Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka z jajkka

Czy mozna wozić dziecko w foteliku na przednim siedzeniu?

Polecane posty

Gość kajka z jajkka

w takim nosidełku 0-11 kg to wiem że mozna jak nie ma poduszki powietrznej, a w foteliku np 0-18 albo 9-18? Moge takie fotelik przymocować na przednim siedzeniu czy to nie jest zgodne z prawem?

Gość kajka z jajkka
Moje dziecko ma 3 lata i mam taki fotel do 18 kg. Moge jej go zapiąć na przednim siedzeniu? Nie zatrzyma mnie za to policja?

Nie ma tu znaczenia wiek dziecka (jeżeli ma mniej niż 12 lat) ani do ilu kg masz fotelik! Przepis jest przepisem! Tu chodzi o bezpieczeństwo Twojego dziecka a nie Twoją wygodę czy utrudnienie Ci jazdy! Policja może Ci za to wlepic mandat! (pod warunkiem oczywiście, że masz poduszkę z przodu)

Gość kajka z jajkka
Już dzwonilam do komisariatu. Mam poduszke ale wyłączona i w takiej sytuacji mogę wozić dziecko w każdym foteliku z przodu. Dzięki :)

Gość a ja pamiętam z kursów na
prawko jak instruktor mówił nam, ze nie ma znaczenia czy jest wyłączona bo jest wiele przypadków, ze wyłączona poducha też potrafi wystrzelic! Niestety dużo jest zalet poduszek ale są też i wady!

Zgadzam się, dlatego ja bym nie zaryzykowała ale przepis jest przepisem. Dziewczyna pyta czy jest to zgodne z prawe. Niestety - jest.

Gość kajka z jajkka
mam 3 małych dzieci i musze je zmieścić w samochodzie. Nie chce ich wieść nigdzie daleko i chodzi tyko o jeden raz. Trzeciego fotelika z tylu napewno nie upchne więc zostaje mi tylko fotelik z przodu.

Gość ja nie wiem skad wy te
przepisy bierzecie nie mozna montowzc fotelika tylem do kierunku jazdy, jak jest poducha przodem mozna. Wezcie dziewuchy sie zastanowci, jaki ejest zagrozenie dla dziecka zapietego w foteliku podczas wypadku, jak jest przodem albo tylem ustawione

autorko, spokojnie mozesz przewiezc dziecko w foteliku montowanym nornalnie z przodu, a dziecko bedzie bezpieczne

fotelika 0-13 nie montuje się przodem do kierunku jazdytyłem trzeba i można tylko, gdy poducha jest wyłączona

a ja gdzies napisalam, ze foteli 0-13 motuje sie przodem????? byla mowa o fotelu do 18 kg, a taki montuje sie przodem

W pierwszym poście mowa jest o wszystkich rodzajach fotelika, także tym 0-13

Gość paranoja w biały dzień
ja nie wiem skad wy te ----- co ty się tak emocjonujesz tym fotelem? Autorka się już dowiedziała i w czym problem? Zbastuj trochę bo popuścisz :P Autorka może sobie ten fotel i z boku przymocowac jak chce ;)

Gość gość
Prawo o ruchu drogowym Art 39 / Ust 3

Gość gość
Ja wożę swoje dziecko na pierwszym siedzeniu. Mam fotelik od Adamexu, bo gdy kupowaliśmy wózek postawiliśmy na taki 3w1 model Vicco. Mamy w tym fotelik, gondolę i spacerówkę. Jest bardzo komfortowy w prowadzeniu, lekki i zwrotny.