Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SweetChocolate

Jak sie przygotowac na studia??

Polecane posty

Gość ode mnie zlota radaa
Widocznie nie piles dobrych alkoholi ;) Albo ekipa slaba ;) Studia to zajebisty czas, wykorzystaj go autorko w pelni 🖐️

najwazniejsze zebys trafila na fajna i zgrana grupe, niestety dzisiaj o taka coraz trudniej :O ja ze swojej nie bylam zadowolona, ale poznalam za to innych ludzi z innych uczelnie z ktorymi utrzymuje staly kontakt :)

Ale nie kazdy musi lubic alkohol, a czas studiow moze byc wykorzystany przez kazdego inaczej. Myslisz, ze fajne jest to, ze kazdy robi dokladnie to samo? Idzie koles na zajecia potem pije, tanczy pali trawe. Ja wcale tego nie uwazam za fajne. Ja wole wykorzystywac czas wolny trche inaczej. potanczyc mozna, ale chlac nie tzeba po prostu :), a Ty autorko naprawde sie nie boj zobaczysz, ze bedzie fajnie :) Jesli masz jakies pytania jeszcze to smialo. Jestem do dyspozycji :).

Gość ode mnie zlota radaa
mnie czeka jeszcze wrzesien rzecz jasna ;) gdzies tam miedzy poprawkami pewnie juz jakies imprezy beda :) czuje ze ten rok bedzie nieprzecietny :D pozdrawiam studentow ;) szczeglnie poprawkowiczow ;) wrzesien tuz tuz.. ;)

Gość SweetChocolate
hmm narazie chyba mi nic nie przychodzi do glowy...

Nowa w miescie prawdziwa Masz racje. U mnie na roku same dzieci niedojrzale. Mam pare kolezanek i kolege i tworzymy ze soba taka fajna grupe. :)

Gość SweetChocolate
aha czy zajecia niektore sa z innymi klasami ze tak powiem??innymi kierunkami??czy zawsze sa te same osoby na jednych zajeciach?? i czy czesto trzeba robic cos na ocene??sa zapowiadane jakies sprawdziany czy cos??

Sysem ocen jest inny niz w szkole sredniej, a program nauki jest inny u kazdego wykladowcy, bo kazdy sam tworzy swoj program. Na jednym przedmiocie np. w grupach nalezalo przygotowac projekty i je przedstawic, a potem ocenka za to byla. Jesli chodzi ozajecia to u nas grupy sie pozmienialy na drugi semestr. Na poczatku byly podzielone wg. nazwisk, a potem wedle specjalizacji. Na wf. sa jeszcze inne grupy, a wyklady odbywaja sie z calym rokiem :)

cwiczenia sa w grupach ale wyklady juz odbywaja sie na aulach i uczestnicza w nich wszyscy ludzie z roku. zdarzalo sie tez ze mialam pare wykladow z innym rokiem. z co do ocen to wykladowcy wstawiali je za prace na zajeciach, za rozne zadania domowe, projekty i oczywiscie byly kola. kola sa zapowiedziane ale moga sie tez zdarzac wejsciowki wiec na cwiczenia radze sie zawsze przygotowac ;)

Ale czego Ty się boisz? Ja uważam, że studia to przyjemność. Każdy sam podejmuje decyzję na jakie chce iść i czy w ogóle chce iść. Ty podjęłaś decyzję pewnie najlepszą dla siebie, więc teraz się nie martw. Wykłady są niekiedy męczące, zależy od wykładowcy, bo jeden jak zacznie opowiadać, to można słuchać i słuchac, a u drugiego to kombinujesz przez 1,5 h jak tu się wymknąć, aby to nie wyglądało niegrzecznie - i też jakoś czas leci ;) Ćwiczenia są dobre, bo wymagają zaangażowania, uwagi, koncentracji, więcej wyniesiesz wiedzy z ćwiczeń niż z wykładów - tak przynajmniej jest w moim przypadku. I niczego się nie bój - bo nie ma o co :) Pozdrawiam!

