Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mnie dziwi jedno

Dlaczego kobiety nie lubią Hip-Hopu?

Polecane posty

Gość Starszy słuchacz HH
Wczoraj wyszedł singiel do nowej płyty młodego talentu Vixena http://www.youtube.com/watch?v=sARmPTfXp74 Piękny tekst i bit aż się łezka kręci w oku. Prawdziwe życie, romantyzm i sentymentalizm. Tak jak Eldo

Gość Starszy słuchacz HH
A dziś nowa płyta Onara a jutro Tedego :) Dwóch największych wrogów a płyty wydają dzień po dniu ;) Póki co płyta Onara bardzo mi się podoba!

Gość ftrjdtykk
nie lubie tedego , peji i itd, malo jest

Gość Starszy słuchacz HH
Peja - tworzy od lat świetny rap, dobrze nawija. Odbił się od dna pokazując, że potrafi walczyć o swoje. Tede - to znakomity showman, potrzebny na Naszej estradzie hip-hopowej Mam 24 lata, więc nie wiem jak to teraz młodzi widzą

Gość rzadki słuchacz
Wolę Fu :)

Gość Starszy słuchacz Hip-Hopu
Fu to raper z mojej dzielnicy :) Kupowałem u Niego kurtkę jak miał z całym Zip Składem skate shop w 2000 roku na ulicy Wilczej w Warszawie. Jego płyty były bardzo dobre ale do "Retrospekcji" mam mieszane wrażenia

Gość ktoś tam ktoś tam
a ja od lat (prawie 15) kocham hip hop i rap ale nie nasz narodowy. Pamiętam jak się na mnie krzywo patrzyli jak miałam w walkmanie 2paca albo wu-tang clan, no bo jak, dziwwczyna może sluchać takiej muzyki , a to jest klasyka i do tej pory lubie do niej wracać. W szkole średniej strasznie kręcili mnie hip hopowcy, skaterzy itp, teraz mam już swoje lata, ale jak męża nie ma w domu to lubie sobie posłuchać swojej ulubionej muzyki. Także to nie prawda że kobiety tego nie lubią...

A ja uwielbiam Nasz narodowy :) Mam 24 lata ubieram się czasem oldschoolowo :) I to nie prawda, że HH jest dla dzieciaków. We mnie to zostało i bardzo się ciesze, że Nasz rodzimy HH się odradza :)

Gość mario84000000000000000000000
bo maja cipy i sa dyslektykami ... rap to jest to hip hop polski to zaslone gowno jak i wy

Gość oasiiiisss
ja uwielbiam commona (szczególnie be i finding forever). polskiego raczej nie słucham, ale mam ulubioną płytę - fach flexxip.

Gość rzadki słuchacz
Fu ogolnie jest taki sobie jesli chodzi o muze, chodzlo mi o jego wyglad :D

Gość GangstaAaaaaaaaj
Ja słucham całe życie hh, głownie czarny (2pac). skąd to spostrzeżenie że kobiety nie lubią tej muzyki?

Gość Karolaaa19
Ja kocham rap. To jedyna muzyka jakiej slucham ;p no i jeszcze czasem latino ;) Pih, Ostr, Fabuła, Dge

Ja hh zaczynał się w Polsce (Molesta, K44, WYP-3, Liroy) to raczej głównie faceci tylko tego słuchali. Obecnie w erze hiphopolo coraz więcej panienek tego słucha, ale z tego co widze to głównie by się przypodobać jakimś skejtom.

Hip-Hop to muzyka z duszą

Gość I ja cos dopisze...
Często ludzie słuchający hh mają doczynienia w blokowiskami, życiem w biedzie itd. Toteż kobiety rzadziej słuchają hh. Ja osobiście słucham, gdyż jest to muzyka, która wtrafia w serce, porywa dusze, budzi wspomnienia. Wspomnienia- związane z dzieciństwem i blokowiskiem... Dlatego rap jest mi bliski. Co do ubioru- jakoś nie bardzo mi odpowiada styl hip-hopowców, ale nie to ładne co ładne, lecz to co się komu podoba... Pozdrawiam. Aha- dodam,że uwielbiam Eldokę i Sokoła.

Gość GangstaAaaaaaaaj
Hip-hopolo, może i też niektóre kawałki mi się podobają. Jeśli chodzi o polski to głównie słucham tych co za "dzieciaka" : Paktofonika, kaliber44, stare wwo, killaz group, K.A.S.T.A no i molesta. A tak 2pac, wu tang clan, dr.dre, snoop dogg... No. I nie dlatego, żeby komuś zaimponować, bo mam chłopaka, poza ty każdy słucha tego co lubi a nie żeby komuś się przypodobać. Mnie po prostu czarnym klimatem zaraził starszy brachol, i razem z nim słuchałam od małego. Oj hip-hop ma duszę, przede wszystkim ten stary.

