Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyety

Z kim Kain miał dzieci?

Polecane posty

Gość yyyyety

W Starym Testamencie pisze, że pierwsi ludzie, Adam i Ewa mieli trzech synów Kaina, Abla i Seta. Jak Kain zabił brata został przeklęty przez Boga i zamieszkał w krainie Nod. Skąd się wzieła żona Kaina? A z kim się ożenił Set?

Gość Biki
?????????????????

Gość vvvvv
Biblia wymienia rodzeństwo Kaina. Miał on nie tylko braci - Abla i Seta (Rdz.4:2.25), ale także inne rodzeństwo, nie wymienione z imienia: „Po zrodzeniu Seta żył Adam osiemset lat i zrodził synów i córki” (Rdz.5:4). Liczba dzieci Adama, według podanej przez Józefa Flawiusza dawnej żydowskiej tradycji, wynosiła trzydziestu trzech synów i dwadzieścia dwie córki”.1 Co jest prawdopodobne, zważywszy na długość życia pierwszych ludzi i nakaz, aby rozradzali się i rozmnażali (Rdz.1:28). Zakaz bliskich związków Pierwsze małżeństwa bracia zawierali ze swoimi siostrami. Dziś może nas to bulwersować, jeśli pamiętamy, że Bóg później zakazał związków między bliskimi krewnymi. Taka konieczność pojawiła się jednak dopiero w czasach Mojżesza (Kpł.18-20). Jeszcze czterysta lat wcześniej Abraham mógł poślubić swoją siostrę Sarę, która miała tego samego ojca, co Abraham, choć inną matkę (Rdz.20:12). Zakaz ten miał odpowiedniki w prawodawstwie większości krajów świata, ponieważ zauważono, że ze związków między bliskimi krewnymi rodzi się wiele dzieci upośledzonych. Za sprawą genetyki wiemy, że odpowiedzialne są za to omyłki (mutacje) w kodzie genetycznym. Mutacje przyczyniają się do różnych defektów, od drobnych, w rodzaju odstających uszu, do poważnych, jak hemofilia. Szkodliwość zmutowanych genów wzrasta, gdy ten sam błąd występuje po stronie matki i ojca.

Oglądając Smerfy mamy w wiosce tylko jedną Smerfetkę, więc kto jest matką pozostałych ?? W późniejszych odcinkach pojawiają się małe Smerfy - czy Smerfetka jest ich matką ?? Jeżeli nie to kto ?? :D :D

Gość yyyyety
raczej nie po co im by były pempki

Gość yyyyety
papa smerf miał je z gargamelem!!!!! jak mażna tego nie wiedzieć!!!!!!!!

"mooże matką smerfiątek była NATURA, a ojcem: CZAS ?" No własnie, że wśród teologów smerfowych, w tej kwestii są bardzo podzielone zdania. Główne arguemty przeciw to: - skoro są rodzicami to dlaczego mieszkają osobno, - dlaczego Smerfy są niebieskie i kurduplowate a nie białe i wysokie jak rodzice, - dlaczego inne Smerfy czasem podrywają Smerfetkę, skoro to ich siostra.

Gość vvvvv
a skąd wiadomo czy smerfy były żyworodne?

Gość vvvvv
wikipedia : Smerfy są niebieskie, o budowie ciała podobnej do człowieka, "wzrostu trzech jabłek" , ale posiadają proporcjonalnie większe głowy i wydatne nosy oraz krótkie zaokrąglone ogonki. Ubierają się w białe spodenki połączone z butami, z wycięciem na ogonek, oraz białe czapki frygijskie. Pod czapką nie posiadają włosów na głowie (z wyjątkiem smerfetek) ale ten fakt jest ujawniany bardzo rzadko. Smerfy uzyskują pełnoletność w wieku 120 lat. Są nieśmiertelne dzięki Kamieniowi Długowieczności zakopanemu pod ich wioską. Małe smerfy przynosi bocian.

" W Starym Testamencie pisze, że pierwsi ludzie, Adam i Ewa mieli trzech synów Kaina, Abla i Seta. Jak Kain zabił brata został przeklęty przez Boga i zamieszkał w krainie Nod. Skąd się wzieła żona Kaina? A z kim się ożenił Set?" a adam i ewa po zrodzeniu kaina i abkla żyli xxx lat i mieli synów i córki jakoś tam tak pisze wiec mieli z rodziny :P

Gość yyyyety
od gargamela

-skoro są rodzicami to dlaczego mieszkają osobno, * są po rozwodzie. chodzą plotki, że czas kurwił się w gargamelem ! - dlaczego Smerfy są niebieskie i kurduplowate a nie białe i wysokie jak rodzice, * podejrzewamy, że matka natura w ciąży jadła za dużo zupy szparagowej ugotowanej przez bridget jones. dlatemu one są niebieskie. http://bluesoup.files.wordpress.com/2007/11/soup.jpg ps. to tylko podejrzenia :D równie dobrze mogła to być wina wady genetycznej. jakiegoś braku pigmentu lub jego nadmiaru. mutacja czy inny chuj :) coś jak albinizm :) * dlaczego inne Smerfy czasem podrywają Smerfetkę, skoro to ich siostra kazirodztwo zdarza się nawet wśród smerfów :(

Gość robaczku fajną masz tą odę
:)

Gość a mnie
w szkole ksiądz na lecji religii uczył, że Bóg stworzył jeszcze wielu innych ludzi, nie tylko Adama i Ewę.

Gość pijawka lubi sie masturbowac
a wiesz co to kazirodztwo? jak wiesz to masz odpowiedz z kim mial dzieci.

Gość Alenfkk
Witam Ja właśnie mam przed oczami Pismo Święte ale poza Kainem i Ablem nie ma jakichkolwiek informacji o pozostałym rodzeństwie. Dlatego też jestem ciekawy w jaki sposób powstało życie i skąd wziała się żona Kaina z którą począł Henocha??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość mięso mięsa
myślę, że kobiety miały tak niską pozycję społeczną że o nich nie wspominano bo nie widziano takiej potrzeby po prostu były rodziły i tyle

Mięso mięsa : Zdradzę Ci tajemnicę... chcesz? Alenfkk Dlatego też jestem ciekawy w jaki sposób powstało życie 2 drogi: *odwołać się do źródła-tutaj Biblia *poczytać o ewolucji :)

Gość mięso mięsa
źródło jest mętne ewolucja jest moją matką i ojcem

Ta odp. nie była do Ciebie ;) ze źródłem i ewolucją :D Chciałam Ci inna tajemnicę zdradzić :P