Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 200000000000000000000000000009

naiwna...

Polecane posty

wczoraj po raz kolejny mój mąż mnie oklamal. Okłamal patrzac mi w prosto oczy i przysięgając. 30 na karku a żyłam w kompletnej naiwności. Sądziłam że w małżeństwie sie nie okłamuje, w koncu slowa przysiegi:ślubuję ci miłość, wiernośći u c z c i w o s c małżeńska... czy ktos z Was też jest tak naiwny jak ja...?

bo tak to jest jak sie mysli, ze slub daje 100% gwarancji udanego malżenstwa. Nie polega sie na tych pustych słowach a na czynach faceta.

Gość re ka fe
ale właściwie o co chodzi?

Gość wczoraj po raz kolejny mój mąż
nigdy nie twierdzilam ze slub daje 100% gwarancji szcescia, ale sadzilam ze kazdy powinien sie wtedy starac,żeby sprostac slowom ptzysięgi...

Gość rjyjrtjr
Może się starał ale nie sprostał? A to poważna sprawa?

dla mnie poważna...pojawiła sie ta druga...

a co tak naprawde znaczy ta przysięga ?? mozne dla nas kobiet cos to znaczy .. ale wiekszosc ludzi tak naprawde nie zdaje sobie sprawy co to znaczy

własnie- dla jednych przysiega jest swieta, dla innych nie... a najgorsze ze trzeba z tym zyc dalej.

Gość re ka fe
Niestety obawiam się, że w dzisiejszych czasach przysięga ma marginalne znaczenie.

kazdy wypowiadajac ja mysli o tym zeby dobrze wypasc i sie nie pomylic nie ma w tym zadnych emocji tak mi sie wydaje ..

Gość re ka fe
Mimo wszystko jestem przerażona zalewającą falą zdrad

a ty 20000000000009 zastanów sie czy naprawde trzeba z tym zyc .. skoro jest inna czy była inna ... czy jestes w stanie o tym zapomniec ?? zawsze mozesz znalesc kogod kto bedzie cie sznował

Gość takie jest życie niestety
młodzieńcze wyobrażenie miłości i małżeństwa to jedno a rzeczywistość to zupełnei coś innego gdy wyobrażamy sobie małżeństwo myślimy o sielance a w rzeczywistości to przeważnie konflikty z teściową przez 3/4 życia, wspólne kredyty, codzienne problemy, obowiązki i rutyna a gdy pojawiają się dzieci to większość partnerów oddala sie od siebie i zaczynają sie problemy z seksem czy wiernością w dniu ślubu każdy chce wierzyć że jego małżeństwo będzie inne, wyjątkowe, nie będzie kłótni, zdrad, monotonii, będzie się żyło tak jak się chce a nie tak jak dyktują nam inni po 5 latach małżeństwa wiem że takie wyobrażenia to gówno prawda i zawsze zastanawiają mnie słowa kapłana "że młodzi zaczynają nowe, samodzielne życie, zakładają własną rodzinę" nie raz ironicznie pytałam teściową czy słyszała słowa księdza "od teraz syn opuszcza swoją Matkę by żyć z żoną a żona zostawia swoich rodziców by żyć ze swym mężem"

ja nie liczylam na sielanke, wiedzialam ze pojawia sie kłopoty- stresy w pracy, brak kasy itd, wszytko to wiedziałam ,znalam od moich rodziców, widzialam. ale kłamstawa-obrzydliwosc, moi mówili sobie prawde nawet jak cholernie bolało... czy jest sens byc z kims kto kłamie? gdzie zaufanie? czy sa tacy którzy mówia prawde mimo wszytko?