Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babelka

czy wyzyje z mezem i dwojka dzieci za 800 F?

Polecane posty

Gość babelka

Pytanie jest jak w temacie, a tu więcej szczegółów: - dzieci - 1 rok i 3 lata - młodsze jeszcze używa pampersy ( koszt) - będziemy wynajmować ( 500 F samego najmu) + jakieś opłaty 9 nie wiem ile) - czy za resztę przeżyje? Rozumiem benefity itd - ale na to się czeka rożnie - niektórzy nawet rok! Jest taka szansa? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i jakieś rady

Gość 800 na miesiac
?????????????? czy tygodniowo?

Gość ale ale ale ale
Jezeli 800 F na miesiac, z czego 500 oplaty za wynajem to nie dacie rady. Jezeli 800 na tydzien to benefitow :D nie dostaniecie ale wyzyjecie i jeszcze odlozycie.

Gość no jak 800 na miesiacz
z czego 500 na czynsz to nie macie szans...... a w jakim miescie?

Gość asqwertyuiop
jak ja dojechałam do męża z 2,5 letnia córką to żyliżmy za około 60 pf tygodniowo .tak było dopóki nie znależliśmy pracy w swoich zawodach.koszt pieluch to około 8 pf,wiec było cięzko ale potem juz wyszło sie na prostą:)

Gość ja70
niech mąż najpierw załatwi benefity,a bynajmiej Child Benefit-zawsze już będzie więcej :-) ja dojechałam do męża z 2 dzieci i 3 miesiące żyłam z 800f i dałam rady-ale jest się wtedy bardzo obliczonym i trzeba troszke pogłówkować w kuchni :-) pampersy paczka koszt ok.8f. pozdrawiam

Gość o matko to nie moze byc prawda
800 funtow na 4 osobowa rodzine....hmmm ja bym nawet nie wymyslila takiej opcji zeby razem z mezem pojechac i za te pieniadze glodowac bo nie oszukujmy sie tak to wlasnie bedzie wygladalo. Jak Ci juz ktos dobrze poradzil niech on pojedzie pierwszy i zalatwi wszystkie formalnosci potrzebne do benefitow bo jesli nie macie NIN to nic nie dostaniecie - i ty rowniez potrzebujesz miec NIN. poza tym trzeba miec konto w banku na ktore czasem sie czeka i miesiac wiec to nie takie proste jak sie wydaje. A poza tym child benefit moze i dostaniecie bez problemu i jakiegos dlugiego czekania ale to tylko 20 funtow na tydzien na dziecko - na drugie juz chyba mniej wiec tez nie jaka super kasa. zycze powodzenia ale naprawde na twoim miejscu poczekalabym i dojechala po 2-3 miesiacach do meza jak juz wszystko pozalatwia

Gość oleksja11
my na benefity na dzieci w tym wtc i ctc czekalismy prawie rok, ale kilka miesiecy wczesniej przyznano nam housing benefit wlasnie dlatego ze nie bylo decyzji odnosnie ww benefitow , po otrzymaniu zasilkow zwrocilismy czesc housing benefitu panstwu, czyli musicie ubiegac sie o housing benefit, z tego co wiem to trzeba miec home office-jezeli maz pracuje niech jak najszybciej poprosi pracodawce o wniosek i wysle, na hausing benefit czeka sie do 12 dni po zlozeniu wszystkich dokumentow i mozna starac sie o pieniazki wstecz, musicie miec umowe najmu, bedzie wam sie nalezalo ponad 500funtow plus oplacenie counic taxu

Gość babelka
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i rady!. Maz juz pojechal ja dolancze w listopadzie ) koniec + mam nadzieje ze sie uda! i damy rade najwyzej podejme jakas prace na weekendy + to i tak dla nas jedyne wyjscie bo w Polsce nie mamy nawet mieszkania Bede pisac jak mi sie uda po wyjezdzie. Jade do Chester to male miasto. jak jakas kobitka bedzie samotna to w grudniu zapraszam na kawe w ramach rewanzu forumowego heh

Gość jasminkaaa
nie ma mowy- nie ma co sie oszukiwać. Mieszkam z parntnerem- nasz budzet jest podobny ( 800 Funtów bo splacamy długi w Polsce :(. Za mieszkanie płacimy 350 do tego bilety....

