Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwidująca

Czy diabeł istnieje?

Polecane posty

Gość zwidująca

Tak sobie myślę. Było tyle tematów o istnieniu Boga. Ja nie wierzę w Boga, ale diabła się boję, nie oglądam filmów o egzorcyzmach, mam dreszcze na samą myśl o tym. a jak jest u Was? jak ktoś mnie przekona, że nie ma się czego bać, będę wdzięczna do końca życia!!!

Gość diabła nie ma
jest za to szmatan!

skoro wg ciebie Boga nie ma, to nie ma tez diabła. Skoro nie ma drzew to nie ma liści nie ma prądu nie ma rachunków nie ma wody nie ma zycia

Gość zwidująca
no wiem, że paradoks, ale tak już mam szmatan czy szatan ? szatan a diabeł na jedno wychodzi, boję się i już

Gość zwidująca
No to czemu się boję diabła i opętania? Bo wiem, że istnieją filmy i nagrania z egzorcyzmów, gdzie opętani mówią diabelskimi głosami, skąd im się to bierze? jak chory psychicznie może tak zmienić głos i mówić w nieznanych językach???? no jak???

no to jak jest diabeł to i jest Bóg. A skoro nie wierzysz to czego nie odbierasz tego jak zwykły horror? jakbym wierzyla w ufo to i bylabym przekonana o oryginalnosci nagrań z niezidentyfikowanymi obiektami latającymi i tropiłabym kręgi w polu. ale nie wierzę i mam te kręgi w doopie.

Gość zwidująca
no a ten link co podała merkaba? :( Wg mnie może być tak, że Boga, czyli dobrej siły na świecie nie ma, a zła, szatan, istnieje i działa nam na szkodę. To nawet logiczne, bo skąd na świecie tyle nieszczęść, umierających w męczarniach dzieci, głodujących ludzi, katastrof naturalnych itp.? Ja widzę prawie samo zło na świecie okraszone odrobiną pięknej przyrody, to wszystko...

Gość nie nie szatan
tylko SZMATAN!!!!!!!!!!!!!

" skąd na świecie tyle nieszczęść, umierających w męczarniach dzieci, głodujących ludzi, katastrof naturalnych itp" a od kiedy to katastrofy czy choroby są złe? są całkowicie moralnie obojętne spotykająta ksamo dobrych i złych ludzi a co za tym idzie wykluczająmożłiwość ingerecncji w nie sił nadprzyrodzonych bo w takim razie logicznym by sięwydawało, że swoich by nei ruszali

Gość zwidująca
Czyli potraficie z ZIMNĄ KRWIĄ oglądać nagrania z egzorcyzmów i macie to w dupie? tak właśnie jest? ale powiedzcie szczerze, to dla mnie ważne, bo ja się boję tych nagrań.

