Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpseudonimu233

czy jesteście dumni ze swoich dzieci?

Polecane posty

Gość bezpseudonimu233

czy jesteście dumni ze swoich dzieci?Bo ja nie jestem,niby moj sen jest spokojny,studiuje teraz pisze doktorat ale nie jest jakiś wybitny w jakimś kierunku,raczej taki przeciętniak a ja bym chciała być z niego dumna

Gość zulasss
a czy twoi rodzice byli dumnie z ciebie, może brak tej dumy wyssałaś z mlekiem matki i to jest przekazywane u was genetycznie

Gość kotyr
tak jestem dumna

Gość saornaaa
ciekawy temat,moi rodzice nie s a ze mnie dumni i jestem ciekawa jakie dziecko musi byc by rodzice byli z niego dumni

Gość suśnia
a co to znaczy być dumnym z dziecka ? czy to znaczy e odczuwa się jakiś szczególny rodzaj uczuc wobec dzieci wybitnych a inny wobec " przeciętniakow "?

Gość kazda matka jest dumna
ze swojego dziecka, jesli w to, co osiagnelo , włozyło wiele wysiłku czy umiejetnosci, i jesli to jest wiecej, na co stac kogos o jego mozliwosciach fizycznych, czy psychicznych. Dumna moze byc tak matka dziecka robiacego doktorat na najlepszej uczelni ( bo przeciez musial w to wlozyc wysilek) jak i matka dziecka np z porazeniem, ktore wykonalo pierwszy krok ( bo wysilek taki moze byc nie mniejszy).

Gość nie zgodzę się z tym że każda
matka jest dumna ze swojego dziecka... moja nigdy ze mnie dumna nie była a wrecz przeciwnie, były wieczne pretensje, że sobie życie zmanowałam bo poszłam na studia zamiast wyjść za mąż i rodzić dzieci... I nie omieszka mi powiedzieć mi w twarz, ze się mnie wstydzi z tego powodu...

Gość kazda matka jest dumna
(napisalam - JESLI...)Widac twoja matka uznala, ze wczesne zamazpojscie dla kobety jest najwazniejsze , uznała, ze nie wykorzystalas swoich mozliwosci w tym wlasnie kierunku.

Gość suśnia
każdy rodzic chcialby odczuwać dume z osiagniec swoich dzieci - czujemy sie przez to tak jabyśmy sami to osiagneli , prawda ,drodzy rodzice ?:) Ale jest druga strona tego medalu - jeśli nasze dziecko jest jak inne - niczym sie nie wyroznia , to cżesto ulegamy mylnemu wrażeniu ,ze nasze dziecko niewiele umie ,niewiele znaczy czyli jego wartoc jest niewielka na tle innych " wybitnych " dzieci .I zaczynamy krytykować nasze dzieci - myślimy ,ze w ten sposób motywujemy dzieci do wiekszego wysiłku - ale osiągamy często tylko to , że dzieci zaczynają wątpić w swoje możliwości i miejsce w sercach rodziców. I wyrastają na doroslych , którzy albo żyją w ciagłym strachu że z niczym sobie nie poradzą i do niczego sie nie nadają albo nadrabiają brak poczucia własnej wartości arogancją i tupetem. Na całe szczescie jest tez grupa osób ,ktora zdje sobie sprawę w jakie " dziedzictwo " wyposażyli je rodzice i chce i potrafi z tym walczyć .

Gość gość
Ja jestem ojcem i mimo iż moje dziecko ma roczek czyli nie zrobiło JESZCZE nic imponujacego to JUZ jestem z niego dumny :) i chce zbudować z nim więź http://dumnyrodzic.pl/artykul/wiez-miedzy-ojcem-a-niemowleciem nie chce by moje zycie wygladało tak jak wiekszosci normalnych i przez to nieszczęśliwych ludzi i nie miec tak slabej wiezi jak ja z moimi rodzicami

Gość gość
tatuś zobaczymy czy będziesz dumny jak będzie dorosły, jak się naćpa i tobie w ryja przyłoży