Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gofercia

Restauracja BŁĘKITNA LAGUNA Kraków Nowa Huta

Polecane posty

Witajcie! Zdecydowaliśmy z narzeczonym że nasze wesele odbędzie się w Błękitnej Lagunie. Co sądzicie o tym miejscu, może któraś z was bawiła się tam, lub wyprawiała swoje własne wesele. Czy jedzenie jest dobre, obsługa miła, i co goście mówili na ten temat itp. Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś opinie o tej restauracji bo nic wczesniej o niej nie słyszałam. pozdrawiam

Gość jhdkd
Nie robiłam tam wesela ,ale jadłam pare razy :) jedzenie dobre i tanie , obsługa bardzo miła. Ogólnie restauracja jest ok ,ale nie zdecydowałabym się przy tak ruchliwej ulicy na wesele ani wyjść bo huk ani nic wolałabym bardziej ciche miejsce ;)

Gość jeastin
Witam Osobiście bardzo polecam Błękitna Lagunę. W tym roku , w sierpniu mieliśmy tam wesele, i bardzo miło je wspominam. Piękny wystrój sali, no i oczywiście przystępne ceny ;). Jedzonko wspaniałe, profesjonalna obsługa, właściciele to bardzo rzetelni i kulturalni ludzie, z którymi da się "normalnie" dogadać, bo w niektórych lokalach to ...róznie bywało.

Gość manfreda
Potwierdzam zdecydowanie. Jedzenie wyśmienite, obsługa rewelacyjna. Mieliśmy tam wesele 4 lata temu i czasami jadamy tam obiady. W zeszłym roku byliśmy tam na Sylwestra i też było świetnie.

Gość kurna mieszkam w Hucie
a nie wiem gdzie jest Błękitna Laguna :o

Gość kurna mieszkam w Hucie
aaaaaaaaaaa to u Pikora :) Tak - tam jest fajnie:)

Gość Gabrielka
Z przykrością informuję, że Laguna niestety bardzo się popsuła. Już kiedyś organizowałam tam uroczysty rodzinny obiad, wtedy było mnóstwo niedociągnięć kulinarnych (sztuczne sosy z torebki do mięs, co zawsze da się wyczuć i mięso dalekie od ideału), ale to co zaserwowali mi ostatnio, nie przypominało nawet jedzenia z rzadko odwiedzanej, przydrożnej budki z hot-dogami i z mrożonymi zapiekankami. Rosłół był brązowy od kostek bulionownych, a Pan usilnie wmawiał mi, że tak właśnie wygląda rosół drobiowo-wołowy. Sam chyba nigdy rosołu nie gotował, albo dobrego nie jadł. Sosy do mięs standardowo, z torebki, ale te można było przeżyć w porównaniu z mięsem. Robiłam rezerwację na ten dzień z dwutygodniowym wyprzedzeniem, a moi goście dostali odgrzewane resztki z poprzedniego dnia, zapewne z wesela. Kawałki schabu odgrzewane w mikrofalówce, były suche jak wiór. Serwowany tam devolay absolutnie nie zasługuje na to miano. To był suchy filet, kilkakrotnie obtoczony w grubej warstwie bułki tartej, odgrzewany też kilka razy. W reazultacie widelca w to wbić się nie dało. Profanacja tak prostego dania! Ja, jako mama karmiąca, miałam otrzymać filet i warzywa gotowane na parze. Nie otrzymałam tego, tylko jak pozostali goście, smażony kawał niby-devolaya. Pan na koniec zamiast pokornie przyjąć krytykę i przeprosić, usilnie mnie zapewniał, że przecież jedzenie było wyśmienite, bo on tu jest od zaopatrzenia i wie co kupuje. Zapomniałam jeszcze o porcji dla dziecka. Zapewniano mnie, że obsługa zapyta mamę dziecka, czy podać dziecku frytki, czy ziemniaki. Nie zrobiono tego oczywiście, zaserowowano dziecku frytki i suchy jak wiór kotlecik. O delikatnym rosołku wspominanym w menu też oczywiście nie było mowy. Dziecko dostało, jak pozostali, brązową breję. Najlepszy dowód na to, że nikt dla nas specjalnie nie gotował, tylko podano nam resztki tego, co im zostało z poprzedniego dnia. Fatalnie. Odradzam. Sama też już nigdy nie zaproszę tam mojej rodziny. Było mi wstyd, że moi goście zostali czymś takim poczęstowani. Po wyjściu z Laguny musiałam ich przepraszać.

Gość pakito93
Ja strasznie polecam apetyt bistro. Wspaniale jedzenie, a konkretniej pizza. Niesamowita wręcz. Fantastyczne ciasto, najlepsze w okolicy. Zdecydowanie polecam.

Gość woory
gdzie ejst błekitna laguna na jakim osiedlu?? nie znam tej kanjpy ale nazwa wyjątkowo wiesniacka:-)

Gość wredniucha
lepiej zrób wesele w restauracji "Błękitna Ostryga"

Gość gość
Byłam tam gościem na weselu w tym roku i na chrzcinach nie dosc ze na 1 sali byly dwie imprezy to jeszcze barszcz był paskudny kucharzowi sypnelo sie albo za duzo czosnku albo dodał chrzanu a rosół to juz wogole jakby robiony na starym kurczaku... Uszka w basrszczu byly wymieszane nowe ze starymi suchymi dramat... drugie danie uszlo w normie jesli chodzi o kotleta za de volaj byl paskudny odmrazany i malsło w środku bylo nie roztopione... jesli ktos ma delikatny żołądek to odradzam....

Gość gość
A ja mogę z całą pewnością polecić Lagunę! Jestem bardzo zadowolony zadowolony!

Gość gość
Ja mogę poprzeć przedmówców. Jedzenie- wiele do życzenia, obsługa jeszcze więcej braków. Jedynie co można przyznać właścicielowi- to umiejętność cięcia kosztów- czyli kupa kasy za nic

Gość Witekkkkkkkkkkk
Polecam jedzenie jak również obsługa super!

Gość gośćbozka
11.06 mieliśmy przyjęcie po ślubie cywilnym,to co czytam tutaj zupełnie odbiega od tego co tutaj ludzie piszą. Było super każdy gość jadł co innego,tak jak sobie zamówi,wszyscy chwalili jedzenie,a obsługa ekstra pomocna miła.Ja z czystym sumieniem mogę polecić te knajpie,mało tego od tamtej pory co niedzielę jeździmy tam na obiad

Gość Michalina0505
POLECAM! Pyszne jedzenie, w ilościach nie do przejedzenia, wspaniała obsługa na najwyższym poziomie, klimat i serce do organizacji imprez. Urządzaliśmy tam małe wesele, na 35 osób, baliśmy się czy nie będzie "niezręcznie" bawić się całą noc w tak małym gronie, ale niepotrzebnie. Wszystko było tak znakomicie zaaranżowane, sala, parkiet, stoły, że wszyscy czuli jakby gości było 100:) Bawiliśmy się do rana. Obsługa uśmiechnięta i pomocna przez całą noc. Dbała całą imprezę o wszystkich gości czy komuś czegoś nie brakuje i bardzo sprawnie sprzątali stoły i przynosili jedzenie. Również menadżerowie byli bardzo pomocni i uczciwi, wszystko co ustaliliśmy było zrealizowane. Nasi goście mieli zgodnie tylko jedną uwagę: jedzenia było tyle, i w takich porcjach że nie sposób było wszystkiego spróbować :) Absolutnie polecam to miejsce do organizacji imprez!