Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EwelinaEwa

Poważne pytanie do matek- jak wychować sześciolatka?

Polecane posty

Dziś mój syn dopiero na stałe ze mną zamieszkał i nie wiem jakie rozrywki mu po szkole zapewnić. Do października będę mogła być z nim, ale potem będę miała bardzo mało czasu dla syna w tygodniu. Zależy mi na tym by dziecko przekonało się do nowego miejsca zamieszkania i nie nudziło się. Liczę na fajne pomysły doświadczonych mam

Gość ja pierdykam
zapytaj go - co lubi? moze klocki, jakie lubi samochody? kup mu moze kilka malych modeli pilka do nogi tez nie zaszkodzi - pobiegacie razem :-) pomysl o rolkach, odpowiednich ksiazeczkach... moze masz mozliwosc zapiasania go na karate itp.? podstawa - rozmowa! chocbym wymienila Ci tu tysiace mozliwosci, to mlodemu akurat nie bedzie nic pasowac rozmawiaj z nim i badz z nim blisko, badz przyjacielem ps. jestem ciekawska - dlaczego do tej pory nie mieszkal z Toba?

wiem co mój syn lubi i jego zainteresowania moge rozwijać. Problem w tym co będzie za miesiąc jak będę miała mało czasu dla niego. On teraz po pobycie w szkole je obiad, ma godzinę na komputer a potem zapisałam go na angielski i basen. Póki co jest zadowolony bo uwielbia pływać a co do angielskiego to wytłumaczyłam, że ten język to podstawa. Ale problem jest w tym, że ja od października na basen nie będę mogla z nim chodzić, a on najbardziej cieszy się na myśl że z mamą popływa. Dlatego pytam jak wypełnić dziecku czas kiedy też mnie nie będzie, a zostanie z opiekunką i by zbyt nie odczuwał braku mojej obecności. P.S Nie mieszkał ze mną syn, bo urodziłam go młodo a matka nie zgodziła się na to bym przerwała szkołę i nie poszła na studia. Dlatego skonczyłam LO, potem studiowałam w innej miejscowości i syna widziałam raz na tydzien w weekendy. Teraz wyszłam za mąż i syn może ze mną zamieszkać