Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama***

echoenne ognisko w serduszku i torbiele splotu naczyniowkowego u płodu

Polecane posty

Gość mama***

Jestem w 20tc ,w miniony wtorek lekarz stwierdzil u mojego dzidziusia echogenne ognsko w sercu i 2 torbele splotu naczyniowkowego w mozgu .Bardzo sie tym martwie mimo zapewnien lekarzy ,ze to po jakims czasie powinno zniknac .Czy ktoras z mam mila podobna sytuacje?

Gość werwaa
Zaniknie do końca ciązy Nie masz się zupełnie czym martwić :)

Gość lekareczka
echogenne, a nie echoenne :) Słuchaj... Czasami stwierdza się obecnosc takiej "plamki" fachowa nazwa to właśnie echogenne ognisko śródsercowe... Nie martw się, bo w żaden sposób nie wplywa to na funkcjonowanie serduszka Zaufaj Bogu :) będzie dobrze

Gość mama Dawidkka
Co do torbieli to u mnie było to samo: 2 torbiele (no identyczna sytuacja) wtedy moja lekarka mówiła, że takie torbiele świadcza o wadzie genetycznej płodu ale TYLKO WTEDY, GDY występują jeszcze inne wady np. brak przegrody nosowej itp (inne wyraźne gołym okiem) .U mojego dzidziusia i u Twojego z tego co czytam też - wszystko poza tymi dwoma torbielami i ogniskiem jest ok i u Was powinny się one (torbiele) same wchłonąć do końca 2 trymestru. Byłam wtedy przerażona, ale zgodnie z tym co mówiła lekarka wchłoneły się i dzidziuś urodził się zdrowy :)

Gość lekareczka
Skopiuję Ci wypowiedź mam mających ten sam problem: cześć! W 20 tygodniu na USG wyszły u naszego dziecka torbiele 10cm i 11cm. Do 30 tygodnia obydwa się wchłonęły i mały urodził się zdrowy z 10Pkt. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Kilka dni temu podczas badania USG wykryto u dziecka dwie torbiele (4 i 8 mm) w obrębie splotu naczyniówkowego. Oprócz tego dziecko rozwija się prawidłowo. Co to oznacza dla dziecka i czym to zagraża? Odpowiedź LEKARZA: to tylko straszenie, na kontrolnym badaniu, a za miesiąc nic nie będzie

Gość mama***
Dziekuje za slowa otuchy .To dla mie bardzo wazne.Bardzo sie stresuje ,jestem nerwowa ,boje sie ,ze to wplynie zle na rozwoj mojego malenstwa...

będzie dobrze :) nie martw się Tak jak dziewczyny wyżej pisały takie rzeczy są normalne, a lekarze nie powinni nawet o tym mówić i pewnie 70% kobiet podczas ciązy to miała, a nie usłyszała.... Pozdrawiam

Gość AGUŚ1981
WITAM

Gość AGUŚ1981
WITAM WSZYSTKIE PRZYSZLE MAMUSIE . JA MAM PODOBNY PROBLEM JESTEM W 20 TYGODNIU CIAZY LEKARZ PODEJRZEWA U MOJEGO MALENSTWA TORBIEL POTWORNIAK SPLOTU NACZYNIOWKOWEGO W OKOLICY KRZYZOWO-LEDZWIOWEJ.BARDZO SIE MARTWIE TYM BARDZIEJ ,ZE WSZYSTKO DO TEJ PORY BYLO OK NA USG A TU NAGLE TAKA DIAGNOZA. WIZYTE U SPECJALISTY MAM DOPIERO 27 STYCZNIA.BARDZO PROSZE O POMOC.

Gość Nuśkaaa255
U mojego synka też wykrytow 20 tc torbiele splotów naczyniowych. W 26 tygodniu ciąży nie było juz po nich ani sladu !!!!!!!!!!!!! Wchłonęły się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maluszek jest zdrowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, które miały podobny problem :)

Gość Karolina 29
witajcie. ja wczoraj sie dowedznialam ze moja coreczka na 2 torbieli splotu naczyniowkowego i ognisko echogenne w lewej komorze serduszka. strasznie sie tym martwie.

Gość Karolina 29
jestem obecnie w 23-tyg ciazy