Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cjmncvjmbh

z jakiego mięsa robi się tatar?

Polecane posty

Gość cjmncvjmbh

zjadłabym tatara, ale nie wiem jakie mięso kupić :D:D

Gość
mielone, tylko nie z paczki bo bedziesz miala problem jak kolezanka z spod twojego topa:D

Gość rozpusta
z zepsutego 🖐️

Gość gfxchb
no mielone, ale jakie najlepiej? wieprzowe??

Gość 1234567.......
najlepsze mięso na tatar to młoda wołowinka :) mniam jadłam nie tak dawno na imprezie rodzinnej do tego żółtko cebulka ogóreczek i przyprawy niebo w gębie :)

Gość
ja tez robie z wolowego;) ale wolowo-wieprz tez jest ok;)

Gość
ja tez pierwsze slysze o ogorku:D cebula i zoltko wsio:D aaa, no i z odrobina pietruszki jest tez dobre;)

Gość xjgc
mój mąż zabije mnie "znowu" za tego tatara, ale co tam :p on nienawidzi surowego mięsa. nawet jak kotlety mielone robi to przed smażeniem nie spróbuje czy są dobre...

ja kupuje albo metke tatarska albo sama miele. :) Oczywiscie ze ogoreczek i zolteczko sol pieprz ogoreczek kiszony. Ogoreczek i cenulka( ja daje albo zwykla albo ta perelkowa) drobniutko posiekane :) Rewelacja. uwielbiam tatara. Zoltko mozna zmieszac z mieskiem albo zrobic w tatarze "" dziurke"" i tam to zoltko ""artystycznie"" rozlac

najlepsza wolowa poledwica,nie zadne gotowe mielone badziewie, sama sobie zmielisz,bedziesz miala pewnosc co do jakosci miesa,i do tego,ze nie bedzie w nim zadnych zyl,bo je mozesz od razu usunac. na tatara musi byc mieso najlepszej jakosci.

Gość 1234567.......
ogórek oczywiście kiszony drobniutko pokrojony ale jak ktoś lubi słodko kwaśny też może być ale ja daje kiszony u nas podaje się tatar na takiej zasadzie z mięsa robi się kopczyk i w środek wbija się żółtko ....osobno na talerzu jest podawana cebulka i ogórek drobniutko pokrojone w kosteczkę oraz przyprawy i każdy sobie doprawia sam do smaku :)

tatar TYLKO z wolowiny.Najlepsza jest poledwica wolowa.Do tego zoltko,odrobina oliwy z oliwek,cebula.Mozna dodac ogorka kiszonego obranego ze skorki a nawet grzybki marynowane lub fileciki anchois.Wszystko bardzo drobno posiekac i doprawic sola i pieprzem.Mozna jesc latem tyko od razu.Nie trzynac dllugo w lodowce (zoltko!!!)

Ale m smaka narobilyscie. Robie dzis tatara. Moj maz nie lubi :). zawsze jak to jem patrrzy na mnie z obrzydzeniem. ja kocham sushi kawior frutti di mare a On nie cierpi. :D

Gość tez bym zjadl

Gość ...........................***

Gość Moim zdaniem ale może się mylę
zajebisty tatar wychodzi z czegoś takiego jak metka tatarska z PMB

Gość najdhe
Z Tatara, ew. może być z Turka :D, w mięso można się zaopatrzyć przy wschodniej granicy ;)

Gość tatarmanka
w biedronce sprzedaja gotowe zmielone mieso wolowe wystarczy doac reszte sklasdnikow i gotowe polecam

Gość polen
po pierwsze tatar to potoczna nazwa, tak naprawde to jest befsztyk tatarski. jak befsztyk to mięso drobno siekane, a na boga nie mielone!!!! tym bardziej gotowe kupione w markecie. pamietajcie że to jest srowe mieso i łatwo sie zatruc. po drugie tatar mozemy zrobić z wołowiny. najlepsza oczywiście polędwica, ale moze byc np. ligawa. nie robimy tatara z wieprzowiny!!!! nie jada sie surowej wieprzowiny, chyba ze chcemy sie nabawic włośnicy, to samo dotyczy drobiu (salmonela). i po trzecie, tatar jest wspaniały z ryb, ale tylko z ryb morskich. polecam łosoś, tuńczyk. tylko wtedy inne dodatki (kapary, szalotka)

Gość ataga1807
Tatar najlepszy z drobno pokrojona cebulka, swieza mieta i sokiem z cytryny mniam (bez miety i z ogoreczkiem kiszonym tez pycha!)

Gość Ryb porzeracz
A ja robię tatar z ryby. A właściwie nie tatar tylk ocoś a'la ceviche, bo tatar jest dla mnie mdły w smaku. Sam łowię pyszne pstrągi potokowe, ale można go zrobić ze świerzego sandacza lub dorsza, albo z barramundi lub tilapi. Ścinam prawie przezroczyste płatki. zalewam sokiem z limonki w pionowym naczyniu (mniej limonki wychodzi, kupuję w lidlu bo w biedronce nie ma), można zalać sokiem z cytryny (kwaśniejsze). 2 h w lodówce, mięso robi się częściowo białe. Rozkładam na talerze jedną warstwę i sypię na to warzywa pokrojone w drobną kostkę: 1. pomidor (bez pestek) 2. papryka czerwona słodka 3. świeży ogórek ze skórką 4. cebulka lub szczypior 5. kiełki brokuła (BIEDRONKA) 6. sól 7. pieprz 8. olej lub oliwa Potem kładę na to rukolę i polewam octem balsamicznym limonkowym lub pomarańczowym (jest słodkawy, kupuję w LIDL)

Gość gość
oryginalnie z koniny, a praktycznie z polędwicy wołowej.Do tego jajko, cebulka ogorek kiszony w kostke. Tasiemiec gratis:)

Gość gość
z wołowego :) ale musi byc naprawde mega, najlepiej z polędwicy :) ja kupuje mięsko od nich www.cezan-ubojnia.pl i przynajmniej mam pewnosc, że mięso jest dobre :)

Gość gość
z wolowego!!! Najlepiej kupic jednak mieso sprawdzone i od dostawcy np. www.cezan-ubojnia.pl wtedy masz pewność, ze mieso jest naprawde dobre i zdrowe

Gość gość
z wołowiny, a ja jak nie lubię mięsa to akurat wołowina to wyjatek no i ryby ,ewentualnie ;) nie lubię drobiu, wieprzowiny za to nie wiem dlaczego