Gość SweetChocolate
hmm nie wiem o co jeszcze pytac moze ty masz dla mnie jakies wiadomosci??o ktorych moge nie wiedziec

Ja ialem wejsciowke juz na pierwszych zajeciach, bo facet stwierdzil, ze sprawdzi nasza wiedze nabyta w liceum. Nikt nie zdal i facet sie z nas nabijal, ale ocen nie wystawil za to :)

SweetChocolate Nie dyskutuj z wykladowcami za bardzo, bo wkurzony wykladowca = problemy ze zdaniem z przedmiotu, ale tez sie nie podlizuj i jeszcze raz powtarzam nie boj sie i usmiechnij sie na mysl o studiach, bo to naprawde fajny okres :)

mam dla ciebie jeszcze jedna cenna rade. ZAWSZE upewnij sie czy wpisalas dobrze tytuly wykladowcow. jezeli cos pominiesz, zle napiszesz nazwisko itp to ta osoba moze sie wkurzyc. kolezanka raz miala problemy z otrzymaniem zaliczenia bo nie napisala calego tytulu wykladowcy

ja też nie byłam przygotowana na studia ale tak jak inni polecam jeden gruby zeszyt z kolorowymi kartkami no i pamiętaj by mieć ciągle wył. tel (ewentualnie wyl glos) notatki rob uwaznie i badz przygotowana ze nie wszyscy wykladowcy powtarzaja zdanie wiec czasem dyktafon sie przydaje miej kilka dlugopisow na zas a odnosnie sprawdzianow to ja nigdy nie mialam zawsze nam wykladowca mowil ze na koniec sesji zeby npo zrobic jakas prace to bedzie forma zaliczenia albo ze sesja bedzie ustna wiec pytanko :) wg mnie i tak wszystko zalezy od wykladowcy i uczelni co jak co ale podobaja mi sie studia bo jest niezle podejscie do studenta ja nie chodze na balangi ale czasem mialam poprawki i nawet czasami jest tak ze wystarczy byc tylko obecnym na wykladach by miec zaliczony przedmiot jeszcze rok przedemna.. :) Powodzenia i niema co sie martwic nie ty jedna bedziesz na pierwszym roku studiow :)

Gość SweetChocolate
Dziekuje Wam wszystkim za te informacje i wsparcie:)Naprawde troche mnei doinformowaliscie:P

popieram Nowa w miescie prawdziwa tak pierwsze wrazenie jest wazne nie chodzi mi tylko o ubior ale podejscie do innych czy jestech chetna do pozyczenia notatek itp no i nie mozna byc milczkiem bo np u mnie niedawno stwierdzili ze jednak potrafie gadac he he bo przyznam bylam sama nikogo nie znalam dosiadlam sie do jakis dziewczyn i tak zostalo :) z czasem sie rozgadalam przyjazn trwa :) pamietaj ze to studia i jest fajny klimat

Gość studentkaaaaaaa
a sweetchocolate a w jakim miescie studiujesz i jaki kierunke? A własciwie bedziesz studiowac:D

Gość SweetChocolate
Bydgoszcz a kierunek juzz pisalam

Gość ja mam rade dla ciebie
nie odbijaj kolezankom facetow, jak to masz w zwyczaju:o zapewniam, ze smsy do nich z tekstem "chce sie z toba kochac" nie beda na miejscu 😴 🖐️

Gość SweetChocolate
nie musze kolezankom odbijac facetow bo mam swojego:D

Gość wiem ze masz
co nie przeszkadza ci pisac takich smsow do juz zonatego bylego faceta:o

Gość SweetChocolate
ale jester porabany/a takie historie wyssane z palca to sobie wsadz...nie powiem gdzie

Gość nie nie jestem pisalas
to wczoraj czy przedwczoraj, nawet kilka razy. to ty wiec jestes porabana 🖐️

Gość SweetChocolate
z pustymi ludzmi nie bede dyskutowac :o