze prowadzą np. tylko 0,5 h, bo im sie nie chce, tylko czasem po prostu temat jest krótki, a nie ma sensu za dużo przeładowywać, no ale zazwyczaj to jest 2x45 min

Gość SweetChocolate
o matko nie wytrzymam chyba tyle na wykladzie..ja na turystyke i rekreacje specjalizacja hotelarstwo

Gość studiaaa
Można wyjść zawsze ;), niektórzy wykładowcy robią też przerwy.

Gość SweetChocolate
a na tych cwiczeniach co sie robi??dajcie jakis przyklad...jestem totalnie zielona jesli chodzi o studia:)

Gość studiaaa
U mnie się zdarzało dość czesto i to poważne uczelnie ;), no ale nie ma co przesadzać 10, czy 15 min zazwyczaj, to nie jest dużo różnica.

Gość jej no zalezy jaka uczelnia
spytaj starszych roczników. U mnie nie bylo zadnych zeszytów, za to obowiazkowy laptop, ale to za granicą. Mysle,ze w Polsce juz sie tez do tego uczelnie sklaniaja.

Gość studiaaa
Na ćw. się ćwiczy ;), więc może być np. omawianie jakiegoś tekstu, ktory wcześniej trzeba przeczytać, ogólnie jakaś dyskusja na dany temat, realizacja tematu.

SweetChocolate Pewnie, ze wytrzymasz :) Sama zobaczysz :) wazne bys szla na kierunek, ktory Cie fascynuje, a niektorzy wykladowcy sa tak swietni, ze nawet, nie zauwazysz kiedy Ci czas mija. Ja uwielbiam moje studia. Ludzi na uczelni mam srednich, ale z nauki jestem zadowolony.

Gość ode mnie zlota radaa
Zacznij przygotowywać wątrobę :)

ja kupie bardziej segregator gdzie bede mogla wpinac kartki i takie kolorowe naklejki i nie mam zamiaru nikomu dawac do kserowania bo komus sie nei chcialo na zajecia przychodzic chyba e z choroby czy cos takiego to co innego na studiach kazdy kseruje od kazdego, jak nie bedziesz uzyczac innym swoich notatek to przyjdzie moment kiedy ty bedziesz czegos potrzebowala a inni beda mieli cie wtedy w dupie 🖐️

a na tych cwiczeniach co sie robi??dajcie jakis przyklad...jestem totalnie zielona jesli chodzi o studia Cwiczenia sa to takie lekcje w grupach, ktore maja przygotowac do egzaminu z profesorem, sa jeszcze konwersatoria, ktore po prostu zaliczasz uwykladowcy. Jesli chodzi o cw. to zaliczenie z nich jest wymagane by przystapic do egzaminu, a forma cwiczen zalezy od wykladowcy danego i naprawde sie nie martw zobaczysz, ze bedzie wszystko w porzadku :)

Zacznij przygotowywać wątrobę To zalezy od tego czy ktos musi tak jak wszyscy chlac po 10 piw na raz. Ja nie pije alkoholu bo nie lubie i nie czuje, ze trace jakis raj :) Dla mnie studia to nauka. Zabawa tez jest ok :), ale nie bez przesady :)

Gość SweetChocolate
szczerze to mnie i tak przestraszyliscie wszyscy:Dboje sie tych studiow:P