Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rocznikowo 91-

matura 2010--studia.... ZAPRASZAM roczniki 90 i 91

Polecane posty

Tfu, tfu, tfu, tfu! Wypluwam podw贸jnie, bo ja te偶 go nie chc臋 :D. Quo vadis nie b臋dzie, bo nie ma go na spisie lektury obowi膮zkowych 馃槶. Ja bym mog艂a pisa膰 co艣 o 艣mierci lub cierpieniu :D. To m贸g艂by by膰 Kuba z Ch艂op贸w, albo Makbet... Hm, no nie wiem, nic wi臋cej mi na razie nie przychodzi do g艂owy :P. Tylko d偶uma jeszcze, ale tego si臋 nie da艂o przeczyta膰 :O Pochwal si臋 i nie wstyd藕! :D Blado toby艣 wypad艂a, jakby艣 nie zda艂a :P Beattraax, spoko, ja te偶 mam 4,75 :classic_cool:. I wzorowe zachowanie, my艣la艂am, 偶e padn臋 xD. Wuefistka da艂a si臋 przekona膰? Ja jak si臋 zestresuj臋, to si臋 trz臋s臋 :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
http://test1.oke.wroc.pl/images/library/File/pdfy/polski_calosc.pdf prosze bardzo, tu jest napisane, 偶e od 2009 roku Quo Vadis obowi膮zuje na maturze podstawowej z j臋zyka polskiego. :P A nie, Kuba z Ch艂op贸w ani Makbet mi si臋 nie podoba. :P :D Nie powiem. :P Do matury jeszcze tydzie艅, wystarczaj膮co du偶o czasu, 偶eby sobie wszystkie lektury przypomnie膰. :D

Udost臋pnij ten post

ja tez mam w piatek i wcale nie jestem zdziwiona. normalne ze w piatek jest zakonczenie...tylko ze zeszle roczniki mialy zakonczenie tydzien przed matura 馃槨 sluchajcie, co kupujecie swoim wychowaca-wychowawczynia? jutro ide z kolezanka kupic cos naszej.....zupelnie nie mamy pomyslu! nasz budzet to okolo 200-250 zl

Udost臋pnij ten post

To w takim razie jestem szcz臋艣liwa z Quo vadis :D. Tam te偶 jest motyw cierpienia, wi臋c pasuje mi do tematu :classic_cool:. Jeszcze Werter cierpia艂! 馃槏 Ale znaj膮c moje szcze艣cie, to dadz膮 temat, kt贸rego nawet nie zrozumiem :P Jak nie powiesz, to b臋d臋 p艂aka膰 馃槶 U mnie te偶 w pi膮tek, ale to chyba normlane, tak jest w kalendarzu roku szkolnego :P Ja nawet nie wiem, co nasza wycha dostanie :D. Ka偶dy m贸wi, co innego, ju偶 s艂ysza艂am o pi贸rze, bransoletce, czym艣 tam jeszcze... Nie wiem :D W og贸le przeanalizowa艂am matury od 2002 roku (bez 2004, bikoz nie znalaz艂am arkuszy. Co oni, do cholery, matury wtedy nie pisali?) i mam tu rozpisk臋, jakie lektury pojawia艂y si臋 na podstawach i ile razy: - Pan Tadeusz 3 :O - Ch艂opi, Granica, Przedwio艣nie 2 - Potop, Kordian, Nie-boska komedia, Makbet, Dziady, Lalka 1 - plus na rozszerzeniu z przerabianych lektur by艂y Treny, Pan Tadeusz i Ferdydurke. Nie wiem, jak Wy, ale ja spadam powtarza膰 Pana Tadeusza :D

Udost臋pnij ten post

na gadu Ci powiem jak si臋 zg艂osisz z zapytaniem. :D Hehe, ja tez w艂a艣nie przegl膮da艂am te tematy i m贸j wniosek jest taki: w ka偶dym arkuszu jest temat, kt贸rego bym nie tkn臋艂a i drugi temat, z kt贸rego mia艂abym co艣 do napisania. Wi臋c my艣l臋, 偶e b臋dzie ok. :D Tylko oby tego Tadka nie by艂o, bo sie zdenerwuj臋. :P Ja mojej to nic bym nie kupi艂a, ale jak kupili to kupili. :P

Udost臋pnij ten post

moje kochane ferdydurke bylo na rozszerzonych?????????? ohhh zeby teraz tez dali!!! albo mistrza i malgorzate!!! mam to w miare opanowane, bo mam z tego prezentacje ustna :classic_cool: ja jeszcze nie tknelam "powtarzania" lektur....zajebiscie...

