Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tak tylko

MARTWIE SIĘ-doradźcie proszę-ktoś tak miał?

Polecane posty

Moja 14-miesięczna córcia gdy jej się czegoś stanowczo zabroni lub też jak coś pójdzie nie po jej myśli bije głową o ścianę lub płytki lub rączkami się sama bije a na dodatek mnie klepie w twarz lub gdzie popadnie i nie wiem z czego to wynika czy to tylko jakieś odchyły dziecięce czy to na tle nerwowym emocionalnym nie rozumiem jej zachowania staram się odciągnąć ją od tego ale ona i tak swoje nie sądzicie że , jest za mała na takiego typu zachowanie doradźcie bardzo proszę!!!!

Gość nie zwracaj wogole
na to uwagi

spoko-a jak sobie zrobi krzywdę??? niby mówią że dziecko sobie samo sobie krzywdy nie zrobi a jak roztrzaska głowę? to mi nie pomogło:(

Gość beliucci......
nie zrobi se krzywdy!!! Bo w momencie jak zacznie ją naprawde boleć-przestanie;-),miałam to samo z synem,walił głowa po kafelkach w kuchni:-(,ale jak zabolało raz czy drugi,przestał.. Dzieci tez maja swój próg bólu i doskonale wiedzą kiedy przestać;-)

Dziecko wali na tyle odpowiednio, że krzywdy sobie nie zrobi.moja daje nura na podłogę i robi jezusa :)Wyje przy tym jakby ją ktoś ze skry obdzierał i uderza głową o podłogę.Udaje że nie widzę albo nawet wychodzę.Nie ma widza - nie ma przedstawienia ;)

Gość bibi_81
Dokladnie! Mialam to samo z moim mlodszym synem. Nie trzeba robic z tego tragedii. Najlepiej osunac od miejsca gdzie moze sobie zrobic krzywde i niech sobie krzyczy. Oduczy sie szybciutko. Wymysli cos nowego. Moj syn teraz rzuca sie na ziemie w sklepie a ja zaciskam zeby, oddycham i ide dalej. Oczywiscie wrzeszczy ale na czworakach idzie za mna. Do samego domu. Zrobil tak 2 razy zobaczyl,ze nie ma sensu i sie uspokoil. Ciekawe co teraz wymysli ;) Glowa do gory i duuuuuuuzo cierpliwosci!!!

Gość bibi_81
Nie martw sie, nie musisz hihihi. Ja tez mialam chwile zalamania i czasem nawet jak widzialam taka mame z rozwianymi wlosami, czerwona i naladowana nerwami i dziecko wrzeszczace i rzucajace sie na ziemi , podchodzilam i dziekowalam za to ze nie tylko moje dziecko sie tak zachowuje ;) Coz to byla za ulga!! Oj , czasem ciezkie jest zycie mam hihihih