Gość Full_bajera
HH nawołuje do nienawiści! Polscy raperzyny niech se SPAMuja na www.white-niggas.pl Bo na Hip-Hop.pl wprowadzili już logowania tak im ludzie cisneli by ogladac posty co kto wypisuje (a bronić się nie umieją). Większość to narkomani albo alkoholicy i podważają prawdę i logikę w swoich tekstach w takt piosenki: "wymyśl słowa, doklej bit i wciśniemy ludziom kit". Smieja sie z dody elektrody i z vicy ale jak sami tam wystepowali to nic takiego nie mialo miejsca. Zaden raper nie ma szczescliwej rodziny i sukcesu rozpłodowego + 10 potomstwa na głowę. Klotliwi sa strasznie i hipokryzja od nich wieje. Obrali sobie Policje jako glowny cel (a mandatu z keczupem czy majonezem zaden przy szlumpfie nie zjacd czy dymem z zielska nie dmuchal dla mundurowego niewspominajac. Otwieraja nedzne sklepiki ze szmatami zawyzasjac ceny bluz z kapturem. Nawijaja jak durnie o ziielsku, ktorego mozna narwac i nabic lube a doswiadczen z LSD nie maja zadnych. Nikt z nich nie upil sie tak, ze popuscil mocz w gacie czy doznal defekacji po bimbrze z mirabelek lub przelewancu z przemytu! Naduzywaja terminow: "ziomal", "frajer", "debil", "cwel" . . . wina tutaj mozna obarczyc slaba socjalizacja w rodzinie (rodzice nie maja czasu porozmawiac jak i sa ograniczeni w wychowaniu). Wszystko to nazywamy brutalna selekcja naturalna i genetycznym wyscigiem zbrojen. Hiphopowcow i kabareciarzy mamy nedznych niestety. Hip Hol i pilka nozna prowadza naprzyklad do klotni i zgonow oraz obrazen ciala. jakiegops pilkarza kiedys zastrzelili za samoboja jak i tupak z notorjusem biajdzi sie wystrzelili. Ale fakt ze bedzie sobie porzadny czlowiek kiedys ulica szedl a mameja nacpana albo pijana nie trafi w przyszlego denata i trafem mozna slepym umrzec przez durnia. Bbwieszaja sie zlotem czy drogimi zegarkami a przez wydobywania kruszczu gina czarni bracia czy traca zdrowie od pylicy jak i zawalow ziemi ze stropu lub wybuchow gazu. Ot, jeden wielki dramat. Wojenki UMC ze specyfik studio. Zbieraja sie hiphopowcy jak malpy (najczesciej nagrywaja ze soba jak sa z jednego miasta albo wytwornia ta sama). Wszystko to ulozone chlopaki ale pozerka przed kamerami czy narkotyczna nawijka to rzeczy ulotne. Hempowi gru juz narkotyczna trawka mozgownice przelasowala (strasznie zwolnil i kisi sie we wlasnym sosie). Stare konie biegajace w bejzbolowkach i sportowych bluzach z kapturem to wyglada przesmiesznie. Mlodziez jak wyrosnie to albo to wysmieje (swe szczeniece lata) jak i moze byc tak ze sie nie przyzna do tego! Sam mizoginizm w tekstach hh to tez lipa bo przeciez matki ich karmily cycem czy podcieraly obsrane d00py przyszlych hiphopowcow. Widac jak promuja sie w internecie z calych sil, bo slawa zanika (oczarowana mlodziez przybijajaca piatki kiedys wypiera sie jak wielu wypiera sie teraz disco-polo [a sluchali disco relaxa na Polsacie]). Raper prawnik bedzie rapowal o przestepstwach, raper zootechnik jakby taki byl to to zachowaniach zwierzat, raper ateista lamiacy przykazania boze odnosic sie bedzie w tekstach swoich do boga. Jezeli sponsor zaplaxci pieniadz to marke raper bedzie jego (albo wlasna) nosil w teledysku. Eminem dostanie oskara . . a czy w Rosji jest gorszy raper lub w Mongolii? Chwala sie swoimi podbojami erotycznymi (prawdziwymi czy tez wymyslonymi). Mowia o hardkorze (a to termin stworzony dla lamusow i marketingu). Dla jednego hardkorem bedzie wyd00pczyc zone majaca obfity okres a drugiemu np. dyskalkulikowi dostawic mierna z dwoma minusami by zdac do nastepnej klasy. Za duzo nawijaja o kasie, bo to sie objawia bieda w mlodosci jak i brakiem przytulania np. ze strony matki lub za malo czasu poswiecanego przez ojca lub jego brak. Nedzne teledyski pokazywane dla dzieci jak i mlodziezy z biednych srodowisk czy rozbitych malzenst i dojace pieniadze zarobione przez rodzicow ciezko lub nie. Sztuczne przedstawianie lub zanik wartosci albo deskredytacja przyjazni przemieszna z promocja alkoholu i narkotykow. Hiphopowe patalaszki mlodziency zrzucaja do gora 22 lat. Zarzucaja sadownictwi ze siedzi wielu w wiezieniach niewinnie (ludzie nie mieli z prawem w zyciu ani jednego spiecia i maja szlachetne geny z dziada-pradziada a po naogladaniu sie tego czerstwego teledyskowego szol siegaja po uzywke smierciionosna jaka jest marychułana. Alkoholek tez promuja straszliwie raperzy nie wiedza ,ze sa marionetkami w rekach gorzelni. Zdrowia tez nie promuja (jedni sa za ttusci, a drudzy za chudzi). Malo kto z nich promuje ping-ponga, siatkowke lub jazde na rowerze! Nasmiewaja sie z homoseksualistow jak i z innych raperow, ktorych uwarzaja za gorszych, a prawda jest taka, ze wszyscy nedze robia. Boja sie nawinac o klerze, spiawaja o plejstejszon i iksboksach a nigdy nie przegrali kradzionej kuroniowki na żetonowcach (poczatek lat dziewiedziesiatych). Mowia o innych raperach ze tworza swe wzajemne towarzystwa adoracji a sami w takowych tkwia i nagrywaja kwalki niby "goscinnie". W dobie internetu mlodziez ma wiele ciekawszych alternatyw niz hiphopy oraz bardziej konstruktywnych. Wczasach bezmozgowia i kreatywnej poezji jak i zaniku sztuki czy wyzszych wartosci prostactwo i chamstwo szezy triumfy. Szkola i telewizja dzieciom nic nieoferuje. Nie ma co tutaj ich ksywami rzucac, bo znikaja one szybciej niz jadalne grzyby zlasu.

