Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nieistotne

Chińskie ciasteczka

Polecane posty

Gość to nieistotne

Od niedawna, zasiadając przy kompie na dobry początek dnia otwieram stronkę http://czary.pl/wyrocznia/ciasteczko.php?f=chinskie_ciasteczko Przeważnie są to "przepowiednie" trafne lub co najmniej zabawne. Dziś jednak mam zgryza i zaczynam wątpić we własne możliwości interpretacji: "Twoja Prawdziwa Natura nie może ulec zniszczeniu, a to dlatego, że sama jest zniszczeniem - nigdy nie narodzona, nie może nigdy umrzeć." :O Jak to zrozumielibyście?

Gość geometria9
Też zawsze wchodzę rano na tę stronę, ale po żeby poczytać o aurze dnia:)

Gość a kto to mowi i co ON
Dlaczego zajmujesz sie tego typu bzdurami? Przejrzyj sobie strone do ktorej link podaje ponizej.Tam jest m.in. wypowiedz czlowieka ktory wyszedl z wielkiego zagrozenia.Zaczynal od ..."zabawy". Podobnie jak ty.Znajdiesz tam duzo materialow o tych rzeczach. http://egzorcyzmy.katolik.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=802&Itemid=208

Gość to nieistotne
Weź mnie nie strasz :D Po prostu zdanie jest wieloznaczne i poprosiłam o pomoc w rozszyfrowaniu, nic więcej. Możesz pomóc - zrób to, nie możesz lub nie chcesz - żegnaj🖐️

Zdanie to jest zdaniem wrozbiarskim.Z tego gatunku.Od czegos sie zawsze zaczyna.Ja cie nie strasze tylko pokazuje prawde.Poczytaj sobie inne wypowiedzi.Ja wiem ze osobom leniwym nie chce sie zrobic nawet tego minimalnego wysilku zeby cos poszukac a warto bo napisal tam tez list kolega ktory zaczynal od ....horoskopow.Przeczytaj sama czym sie to skonczylo.

Wystarczy przeczytac tylko link ktory podajesz:"czery,wrozby itd" i juz wiadomo o co chodzi.Szatan nigdy ci nie napisze-chodz-mam dla ciebie opetanie albo-chodz wejdz tu,przeczytaj-bede cie dreczyl.Jest Ojcem Klamstwa.Zawsze bedzie cie zwodzic,mowic ze przecie to nic takiego.

a kto to mowi i co ON > ale Ty nawiedzony jesteś :O masa ludzi czyta horoskopy (w gazetach, internecie etc) i jakoś wszyscy nie są opetani przez szatana :P

Gość to nieistotne
Kurcze, człowieku, prawdę mi pokazujesz? Którą z trzech? :D Nie życzę sobie psychoanalizy, tylko zrozumienia podanego wyżej zdania. Jestem daleka od spraw opętania itp bzdur, to Ty zasugerowałeś się sławami "czary" i "wyrocznia" :P , ja traktuję to jak miłą i nieszkodliwą zabawę, dlatego wzięłam słowo "przepowiednie" w cudzysłów. Może jednak ktoś inny spróbuje zinterpretować?

Ja nie jestem nawiedzony-a zorientowany w temacie a to jest roznica.Masa ludzi czyta horoskopy.Tak to prawda.Sek w ty ze bieda sie zaczyna wtedy gdy wchodzi sie w to glebiej i o tym ja pisze.Niestety duzo ludzi idzie dalej i zaczynaja sie interesowac kartomancja,tarotem,wywolywaniem duchow itp.rzeczami.Tu juz nie ma zartow.

Gość przemyslcie jednak
od takich głupot się zaczyna. A później niestety problemy. Warto posuchać i poczytać. Naprawdę warto. twoja prawdziwa natura nie pownna iddawac się wróżbom i czarom.

Gość to nieistotne
Dziękuję za wszystkie światłe rady, ale jestem już dużą dziewczynką. Pytanie pozostaje aktualne, z góry dzięki za pomoc. Zajrzę później.

a czy jak wchodzisz do pubu to każdego pijącego piwo ostrzegasz przed alkoholizmem? Przeciez od tego się zaczyna:P nie ma co panikować...

Gość maturka4
Twój "dyskutant" pochodzi z prostej linii od Radia Maryja. Aż dziw, że znalazł czas na oderwanie się od niego! Interpretację chińskiego zdania trudno dokonać, nie znając dokładnie mentalności ludzi Wschodu. Wiem tylko, że wiara w niezniszczalność Natury jest ogromna, że wierzy się w instynkt i przechodzenie "ducha" w inne postacie. Zresztą to bardzo podobne do katolickiego "ducha nieśmiertelnego".

Gość to nieistotne
maturka4, mój dyskutant ma wiele do powiedzenia na temat, który mnie absolutnie nie interesuje :D Zgadzam się co do mentalności i używanych pojęć. Zastanowił mnie pewien paradoks, ukryty w tym zdaniu - z jednej strony moja prawdziwa natura jest zniszczeniem (dyskutowałabym, chyba że się nie objawiła dotychczas ;) - z drugiej - nienarodzona nie może umrzeć (a narodzona, czyli gdy się we mnie objawi), to też nie będzie mogła "ulec zniszczeniu". No i się zapętliłam :D

Myślę, że to zdanie należy podzielić na 2. 1 - Twoja Prawdziwa Natura nie może ulec zniszczeniu, a to dlatego, że sama jest zniszczeniem => ona w Tobie jest, nie daje spokoju, czujesz wewnętrzne niezadowolenie z siebie, bo ona się "dopomina", poniekąd niszczy Twoje życie, jeśli nie żyjesz w zgodzie z nią. Kiedy zrozumiesz ją i pozwolisz jej się ujawnić, zostaniesz prawdziwą sobą, a ona będzie kierowała Twoim życiem zawsze. I 2 - nigdy nie narodzona, nie może nigdy umrzeć => w odwrotnym przypadku - nie może umrzeć, bo jej tak naprawdę nie było, nie odkryłaś jej. Nie wiem czy dobrze potraktowałam to zdanie :) Zgadzasz się ze mną czy inaczej myślałaś?

Gość to nieistotne
Dzięki :) Nie spodziewałam się już, że komuś się zechce myśleć. Chyba dużo jest prawdy w tym co piszesz. Jeszcze raz dziękuję!