Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia_124

Rozstepy w czasie ciazy

Polecane posty

Aktualnie jestem w siudmym miesiacu ciąży i zaczeły mi sie pojawiac rozstepy na brzuchu.Jak je zniwelowac??Kremuje,smaruje oliwkami i nie wystarczajaco pomaga,gdyz sie pojawiły.Co moge zrobić rzeby sie ich pozbyć??

Gość siudmym
hmmmmmmmmm jak w "siudmym"to nie wiem ale tak na serio to jesli ktos ma sklonnosc do rozstepow to i tak bedzie mial. Uzywaj dobrych kremow to moze troszeczke sie zmniejsza

jesli juz są , nie zrobisz nic. Po ciąży się wygoją i zbledną, będą takie perłowo białe. Później można próbować usuwać mikrodermabrazją chyba, ale nie znam skuteczności. Smaruj sie, żeby wiecej nie było, chociaż to zależy od predyspozycji skóry, niektóre kobiety w ogóle nie mają. szczęsciary

Gość ssassa
mi porobiły się na udach, pośladkach, biodrach i piersiach. ponieważ te ma piersiach to na początku ciąży, a teraz jestem właśnie na końcówce, to już się wygoiły i są prawie nie widoczne, ich gojenie przyspiesza masaż może być zwykły nawilżający balsam, ale efekty będą lepsze, jeżeli będzie to specjalny krem na rozstępy. jeżeli o mnie chodzi to na te rozstępy na udach i pośladkach stosowałam krem fissan (dostępny w aptekach ok 27 zł 100ml.), ale po zużyciu całego nie zauważyłam żednych efektów, za to teraz kupiłam krem z ziaji "ziajka mamma mija" (150 ml. ok 12 zł) stosuję trzeci dzień i już widzę efekty.

Gość ssassa
oczywiście oba środki są przeznaczone dla kobiet w ciąży

Gość o nie nie nie
ja smarowalam sie FISAANEM dzień w dzień wieczorem i nie mam żadnych rozstepów, jedyne dwa mam na tyłku bo tam nie smarowałam, więc trzeba użyć ZANIM sie coś pojawi i smarowac codziennie masując skóre. Po mnie nie widać ze kiedykolwiek bylam w ciąży.

pierdzielenie, nic nie pomaga ja smarowalam 2 razy dziennie, rano i wieczorem ziajka, fissanem, gerberem, perfecta, a teraz pharmaceris brzuch, piersi, biodra i posladki na brzuchu mimo ze ogromny i na piersiach nie mam nic na tylku i na biodrach mam nowe rozstepy ale w tych miejscach mialam juz w okresie dojrzewania, wiec to zalezy od predyspozycji i tyle

Gość kubusiowa pani
ja wam powiem że najlepsze jest jeśc codziennie łyżke żelatyny i tranu mówie wam efekt murowany:):)wprawdzie nie smakuje ale działa sprawdziłam na mnie ;)pozdrawiam

Gość kubusiowa pani
żelatyny spożywczej oczywiście jeden lekarz mi poradził:)

Gość o nie nie nie
trąbka - a wiec smarowanie pomaga a tamte stare masz po okresie dojrzewania i sie uwidoczniły teraz, smarowanie mi pomogło, ale trzeba codziennie i wszedzie!!!! ZANIM sie cos pojawi.

Gość krab
ja smarowałam się w ciązy i nic mi nie dało to smarowanie.mam brzuch w rozstępach,uda i piersi.moja matka też ma pełno rozstępów.to dużo też zależy od elastyczności skóry.

Gość wrzesniowa mamuska
rozstepy powstaja w wyniku nadmiernego rozciągania się skóry na juz powstale niestety nie da sie juz nic zdzialac. zadne kremy, balsamy ich nie usuna. po czasie jedynie zmienia one kolor i beda wygladac jak blizna.pozbycie sie ich jest mozliwe jedynie droga operacyjna kiedys slyszalam o laserowym usuwaniu rozstepow ale nie wiem nic wiecej na ten temat. to paskudztwo powstaje w wyniku zbyt duzego przyrostu masy ciala w krotkim okresie czasu- dlatego tyle ciezarnych ubolewa nad tym, wplyw maja tez hormony, geny no i zaburzenia w funkcjonowaniu tkanki lacznej