Udost臋pnij ten post

ejjj....czy mi sie zdaje z tej rozpiski, czy na maturach nie bylo jeszcze "Wesela"? no pieknie. zastrzele sie

Udost臋pnij ten post

hej dziewczyny, macie konta na naszej-klasie? jestem ciekawa, jak wygladacie :) jak byscie chcialy i mogly to tu macie moj nr gg: 5576070. i mozecie mi wyslac linki waszych profili :) oczywiscie uszanuje jesli odmowicie, prywatnosc- rozumiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwoneczkabiedroneczka
czesc dziewczyny ;) czytam wasz topik od poczatku i postanowilam sie wpisac ;) tez zdaje w tym roku mature ;) wos i hiostria ;] zadnego z tych przedmiotow nie toleruje ale chce byc prawnikiem wiec sie zmusilam ;) wyniki z matury sie dla mnie nie licza bo ide tylko na zaoczne studia wiec tam liczy sie kolejnosc przyjmowania zgloszen ;) jak tam waszze nauka? bo powiem wam ze u mnie potworny len...o ile wos umiem, mamtme napisze na jakies 80 a angielskim i polskim tez nie bedzie problemu zeby bylo 70 iles to z historii nic nie umiem :D nie wiem kiedy sie tego naucze ale nie mam weny i po prostu nie nawidze tego przedmiotu ;]

Udost臋pnij ten post

I jak tam po zako艅czeniu? Mi szczerze m贸wi膮c tak dziwnie, bo od dzisiaj mam ju偶 艣rednie wykszta艂cenie i koniec szko艂y... Mimo, 偶e nie b臋de t臋skni膰 akurat za moj膮 to jako艣 mi dziwnie... :o Ale byleby teraz napisa膰 matur臋 i tylko cieszy膰 si臋 z takiej ilo艣ci wolnego! :)

Udost臋pnij ten post

Beattraax, nie miej mi tego za z艂e, ale ja te偶 wola艂abym si臋 nie ujawnia膰 ;). I bez tego mam schizy, 偶e wszyscy wiedz膮, 偶e tu pisz臋 :D Owszem, nie by艂o Wesela, ale nie by艂o te偶 Wertera! :D Iwoneczka, ale to na prawie tez b臋dziesz mia艂a du偶o historii. Ja bym nie da艂a rady dalej uczy膰 si臋 czego艣, czego nie znosz臋 :D ATP, ja te偶 si臋 jako艣 dziwnie czuj臋 z wykszta艂ceniem 艣rednim :P. Jako艣 to tak powa偶nie brzmi :D. Jeszcze matura, matura, matura, damy rad臋! Nie po to tak CI臉呕KO pracowa艂y艣my, 偶eby nie da膰 rady ;)

Udost臋pnij ten post

Nie b臋dzie 偶adnego Wertera! :D O kurcz臋, iwoneczka rzeczywi艣cie napisa艂a, 偶e chce zosta膰 prawnikiem, jako艣 tego wcze艣niej nie zauwazy艂am. :D Moja kole偶anka jest na wieczorowym prawie i historii ma strasznie du偶o i ona na pewno Ci o tym powie, prawda kole偶anko? ;) Bo wiem, 偶e tu zagl膮da. :) No w艂asnie, extinct, nie po to tak ci臋偶ko pracowa艂ysmy przez te trzy lata. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwoneczkabiedroneczka
hmm wiecie jak to z historia jest...na studiach uczysz sie jednego okresu i go zaliczasz mnie natomiast przeraza ogrom jakiego musze sie nauczyc do matury...takie uczenie na sprawdziany czyli z jakis 100str nie sprawiaja mi problemu i nawet to lubie bo wtedy wszytsko rozumiem ale teraz ogarnac to wszytsko to jest dla mnie istny horror...wiem ze na prawie jest duzo historii ale to zupelnie inna historia niz ta nasza w szkole ;) bo to jest historai prawa...i zwraca sie uwage na kompletnie inne rzeczy ;)

