Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiak317

wybór studiów - pomocy...!!!

Polecane posty

Gość panienka N-ka
Kasiasek -pewne elementy prawa sie jej na pewno przydadza ale nie wszystkie autorko-to jakie studia skonczysz tak naprawde nie jest najwazniejsze byleby jakos z ta praca byly powiazane,wazniejsze jest to jak sie zaprezentujesz ,sprawdzisz w pracy,twoje osiagniecia w cv itp

no jak to, nie wkuwasz na pamiec przepisów?;> ja wlasnie koncze pamięciówkę z KPC ;)))))

Gość bezcycna
Kasiasek witam koleżankę po fachu :)

Ellinka, jeśli kiedyś będizesz musiała mieć do czynienia z prawem, zaręczam Ci że polecisz w te pędy do adwokata, jak tylko otworzysz kodeks, lub - o zgrozo! - przeczytasz w internecie skrajnie rozne porady lub oparte o nieaktualny stan prawny.

Panienka N-ka założyć własną firmę... heh na to trzeba mieć fundusze ale wiadomo, tak by było najlepiej.. ale najpierw chce się wykształcić i już... jeśli chodzi o praktykę problemu bym nie miała... w mojej okolicy znajomi mają dom weselny.. gdybym poszła na studia na to co chcę to potem mogłabym się zająć sprawami związanymi z ich działalnością... a sporo tego.. ;) jak na razie to zajmowałam się przez wakacje ich interesami.. spotykałam z ludźmi, oprowadzałam, potem pomagałam imprezę przygotować, zorganizować, poumawiać i w ogóle... więc nie kłóćcie się czy to PRAWO ma sens czy nie bo absolutnie na prawo nie pójdę... tylko co za kierunek ma tu sens...

witam :D razem wyprowadzajmy naród z błędu co do 1) kucia na prawie 2) "przegladania kodeksów" metodą chałupniczą :P

gosiak317, jak tam uwazasz, choc z Twoich postów wynika, ze jednak decyzje podjełas, tylko sobie biadolisz tutaj dla rozrywki.

Gość bezcycna
Kasiasek kodeksy owszem, ale niektórzy myślą, że prawo to takie łatwe, bo wystarczy wykuć wszystko na pamięć :) Tymczasem nie wyobrażam sobie wykuć na pamięć 800 stron historii powszechnej lub drugie tyle ekonomii

jak bede miec powazny problem to pojde do adwokata (chyba taka ich rola:o?) idiotyzmem jest sugerowac komus studiowanie co wykorzysta w nie wiem czy kilku procentach no i wybacz ale jak ktos ma rozum i mysli to bez adwokata sobie poradzi :P qrva to tak jak ja bym skonczyla automatyke po to zeby moc sobie samemu zalozyc alarm w domu albo :D no bez jaj :D

byc moze dlatego prawnicy (po aplikacjach) zupełnie niezle sobie żyją :) oby i nas dostąpił ten zaszczyt (zwłaszcza, ze piszesz iż nie bedziemy konkurencją :) )

Gość bezcycna
Kasiu, do kodeksów jeszcze nie dojechałam, ale od starszego kuzyna wiem, że i kodeksów nie da się na pamięc wykuć choć mogłoby się wydawać inaczej

kurde decyzję absolutnie podjęłam jeśli chodzi o to co chcę w życiu robić.. tylko nie wiedziałam jak się do tego mam odnieść jeśli chodzi o moje studia.. a że kierunków jest sporo chciałam prosić o radę który byłby w takiej sytuacji właściwy. ale widzę że zarządzanie tu będzie miało sens... a potem to już praktyka.. a więc będę się rozglądała za wydziałami pod tym kontem.. ;) serdecznie dziękuję ;)

ellinka, widać nie chce ci sie zrozumiec prostego przesłania, że studiowanie prawa jest przydatne bez względu na zawód. I jest to zupełnie realna propozycja dla kogoś, kto nie wie co studiować, ale ma zamiar realizować się w zarządzaniu i przedsiębiorczości. a u adwokata, ZAPRASZAM!!!, wyrzucisz 200 za krótką interpretację 5 artykułów :) na dłuzsza mete, moze to byc dosc uciazliwe :P

Gość bezcycna
Kasiasek o jakiej aplikacji myślisz? :)

wiesz, na studiach nikt kodeksu od Ciebie wymagał nie będzie, ale egzamin na aplikację (przynajmniej w moim przypadku - adwokacka) to tylko i wylacznie akty prawne. I niestety rowniez te czesci, ktorych nauka wydaje sie bezsensowna (np cz. szczegolna KK)

Gość panienka N-ka
polecalabym ci c os ekonomicznego -ale kierunki sama musisz dokladnie przejrzec i wybrac jakis pasujacy... generalnie na takich studiach bedziesz miala troche prawa,troche rachunkowosci ,organizacje uslug publicznych , podstawy przedsiebiorczosci, jakies public relations ,troche o reklamie i socjologii i mnostwo innych niepotrzebnych rzeczy jak wszedzie :P -najlepiej popatrzec nie na opisy a na przedmioty na danym kierunku

Gość bezcycna
Kasiu, w takim razie życzę powodzenia :)

dzieki, zostało równe 12 miesiecy do mojego egzaminu. na samą mysl - paraliz. Jeden test od ktorego tyle zalezy :/

Gość bezcycna
Po wypowiedziach widać, żeś ambitna kobita :) A podejść możesz nieograniczoną ilośc razy :) Na bycie adwokatem nigdy nie jest za późno :)

"studiowanie prawa jest przydatne bez względu na zawód" studiowanie medycyny jest przydatne bez wzgledu na zawod - w koncu zdrowie jest najwazniejsze a lekarzy jacy sa... studiowanie filologii angielskiej jest przydatne bez wzgledu na zawod- ang to teraz podstawa studiowanie filologii polskiej jest przydatne bez wzgledu na zawod- trzeba umiec sie wyslowic i napisac CV studiowanie informatyki jest przydatne bez wzgledu na zawod- wszedzie wymagaja obslugi komputera o kazdym kierunku mozna tak napisac :D po cholere studiowac cos, czego nie bedzie sie wykorzystywac? :o gdybym miala studiowac rzeczy ktore wykorzystam hm w 10%? to by mi zycia nie starczylo :D

Gość taka jedna dziewczynka z mazur
Kasiasek wydajesz się być strasznie zarozumiałą dziewczyną :o i strasznie zapatrzoną w siebie :o ale i tak miłego wieczoru życzę! :)