Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaaaaaaaaaaa

Kot a wesele

Polecane posty

Gość zagubionaaaaaaaaaaa

Czy na prezent ślubny oprócz pieniędzy można młodym podarować w prezencie dużego, ozdobnego, drewnianego kota? A może są jakieś przesądy z tym związane?

Gość zagubionaaaaaaaaaaa
Jasneee Ja się poważnie pytam a nie :P

Gość wszystko lepsze niż
oklepane kwiaty.

Gość zagubionaaaaaaaaaaa
kurzołapacza :D w sumie chodzi mi tylko o to czy są jakieś przesądy z tym związane :P no bo nie wiem co by tu można dać... a wesele jutro więc czasu za dużo nie ma :P

Gość aaaser
lepiej oprócz pieniędzy dać coś praktycznego, ładną satynową pościel na przykład, bądx komplet filiżanek czy kieliszków, takie rzeczy można kupić już za kwote 50 zł, i to będzie fajny dodatek do pieniedzy

ja wiem, że jakbym jakąś postawiankę dostała (a już nie daj Boże z porcelany) to leciałaby szybciej przez okno. I mam gdzieś obrończynie, które pewnie się zlecą, że nie szanuję gości, że może ktoś chciał dobrze, że moze kogoś nie stać na nic innego - to niech nie daje nic, niż jak ma dać kurzołapacza :O Po prostu nie powinno się dawać prezentów, co do których nie ma się pewności że się spodobają/przydadzą.

pewnie kwiaty to wyrzuci a wódeczka czy winko z przyjemnoscia wypija ;)

ja byłabym przeszczęśliwa jakby po weselu zebrała się jakaś ilość wina czy innego alkoholu, zawsze by w domu zostało. A kwiatki postoją dwa dni. A akcje w stylu pluszaki czy przybory dla dzieci też się jakos nie sprawdzają, część ludzi i tak przychodzi z kwiatkami :O

Gość fhdviohgiorbrnyynyrny
To zależy :) ja uwielbiam koty i sama mam takiego dużego z kokardą w domku:) Bardzo bym się ucieszyla z takiego prezentu;)

ja bylam ostatnio na weselu i ludzie zamiast kwiatow mieli wrzucac kase do puszki na zwierzatka w schronisku i powiem Wam ze na 170 gosci tylko dwie pary przyniosly kwiaty, reszta wrzucala kase, 50 zl, 20 zl, roznie, tyle ile wydaliby na kwiaty i te pieniazki pozniej wlasnie poszly na biedne pieski :)

trąbka to goście zachowali się bardzo w porządku. Ja bylam na weselu co była zbiórka przyborów szkolnych dla dzieci z domu dziecka, i może z 10 osób je przyniosła, reszta kwiaty i czekoladki :O

no my chcielismy przyniesc jakies wino albo ksiazke ale kolezanka powiedziala wprost ze bedzie stala jej mlodsza siostra i zbierala pieniadze na schronisko, wiec to oczywiste ze nie bede jej na sile czegos wciskala a wrzuce kase do puszki jak widac prawie wszyscy goscie nie mieli klopotow ze zrozumieniem co sie do nich mowi ;) a to jest nawet wygodniejsze, nie trzeba latac do kwiaciarni czy po sklepach zeby jeszcze cos dobrac

Gość anastazja1234
ladaco- bez ogona koniecznie, może udusic parę mlodą w noc poślubną podczas snu

Gość zagubionaaaaaaaaaaa
Taaaa może jeszcze w ogóle bez głowy bo będzie patrzył :P

Gość zagubionaaaaaaaaaaa
lubią koty :P

Gość ILoveMyLittleKittyAndMyTurtle
lepiej żeby kot był żywy

Gość
fajny prezent ja kocham koty i czesto dostaje takie drewniane własnie, ale raczej na urodziny nie na wesele.