Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelika z kalisza

do uczniow, studentow

Polecane posty

Gość angelika z kalisza

Na wtorek musze sie nauczyc na historie na blache jakies 20 stron A4 dalibyscie rade tyle sie nauczyc ?

qrva, ja na czwaretk musze sie nauczyc...a cholera wie z 300stron? :D i to nie opodiwadac o historii tylko polowa to matematyka :o

Gość chchch
trzeba było zacząć w cześniej, na blachę to ciężko jak dla mnie:P zależy jaka czcionka:D

jasne (i to nie jest ironia). nie chce byc chamska, ale moja rada brzmi: wyłącz kompa i marsz się uczyc:P a tak serio to idz juz spac, żebyś jutro byla wypoczęta i gotowa do nauki:)

Gość panienka N-ka
no lepiej bylo zaczac dzis to mialbys tylko 10 stron ale 20 to nie jest az tak duzo..dasz rade :) a teraz zmykaj od kompa moze chociaz 5 sie nauczysz

20 stron A4? Ja potrafię spokojnie ogarnąć dwa, trzy razy tyle w 2-3 dni, bez pośpiechu i stresu, więc nie ma problemu:)

Gość angelika z kalisza
ale to jest juz material jakby to powiedziec streszczony i ja te 20 stron musze slowo w slowo. bo u tego z histy nie ma miejsca na scieme.

Gość ze cooo przeciez 20 stron
to jest malutko. jutrzejszy dzien Ci w zupelnosci wystarczy, oczywiscie niecaly.

Właśnie historii streszczonej też się uczyłam, ale było tego z 80 stron i ogarnęłam w niecałe 3 dni (chociaż nie perfekcyjnie, ale na 4 spokojnie).

Gość angelika z kalisza
nie jestem dzieckiem, a daty czy wydarzen sobie nie wymysle. mogle poplynac ale konkret musi byc.

Gość spoko loko
da radę bez problemu. A jak nie, to trzeba i tak próbować:P

Gość angelika z kalisza
juz dzisiaj sie nie bede uczyc, po prostu przeczytam raz przed snem material. a jutro jak sie zmobilizowac zeby z samego ranka sie uczyc? zeby nie odkladac na pozniej?na jakies etapy rozlozyc? jak wy sie do nauki zabieracie?

Jeżeli miałabym cały dzień wolny, to raczej tak. Jeśli tylko popołudnie - mogłoby być kiepsko :P

Gość 28037420
dziecko z czym do ludzi...20 stron z historii to nic:o🖐️

Gość angelika z kalisza
mam dzien wolny, tzn robie sobie wagary, dodam ze nie znosze historii juz latwiej mi sie matmy nauczyc. jak sie z rana do tego zabrac?

Gość angelika z kalisza
ale 20 stron to streszczony juz material

Gość chchch
hehe, z rana to ciężko;) ale spokojnie, jak masz cały dzień to dasz radę. ale rób przerwy co jakiś czas, bo mózg ci wyparuje:P

Podziel sobie na małe partie (np. po 4 strony) i po nauczeniu każdej rób sobie małą przerwę. I z powrotem do nauki. :)

Rano najlepiej mi wiedza wchodzi, ja uczę się z przerwami (co ok. 2h), a po 16 już nic mi nie wchodzi, więc wtedy odpoczywam, a następnego dnia znowu:) Najpierw się uczę etapami (np. u Ciebie to może być 5 x 4 strony), a pod koniec ogarniam to całościowo. Na razie system działa:)

Gość proponuje czytac teksty źródlo
we albo przynajmniej raz przerabiane, przerobki przerobek:O boooze co z ta Polska:O:O

Gość angelika z kalisza
zrobie tym waszym systemem kilka stron np. 4 przerwa z 1h itd,, tylko najgorzej jak ja bede tych 4 stron sie caly dzien uczyla... moze najlepiej przeczytam i bede sobie na glos mowil tak jakbym komus opowiadala co nie ma o tym pojecia..

piszesz, jakbyś sie pierwszy raz w życiu uczyła... pozaznaczaj sobie na kolorowo istotne daty, podziel jakos tematycznie, mówienie na głos pomaga, noś ze sobą notatki przez cały dzien, czasem zerkaj, nawet jak masz przerwę, zerkaj na daty, układaj sobie w głowie....i nie wbijaj na blachę!! staraj sie zrozumiec co było po czym...no ale jak to jest streszczenie to pewnie sam suchy bełkot dat i znaczeń, do wkucia...

Gość ja 12 długich tematow
nauczylam sie w 5 przerw bo w domu mi sie nie chcialo i spr b.dbrze mi poszedł:))

Gość angelika z kalisza
moze macie racje pisze jakbym sie pierwszy raz uczyla, prawda jest taka ze sie nigdy nie ucze. matme z lekcji pamietam na polskim posciemniam, z jezykow jestem dobra a hista mi kuleje i nigdy nie wiem jak sie za nia zabrac. belkot do wkucia, musze sobie to jakos w glowie poukladac.

Gość angelika z kalisza
na szkolna chodze. najpierw uczylam sie w kuchni nie chcialam w moim pokoju bo zaraz na neta wchodze. ale jak zobaczylam ogromnego owlosionego pajaka na dlugich nogach jak spierniczal przyszlam do mojego pokoju, jakby ni eon to bym sie dalej uczyla. teraz mam wrazenie ze jest ich wiecej, czy domowe pajaki gryza?