Gość kamcik kamcik
Nie wydaje mi sie zeby kobiety nie lubily rapu. byc moze jest nas mniejszosc, nie wiem czemu:/ ja mimo wszystko wole starsze kawalki, czesto do nich wracam. ale osobiscie najchetniej slucham Eldo, a ostatnio jaram sie tez nowymi kawalkami Sumy Styli:) a jezeli chodzi o panow ubierajacych luzne ciuchy, to czemu nie, ale tez bez przesady. podam prosty przyklad styl ubioru Eldo a Tedego, jest duza roznica. ale co sie komu podoba. uwazam, ze nie trzeba ubiorem manifestowac tego jakiej sluchamy muzyki. mimo wszystko wole juz takich panow niz ulizanych "pedalow'" w obcislych koszulkach i spodniach, z torba przez ramie i w japonkach, tego nie cierpie;D ale wracajac do tematu, sa dziewczyny ktore sluchaja rapu, lubia rap, polski, zagraniczny. jak najbardziej istniejemy:)

Gość pawelniegawel
Nie wszystkie nie lubią, są różne kobiety.

Gość re ka fe
bo teksty hip hopowych piosenek są po prostu zabójcze dobre dla nastoletnich buntowników :) ale nie koniecznie dla dojrzałych ludzi, którzy rozumieją trochę więcej:)

a ja uwielbiam peje.i jeszcze apru innych raperow 9 pazdziernika ide na koncert peji aha i jestem dziewczyna:)

Gość re ka fe
wiecie, zupełnie z ciekawości chciałabym poznać wykształcenie i zawody ludzi którzy słuchają hip hopu

Gość slucham nie nie
re ka fe : jest racja w tym co piszesz, ja sluchalem jak bylem moldszy, teraz juz prawie wcale, jak czlowiek dojrzewa slucha innej muzy

Gość hihihihi ja nie slucham hh
moze dlatego, ze rockmani są o wiele seksowniejsi niż rapperzy? :classic_cool:

Gość TylkoRock
Limp Bizkit, Linkin Park, P.O.D zbliżają się do hh????????? Jak coś takiego będzie miało miejsce to chcę wtedy już leżeć w grobie. Radzę dobrze posłuchać wszystkich piosenek a nie tylko tego co w radiu puszczają.