Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Skurcze przed porodem.

Polecane posty

Jestem w 40 tc i od dluzszego czasu mam juz skurcze. Ale teraz ogarnia mnie watpliwosc bo za kazdym razem gdy mysle ze to skurcz to widze ze dziecko sie wypycha. Boli jak skurcz, caly brzuch mam twardy ale trwa bardzo dlugo i przestaje gdy dziecko sie przekreca i nie wypycha juz tak mocno brzucha. Mialyscie takie cos? Czy to reakcja dziecka na skurcz, czy po prostu wypychanie sie dziecka tak odczuwam? Wczesniej mialam tylko skurcze i byly tak samo odczuwalne, tylko trwaly krocej (okolo 40 sekund) i nie byly polaczone z wypychaniem...

Gość najlepiej
zgłoś się do szpitala

ale po co do szpitala, nie rodze przeciez jeszcze a takie cos juz mam od paru tygodni :D

no wlasnie w tym miejscu wypina mi tylek albo nogi ale czy to sa skurcze? bo teraz juz zglupialkam bo boli jak skurcz a ja potrafie miec tak po kilka godzin dziennie, skurcz, przerwa, skurcz, przerwa wczesniej sie nie wypychal a teraz wlasnie takie cos...

moze to przepowiadajace i dziecko tak na nie reaguje, bo mu ciasno a tu jeszcze bardziej cisnie. mnie to troche boli ale raczej nie odczuwam tego jak skurcz tylko wypychanie wlasnie. najgorzej jak sie pepka uczepi

no a u mnie momentami to boli jak bardzo bolesny skurcz a czasami jak taki malo bolesny ale jednak skurcz tez myslalam ze moze mu sie robi bardzo ciasno i tak reaguje na skurcz ze sie rozpycha

trąbka jedź na ktg, ja 2 tyg przed porodem pojechałam do szpitala zgięta w pół z ciągłym bólem w dole brzucha i to też był skurcz, a ja zawsze myślałam że skurcze są z przerwami

Franka nie strasz, ale co oni mi zrobia na KTG, powiedza ze skurcze przepowiadajace i tyle :(

mi tez sie tak robi trąbka,mysle ze dzieciaczki maja coraz mniej miejsca i poprostu sie wypychaja ;] ja jestem w 38 tc i dzis mi odszedl czop sluzowy,ciekawe ile mi jeszcze zostalo.

wczoraj mialam falszywy alarm i dzien zakonczylam w szpitalu dowiedzialam sie od poloznej ze to wypychanie to wlasnie reakcja dzieciaczka na skurcze bo go sciska i probuje sobie znalezc miejsce :)

tzn ze to wypychanie to sa skurcze? ja czuje ze mi sie brzuch stawia,ale nie jest to bolesne,wcozraj mi odszedl czop wiec czekam na dlaszy rozwoj sytuacji,termin mam niby na 20 ale lekarz powiedzial mi ze urodze wczesniej :P

jesli czujesz skurcz to jest to skurcz a dziecko sie przy nim wypycha bo mu ciasno dziecko tez moze sie wypychac bez skurczu ale to sie da rozroznic ja wlasnie w tym momencie mam skurcz i dziecko wypchnelo mi dupke tak ze wygladam jakbym miala kwadratowy brzuch ;)

no to ja już nie wiem nic...hehehe czy wkońcu odczuwam skurcze czy wypychanie się dziecka. Wcześniej gdy płód był mały a stawiała mi sie macica to wyraznie to czułam a teraz czasami robi sie twardy brzuch i tak jest dopóki nie zmienię pozycji np ze stojącej na siedzącą. Tez robi mi sie czsami kwadratowy brzuch.Obecnie jestem w 32 t.c. Podbrzusze mam miękkie.Jeśli robi sie twardy to w okolicy nad pepkiemi i niewiele poniżej. To moja pierwsza ciąża więc normalnie goryle we mgle....

Gość yweonuj
no masz skurcze. macica sie cwiczy przed porodem, co w tym dziwnego:)