Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maria22111

Pomysly na roczek

Polecane posty

Moj syn za dwa tygodnie konczy rok :) No i chcemy mu zrobic przyjecie.. Ale nie wiem czy robic jakis obiad? Nastawiam sie bardziej na slodkosci.. Bede ja z mezem,chrzestni Jasia i ich 2 dzieci :) Zastanawiam sie nad tym obiadem...Nie wiem co by goscie sobie pomysleli,gdyby go nie bylo...Chyba sie nie uraza? Zreszta beda to godziny popołudniowe(16,17). I co sadzicie na temat tego,by zamiast normalnych talerzy takie papierowe w Kubusia Puchatka? To ma byc jego swieto:)

Gość para wodna
nie zapomnij zamówić pokazu sztucznych ogni i klauna

Ja zamiast obiadu robiłam grilla. W sumie jeśli robisz imprezę na 16-17 to raczej goście zdają sobie sprawę że raczej obiadu nie będzie. To taka bezpieczna godzina, która do częstowania obiadem Cię nie obliguje. Jeśli chcesz podać coś oprócz słodkości to może jakieś gołąbki, zapiekanka, sałatki, ptysie nadziewane pieczarkami, ryba w sosie koperkowym, sałatka z krabem? U mnie była karkówka z grilla, szaszłyki, udka, kaszanka. 2 rodzaje surówek, sałatka owocowa w arbuzie, sałatka z krabem, sałatka warzywna, sałatka gyros. Była też ryba w sosie koperkowym, 2 rodzaje ciast i tort. Tort i ciasta zamawiałam w cukierni ponieważ nie mam talentu do pieczenia :) Tort był w kształcie krówki. Na stole był obrus z jakimś dziecięcym nadrukiem, talerze do grilla były papierowe też z nadrukiem, pozostałe normalne. Na stole ustawiłam 3 bukieciki kwiatów. Pouwieszałam trochę balonów, w tort wsadziłam racę dla efektu. Kupiłam kilka trąbek i kolorowych czapeczek ale nie było zainteresowania :)

Gość ale talerze daj normalne
papierowe dasz jak syn podrośnie i zrobisz mu kinderbal... wtedy dzieciaki będą miały radochę. Roczne dziecko to jeszcze gucio z tego swojego roczku rozumie :P a Ty wyjdziesz na idiotkę dając dorosłym osobą papierowy talerz z kubusiem, tygryskiem czy kim tam chcesz!

osobom* oczywiście

Z tymi talerzami to racja, roczne dziecko jeszcze nic nie kuma :) Ja zdecydowałam się podać grilla na takich talerzykach bo chciałam żeby było kolorowo, szczerze mówiąc mało mnie obchodziło mnie co pomyślą goście. Grunt żeby małemu się podobało. A wiadomo że im bardziej kolorowo tym ciekawiej. Oczarowany był balonami, zresztą mnóstwo nowych, ciekawych i kolorowych przedmiotów także robiło na nim wrażenie :)

No,ale z tymi talerzami bardziej nastawialam sie z dziecmi naszych chrzestnych(5lat).Nie moge zrobic grilla,bo mieszkam w kamienicy..za granica :( A talentu kulinarnego zbytnio nie mam :( I nie nastawiam sie na posilki cieple..raczej ciasto i slodkosci dla dzieci :) A co powiecie na temat dekoracji?

jak talerze tylko dla dzieciaków to spoko, myślałam, że chcesz dac takie dorosłym. Poza tym myślę, że wszelkie baloniki czy czapeczki są ok. zwłaszcza, ze będzie to fajny akcent dla dwójki pozostałych dzieciaków :) Co do żarełka to zrobiłabym jakies sałatki, ciasto- generalnie na słodko! To już ta godzina, ze wszyscy są po obiedzie! Ewentualnie tak jak dziewczyny radzą, możesz zrobic jakąs zapiekankę na ciepło :)

dekoracje to miałam rożne odcienie różu bo mam córeczkę :) , tort miała "motyka" ze swoim zdjęciem w środku, ja zapraszałam na 16 i robiłam w ogrodzie do jedzenia o 16 podałam ciasto (właśnie tort, sernik na zimno, babeczki z usmiechmi specjalnie dla dzieci i deser lodoy z owocami i galaretka) potem ok. 20 byly cieple potrawy, kotlety schabowe, dewolaje, do ozdoby pieczarkami posypane, dwie sałatki, szynka i ser na talerzy poukładana, pomidor, ogórek i kielbasa grzana, do picia to dok, woda, napoje gazowane i do kolacji przynioslam wino

No dobra a jeszcze jedno! A jakbym nic po za ciastem itp nie robila to moge wystawic wszystkim te papierowe kolorowe talerzyki?

wiesz o myśle ze kolacje moglabys zrobic skromna ale zrobic zwlaszcza ze masz bardzo malo gosci a talerzyki moim zdaniemw szytsy powinni miec normalne chyba ze dzieci papierowe no to jeszcze ujdzie

dalej twierdzę, ze dla dorosłych talerze powinny byc normalne! Co innego dzieci a co innego dorośli. Rozumiem opcję podania talerzy papierowych gdzieś w ogrodzie przy grillu gdzie jest masa ludzi i potem wszystko ciachnąc do kosza aby miec zmywanie z głowy ;) ale w mieszkaniu i to jeszcze dorosłym osobom jakoś to mało poważne mi się wydaje! Takie jest moje zdanie ale nie musisz się z nim zgadzac.

A cozes ty sie uparla na te papierowe talerze? To nie piknik na lace ani grill w ogrodzie! Takiego talerza to nawet nie wezmiesz sensownie w reke, jak cos na nim jest, bo nie utrzyma ciezaru! Dzieciom takie naczynia moga sprawiac radoche, a i to nawet lepiej dla ogolnego bezpieczenstwa. Ale w imie czego dorosli maja siedziec nad tekturami? Zeby sie dziecku podobalo? Twoje dziecko nawet nie wie, ze obchodzi jakies swieto. A jesli koniecznie chcesz mu sprawic radosc, to daj mu taki talerzyk i niech sie nim bawi. Ale przeciez dorosli nie musza odstawiac takiej szopki dla watpliwego zadowolenia rocznego dziecka. Bez przesady. A co do jedzenia, to zastanow sie nad kolacja dla gosci. NIkt ci od razu po ciescie nie pojdzie do domu. Jak sie zasiedza do 19, to juz zacznie burczec w brzuchach. Kanapki wystarcza. A jak nie umiesz/nie chcesz gotowac, to zamow pizze lub inne jedzenie na wynos i po sprawie.