Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa J.

wypadek samochodowy w uk

Polecane posty

czy ktos mial wypadek z jego winy i jakie poniosl tego konsekwencje? wypadek nie byl grozny optarlam blotnikiem inny samochod ubezpieczenie mam , podobno zwieksza mi skladke, mam blotnik do wymiany czy oplaca sie go robic ze swojego ubezpieczenia czy lepiej samemu zaplacic za wymiane? dzieki za odpowiedzi

Gość nie wiem jak to jest w uk ale
nie trudno sie domyslec ze skladke ci napewno podniosa w zaleznosci od tego na ile wycenia uszkodzenia tamtego drugiego samochodu a co do twojego to szkode pokrylabym z wlasnej kieszeni ale moge sie mylic przeciez kazde ubezpieczenie zadzi sie swoimi prawami

Podniosa Ci skladke (stracisz no claim bonus). Czy oplaca sie wymiana blotnika? zalezy...dowiedz sie ile by to kosztowalo w miejscu, do ktorego skieruje Cie ubezpieczalnia (oni zazwyczaj podaja namiary na mechanikow z ktorymi wspolpracuja i jesli chcesz chcesz pokryc koszty z ubezpieczenia to musisz dokonac naprawy w podanym miejscu). Po drugie sprawdz w swojej polisie jaki masz excess (ja mam np Ł200 czyli do tej kwoty tak czy tak place sama, dopiero powyzej pokrywa ubezpieczalnia). Sprawdz jaka kwota jest w Twojej polisie i przekalkuluj.

Gość jjdjfljjfkji
zalezy w jakiej firmie jestes ubezpieczona i na jakich zasadach i ktory masz part, nie musza odrazu podnosic ci skladek