czemu z zimna krwią oglądaj może zaczniesz się modlić taka ciekawostka z matka boska papież 31 października 1942 r. osobiście poświęcił świat Niepokalanemu Sercu Maryi. Wkrótce ustanowił w całym Kościele święto Niepokalanego Serca Maryi, obchodzone wówczas 22 sierpnia. Akt poświęcenia i orędzie papieża Piusa XII obiegły cały świat. Nie było w ostatnich stuleciach modlitwy o większym znaczeniu. Od tego dnia druga wojna światowa zaczyna zmieniać swój bieg – przychodzą wojenne zwycięstwa aliantów, przypadające w maryjne święta. Spójrzmy na zbieżność niektórych dat: 8 grudnia 1941 r., w uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny, włączają się do wojny Stany Zjednoczone; 3 listopada 1942 r. Anglicy odnoszą zwycięstwo pod El Alamein w Afryce; 7 listopada Amerykanie lądują w Afryce Północnej; 23 listopada rozpoczyna się w Rosji odwrót wojsk niemieckich; 2 lutego 1943 r., w święto Ofiarowania Pańskiego, zwane świętem Matki Bożej Gromnicznej, Niemcy ponoszą klęskę pod Stalingradem; 13 maja 1943 r., w rocznicę pierwszego objawienia w Fatimie, pada Tunis; 15 sierpnia 1943 r., w święto Wniebowzięcia Matki Bożej, kapituluje Sycylia; a 8 września 1943 r., w święto Narodzenia Maryi, całe Włochy; 6 czerwca 1944 r. rozpoczyna się wielka inwazja aliantów w północnej Francji. W tym samym czasie od południa Francji następuje drugie, wielkie uderzenie aliantów; 12 września 1944 r., w święto Imienia Maryi, Amerykanie przekraczają granicę Niemiec; 8 maja 1945 r., dzień ukazania się Anioła w Fatimie, następuje zawieszenie broni w Niemczech; 15 sierpnia 1945 r. kapituluje Japonia – tego dnia, w dniu Wniebowzięcia Matki Bożej faktycznie kończy się druga wojna światowa. Widzimy, jak dni zwycięstw wojennych zbiegają się z dniami wielkich świąt maryjnych. Jakby na potwierdzenie tego, 13 maja 1946 r. papież Pius XII wysłał do Fatimy swojego legata, kard. Alojzego Masellę, aby dokonał koronacji figury Fatimskiej Pani.

Gość zwidująca
Merkaba, ja nie wierzę ani w Boga, ani w matkę boską, ani w żadne objawienia, bo niby dlaczego mam w to wierzyć?

Gość zwidująca
Kabel, ale mi nie chodzi o dobro i zło ani nawet o istnienie Boga :O tylko czy się boicie tych nagrań co merkaba pokazała :O

Nie nie boję bo nie wierzę w opętania. Zastanawiam się dlaczego te niby "opętania" zdarzają się tylko wierzącym w Boga ?

Gość zwidująca
Rusałka... hmmm.... a słyszałaś o Glorii Polo? Było to popularne jakiś czas temu. Kobietę trafił piorun, cudem przeżyła i opowiada, że w stanie śmierci klinicznej objawił jej się Bóg, dał misję do spełnienia, a ona przed wypadkiem miała religię gdzieś. Więc jak to jest? czy tylko wierzący rzeczywiście mają takie przygody?

Gość zwidująca
Kabel, dokładnie, pytam o istnienie diabła, którego dowodem dla mnie są nagrania pokazane przez merkabę. Ja nawet nigdy nie obejrzałam filmu "egzorcyzmy emily rose", bo czytałam, że ludzie co go oglądali, przez wiele miesięcy po tym budzili się o 3 w nocy z panicznym lękiem (3 w nocy to ma być godzina szatana) Ja bym na zawał zeszła...

O nie :O Moja była siostra zakonna mówiła o niej takie rzeczy, że myślałam że skonam ze śmiechu . Przykład ? Mówiła, że spirala którą miała założoną na sobie przciągnęłą pioruna któy ją poraził :D:D:D

Gość aaaankka35
nie ogladjcie tego,,,a jak juz to sie przezegnajcie przed ogladaniem ja ptrzylam kieeedys i zaluje,paniczne leki,strach

A mi kabel USB - :D siostra mówiła także że ta całą Polo to jak była w tym rzekomym piekle to spojrzała do góy i widziała swoje "dzieci" które "zabiła" za pomocą spirali :D

Gość zwidująca
Heh no jak Was czytam, to można sobie pośmiać się, ale jak zostanę sama i zobaczę nagranie z egzorcyzmów, to koniec. Palpitacje serce i zawał. Ja sama czuję, że to nielogiczne nie wierzyć w Boga i bać się szatana, no ale co mam na to poradzić. Kabel, ale widziałeś chociaż jedno nagranie z egzorcyzmów albo horror "Egzorcyzmy Emily Rose"? Widziałeś? Spłynęło po Tobie jak woda po kaczce?