Gość ssassa
o nie nie nie ja smarowalam sie FISAANEM dzień w dzień wieczorem i nie mam żadnych rozstepów, jedyne dwa mam na tyłku bo tam nie smarowałam, więc trzeba użyć ZANIM sie coś pojawi i smarowac codziennie masując skóre. Po mnie nie widać ze kiedykolwiek bylam w ciąży. być może masz taką skórę, że i bez smarowania nie zrobiły by ci się rozstępy, a poza tym każda z nas jest inna i dla jednego organizmu skuteczny jest ten środek, a dla innego już nie. Jeżeli chodzi o ziajkę, to ona rozjaśnia mi te rozstę

a ja mysle ze jednak warto smarowac, tylko faktycznie przed a nie po. ja smarowalam brzuch i piersi balsamem babydream (z rossmanna) i nie mam ani jednego ale juz tylek zaniedbalam i wyskoczylo mi pare na biodrach (bardzo dziwne bo tam nie przytylam). kupilam potem perfecte z daxa ale widze ze nic nie ruszy tych juz powstalych, wiec chociaz dbam zeby sie nowe nie robily

Gość Natalia_124
Prubowałam wielu kremów,olejków i jak narazie mam tylko na brzuchu kilka,ale chce sie jak najszybciej pozbyc te produkty co używałam nie pomagaja-pojawiły sie 3 dni temu i tak nagle bo wczesniej NIC nie miałam.Spróbuje ten ziajka mamma mija moze pomoze. DZIEKUJE BARDZO ZA RADE I POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Gość do ssassa
jesli juz na poczatku masz rozstepy na piersiach,to uwazaj bo tam to dopiero sie robia ok,1-2 lub 3 doby po porodzie,gdy nagle masz taki nawal pokarmu ,ze niemalze rozrywa piersi doslownie w chwili,nie mam na to cholerstwo patentu,choc jestem doswiadczona mama,rozstepow powstalych nie da sie pozbyc,jedynie u chirurga plastyka,zadne kremy,te najdrozsze tez nie pomoga,stosowalam te z najwyzszej polki,placilam po 300zl za biothermy,diory i doopa!

Dobrze, że wcześniej zaczęłaś walkę z rozstępami, bo im później tym trudniej się ich pozbyć. Jest bardzo wiele kremów, ja używałam Philips Avent. Najtańszy znalazłam w junior.euromall.pl – 44 złote. Zamawiałam razem z innymi rzeczami, więc się bardzo opłacało.

Gość fgfsdghdf
slyszałam, że dopóki rozstepy są czerwone, to jest jeszcze szansa, bo są ukrwione, na białe nic nie podziala

Klaudia_123, problem rozstępów dotyka ok. 70% kobiet w ciąży. O ich pojawieniu decyduje stężenie hormonów (ich wzrost podczas trwania ciąży), a także predyspozycje genetyczne. Podsyłam kilka rad mówiących jak można zapobiegać ich powstawaniu: "(...) * unikaj nadmiernego przyrostu wagi * od pierwszych miesięcy ciąży dobrze nawilżaj skórę (smaruj kremem brzuch, uda, a także piersi, możesz używać do tego specjalnych kosmetyków przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży (np. Avent, Mustela), masła kakaowego lub olejku migdałowego. Niektórzy polecają preparaty, które zawierają skrzyp polny, ogórecznik lekarski, bluszcz, przywrotnik, witaminy, a nawet zwykłą oliwkę dla niemowląt * ważne jest, by kremy wcierać kolistymi ruchami, delikatnie masując skórę, a także by robić to systematycznie rano i wieczorem * stosuj odpowiednią dietę, bogatą w witaminy, zwłaszcza wit. E, mikroelementy, cynk oraz krzem * gimnastykuj się. Gimnastyka wzmacnia naskórek i poprawia krążenie krwi. Zwróć tylko uwagę, by ćwiczenia były odpowiednie dla kobiety w ciąży. Poleca się pływanie. (...)"

Gość utyrte332
podnosze

Chyba nie znam kobiety, która nie maiłaby problemów z rozstępami w czasie ciąży, a raczej po niej. Wydaje mi się, że nie ma się co martwic i rozpaczać, tylko jak najszybciej trzeba się brać za siebie, żeby zlikwidować te paskudne ślady. A da się na szczęście, bo jest sporo dobrych zabiegów, które znakomicie usuwają rozstępy.

Gość Mohika
no widzisz, a mi w ciąży nie zrobił się ani jeden. Miałam ogromny brzuch i piersi, przez niemal rok wracałam do wyglądu sprzed ciąży. Ale rozstępów-zero.

Gość 2mama2
Ja też ani śladu rozstępów po dwóch ciążach. Podobno to genetyka.