Gość lepiej jedz z chlpem i miej go
oku, bo tam mnostwo bab chlopa szuka!!

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
nie bedzie ci łatwo piszesz 500 f wynejem a oplaty sam council jets przewaznie ok 100 do tego woda gaz prad internet licencja telewizyjna pomysl ile ci zostanie na zycie moze poszukajcie tanszej chaty my placimy 375 i dom jest po remoncie 2 duze sypialnie salon jadalnia kuchnia lazienka ale mamy ok 900-1000 wyplata rodzinne 80 dodatki 280 plus to co ja zarobie zajmuje sie dziecmi jakies 500-600 na miesiac z tego splacamy kredyt 200 miesiecznie platy w zaleznosci od miesiaca ubezp za auto paliwo i papierosy i jakies 300 odkladamy kupuje sporo ubran zabawki dla corki i sporo wydajemy na jedzenie

Gość skoro to male miasto
to mieszkanie bardzo drogie jak na tamte warunkki. ja mieszkam w stolicy szkocji i tutaj mieszkania w samym centrum z jedna sypialnia mozesz wynajac za ok 500 funtow na miesiac a jak sie pojedize gdzies dalej to o wiele taniej. Takze tez mi sie wydaje ze dobrym pomyslem byloby poszukac tanszego mieszkania - no chyba ze w tych 500 macie juz wliczony council i wszystkie oplat za gaz i prad ale watpie. podrawiam

Gość onkaq
kobieto nie pchaj sie w to my mamy jedno dziecko 800-900f na miesiac zalezy od godzin, 110 na tydzien dofinansowania i 500 funtow sam wynajem plus oplaty tax za dom 90f na gaz i prad odkladamy miesiecznie 100f zebysmy po 3 miesiacach sie nie zdziwili i nie jest zaciekawie!!!!!!!!!!!!!!! poczekajcie chociaz na benefity , albo ty tez idz do roboty dasz 100f opiekunce na tydzien ale 100 bedziesz do przodu tak bym sie nie pchala bo na 100 % nie dacie rady z samej wyplaty!!!!!!!!!!!!!!!!!! _ TO JEST MOJE ZDANIE!!!

dacie sobie rade,na poczatku nie bedzie latwo.Mialam taka sama sytuacje 200 na tydzien z czego 130 na mieszkanie,mozecie zalatwic dofinansowanie do mieszkania ja czekalam 2 tygodnie.Nie taki diabel jak go rysują,kto nie ryzykuje ten niema;)pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość ata tata
800 funtow-dostaniecie WTC i CTC plus CHild Benefit, plus postaracie sie o Housing Benefit i Coucil Tax Benefit. Mysle, ze dacie rade

Gość ata tata
babelka-chetnie sie umowie na kawe :) mieszkam jakies 40 minut od chester :) Ale tutaj jest jeszcze taniej jesli chodzi o wynajem a sasmochodem do chester da sie dojechac

Gość ata tata
aha...jak dostaniesz WTC i CTC to nie oplaca sie placic opiekunce, dostaniesz doplate do przedszkola. Wiadomo...to potrwa,ale jak sie uda to dacie rade :)

hej fajnie ze jestes taka zyczliwa;)napewno dadzą radę,przeciez od czegos trzeba zaczac,a zycie wcale nie jest proste pozdrawiam

Gość mamamika
i ciekawe czy wyjechala?

Gość no wlasnie babelka,
gdzie jestes i co z ta kawa? :) Udalo Wam sie?

Gość no wlasnie babelka,
jasne :D Zadalam pytanie autorce a nie podszywowi :P