Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Scoout Finch

Zarejestrowałam się do proktologa. Chyba umrę przed tą wizytą.

Polecane posty

Gość Scoout Finch

Ktoś był? Jakie wrażenia? ;)

Gość aaagnie
a kto to?

Gość proktolog jest to lekarz
zajmujący się chorobami jelita grubego i odbytnicy. Nie ma się czego bać lub wstydzić ,to lekarz jak każdy inny:)Tu chodzi o zdrowie,ono jest bezcenne!!!!!!!!!!!!

Gość Piekna ateistka
Hejka :) ja mialam ogromny problem przez wiele lat: szczelina odbytu (tyle tylko ze nie wiedzialam ze to jest szczelina odbytu i tak chodzilam z peknieta skora wewnatrz odbytu przez kilka miesiecy - masakra). Balam sie wizyty u proktologa. Ale bol byl nie do zniesienia... Wiec tez sie zarejestrowalam do proktologa i poszlam... Z natury jestem bezposrednia osoba, wiec od razu na wstepie mu powiedzialam, ze to moja pierwsza wizyta u proktologa i ze sie stresuje :P a on na to: "Prosze pani, stresowac to sie pani bedzie na swoim slubie ;) " i koniec tematu :D Nie bylo zle - wszystko szybko i wazne ze mi pomogl. Nie ma sie co bac, oni naprawde juz wszystko widzieli i wiedza co robia. Nie ma sie co stresowac.

Gość Scoout Finch
A czy na pierwszej wizycie lekarz tylko wkłada palec w Oko Saurona czy możliwe jest, że zrobi jeszcze jakieś inne badania? Jak się w ogóle do tego przygotować poza oczywistym dokładnym wymyciem? :) Podejrzewam hemoroidy. W sumie to już kilka lat, ale dopiero teraz się odważyłam zarejestrować, chociaż nic mnie nie boli.

Gość Piekna ateistka
sluchaj - przewaznie na pierwszej wizycie lekarz tylko bada odbyt palcem (oczywiscie przy uzyciu masci znieczulajacej), wszystko przebiega spokojnie, on cie poinstruuje co masz robic, co wiecej on tam nawet nie patrzy, tylko wklada palec i maca, wiec jak jestes w spodnicy to nie musisz jej sciagac. ogolnie u ginekologa jest wiecej filozofii i wiecej rozbierania moim zdaniem. na pierwszej wizycie bylam bez przygotowan (dwie godziny przed pojsciem zalatwilam potrzebe i sie umylam). na druga wizyte poradzil mi zrobic tak: nie jesc nic dzien wczesniej procz rzeczy plynnych typu soki przecierowe, miod w wodzie, zupki - ogolnie same plyny. dodatkowo polecil mi kupic sobie w aptece jedna porcje plynu do zrobienia lewatywy, ktora mialam zrobic przed wizyta (wiec moze ty sobie mozesz to zrobic juz na pierwsza wizyte). Ale mysle ze na pierwsza wystarczy zrobic tak jak ja zrobilam.

Gość Piekna ateistka
ale nie wiem wogole czy ty bedziesz musiala robic lewatywe i te wszystkie przygotowanie. ja musialam, bo musialam zrobic kolonoskopie (mialam kilka innych problemow). na zwykle hemoroidziki wystarczy per rectum, czyli badanie palcem (dodam - w rekawiczce ;) )

Gość Scoout Finch
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Czyli będzie jak w Dniu świra :D