Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plastynka.

KTO MOŻE ZROBIĆ PODYPLOMÓWKE??????

Polecane posty

Gość plastynka.

Mam licencjat z wychowania plastycznego. Czy moge zrobic podyplomówke: Nauczyciel 2 przedmiotowy polski i historia??????? Na stronie uczelnie sugeruja że są to studia dla absolwentów filologia polska.

Gość dzadzudzi
ze tak powiem "bezedura". na studia podyplomowe mozna isc juz po uzyskaniu dyplomu licencjata i po dowolnym kierunku. MOZESZ isc na te studia, nawet jakbys miala licencjat z fizyki technicznej:P a na stronie sugeruja, ze to dla absolwentow fil. pol., bo moze dawac im dodatkowe uprawnienia, natomiast w polaczeniu z twoim kierunkiem nie wiem czy tak bedzie, musialabys w dziekanacie zapytac.

Gość dzadzudzi
oczywiscie, ze to prawda. z mojego roku po skonczeniu licencjatu sporo osob zdecydowalo sie na uzupelniajace mgr + podyplomowki i to niekoniecznie zwiazane z ukonczonym kierunkiem. a niektore uczelnie (dobre, panstwowe) przyjmuja nawet na podyplomowki studentow po 2 roku studiow lic, jesli zlozy sie zaswiadczenie, ze jest sie na 3 roku studiow i uzyskalo sie wymagany limit pkt ECTS. z tym, ze dyplom bedzie wydany dopiero po przedstawieniu zaswiadczenia o ukonczeniu studiow lic. i tym sposobem konczac trzeci rok studiow lic mozna miec ukonczone rowniez studia podyplomowe :)