Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ledwo zatrudniona

pokojówka

Polecane posty

Gość ledwo zatrudniona

Pomóżcie. Długo szukałam bezskutecznie pracy. Wreszcie dostałam. Od tygodnia pracuję w pewnym domu jako służąca. Marna praca ale nie zamierzam dalej robić długów, więc musiałam przyjąć. Na razie pracuję tak jak przyszłam z ulicy, ale mam powiedziane, że w ciągu miesiąca mam zacząć chodzić w stroju służącej, czy pokojówki. Wszystko jedno jaki byle było widać co w tym domu robię. Na początku myślałam, że to żaden problem, ale z czasem dochodzę do wniosku, że to nie jest takie hop siup. W sklepach z odzieżą roboczą, patrzą na mnie jak na wariatkę. W internecie tylko jakieś zboczone fatałaszki. Czy ktoś zna miejsce gdzie można takie coś kupić?

Gość dsfsefgsrerswe34
biala bluzeczka kamizelka czarna lub granatowa spudniczka i gotowe zalezy jaki dom byle bys wygladala schludnie

Gość no iiii
no i pantofelki czarne na płaskiej podeszwie. Myślę też ,że nie wypada z gołymi nogami, więc rajstopy , albo pończochy.

Gość ledwo zatrudniona
Dziękuję za rady. Jeden z tych strojów z podanej strony to wydaje się bardziej do wejścia pod samochód. Ja mam m.in. obsługiwać przyjęcia, więc nie mogę wyglądać jak sprzątaczka ze szpitala. Jeśli chodzi o pantofle, to pracodawcy określili, że mają być na niskim grubym obcasie, czarne, pełne. Tu problemu nie było.

Gość gruszkakula
Już ktoś napisał - biała bluzeczka, raczej z długim rękawem, czarna kamizelka, czarna spódniczka (do kolan, nie krótsza raczej), czarne pantofle, rajstopy lub pończochy myślę, że w kolorze cielistym. Jak pracowałam w Anglii, w hotelu, jako kelnerka, wolno nam było też chodzić w czarnych spodniach (eleganckich, zaprasowanych w lekki kant), z czego często korzystałam, bo nie lubię spódnic. Kamizelkę i fartuszek dostarczał nam pracodawca, ale jesli nie masz powiedziane, że musisz mieć fartuszek, to tym bym się nie przejmowała.

Gość gruszkakula
Określ też z pracodawcą drobiazgi (dodatki), żeby nie było jakiejś wtopy:-p Jak kelnerowałam, nie wolno było nam nosić biżuterii, ewentualnie malutkie kolczyki-sztyfty i obrączkę ślubną. Paznokcie krótkie, w naturalnym kolorze, makijaż bardzo lekki, włosy spięte.

Gość ziga
Może też być zwykła mała czarna - byle bardzo skromna i biały fartuszek.

Gość no i co z tym fartuszkiem
Po pierwsze to uważam, że jak pracodawca ma takie wymagania, to powinien strój zapewnić. A ciekawa jestem jaki jest najodpowiedniejszy materiał na taki fartuszek? Atłas, czy coś bardziej zgrzebnego?

Gość nie gadaj głupot
Ktoś kto ma w domu służących ma latać za ubraniami dla nich?

Gość Dobra krawcowa
www.studiomodygrejs.pl polecam dobra krawcowa uszyje szybko i za dobra cene zadzwon !!!