Udost臋pnij ten post

Pewnie nie, ale 艣mia艂abym si臋, gdyby faktycznie si臋 pojawi艂 :D Naprawd臋, ja prawie nie spa艂am, siedzia艂am po nocach i ku艂am (a jak na polskim mieli艣my stoicyzm, cynizm, hedonizm i tych innych filozof贸w, to ju偶 nie spa艂am w og贸le! :D). Wi臋c co to tam matura :classic_cool: Iwoneczka, skoro Ci臋 to nie przera偶a, to 艣mia艂o :D. Ja zosta艂am do historii skutecznie zniech臋cona i chyba ju偶 nigdy mi to nie przejdzie :P

Udost臋pnij ten post

chce mi si臋 plakac. DZIS ZACZELAM powatrzac polski, mysle ze jakims cudem moze do polnocy zdaze...mam taa fajna ksiazke z opracowaniami. jutro jade do gdanska wiec z nauki nici...jestem zla bo mam taka fajna ksiazke "tablice polonistyczne" i swietne vademecum z operonu, no ale nie zdaze. NIE ZDAZE. matmy chyba w ogole nie powtorze. jak zdam na te 30 % to bedzie cud. nieee chceeee matury.....chce jeszcze powtorzyc!! przyzwyczailam sie do tego, ze na kazdy spr szlam troche nieprzygotowana, ale na maturze nie chce tego uczucia!!! i jak zwykle z偶eraj膮ce mnie sumienie "dlaczego nie uczylam sie wczesniej..." zakonczenie roku w miare, ale za dlugo trwalo-chyba 3 godziny :o nie plakalam, a myslalam, ze bede. potem na godzine na piwko i do domu. sama nie wiem, co czuje.nie wiem co z moim zyciem!

Udost臋pnij ten post

Alez oczywi艣cie, ja r贸wniez ku艂am nocami, zw艂aszcza polski, wos i histori臋, czyli same moje ulubione przedmioty. :D extinct, pasujemy do siebie. No i pami臋taj, b臋dziemy razem studiowac filozofi臋! :classic_cool: A ja ju偶 chc臋, 偶eby by艂a matura... Chc臋 wyj艣c z ostatniego egzaminu i pomy艣lec sobie, 偶e ju偶 jestem wolna i mam prawdziwe wakaaaaaaacje! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magikk 2010
rozwi艅 temat 艣mierci na podstawie tekstu "Borowskiego" odwo艂aj si臋 do ca艂o艣ci :) Pozdrawiam maturzyst贸w 2010 :)

Udost臋pnij ten post

A ja r贸wnie偶 matm臋 i fizyk臋, bo uczy logicznego my艣lenia, czyli tego, co ka偶dy filozof powinien potrafi膰! Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 chwili, w kt贸rej otrzymam indeks i b臋d臋 pe艂noprawn膮 studentk膮 filozofii 馃槏 Masz vademecum z operonu z polskiego? Chcia艂am je sobie kupi膰, ale stwierzi艂am, 偶e w nim jest mn贸stwo niepotrzebnych rzeczy, wi臋c kupi艂am sobie z grega, czyli g艂贸wnie streszczenia :) Matm臋 zdasz, b臋d膮 wzory, a z wzorami zawsze co艣 wykombinujesz :) Ta, a ja chc臋, 偶eby ju偶 by艂o PO maturze! Freedom! Tak, Magik, na pewno, pomijaj膮c fakt, 偶e nie ma takiej lektury jak "Borowski" xD. Nast臋pnym razem lepiej wymy艣laj, to mo偶e kto艣 si臋 nabierze ;)

Udost臋pnij ten post

ksi膮偶ki "Borowski" extinct nie czyta艂a艣? Ja tam znam ja na pami臋膰. :classic_cool: :D O tak, a偶 zaraz sprawdz臋 jakie fascynuj膮ce przedmioty sa na filozofii. :) Czytam sobie dzisiaj streszczenia i opracowania lektur z polaka i ju偶 mam do艣膰. :o a teraz kolej na "Potop" 馃槶 wczoraj przypomnia艂am sobie ca艂e Quo Vadis, matko gdyby w艂a艣nie Quo Vadis by艂 na maturze to chyba skaka艂abym z rado艣ci. M贸dlmy si臋 o to extinct! ;)

Udost臋pnij ten post

z grega tez mam te opracowania, wlasnie czytam. nie chce matur...

Udost臋pnij ten post

Kurcz臋, no tej akurat w艂a艣nie nie czyta艂am! Pewnie tak du偶o straci艂am 馃槶 Ja w艂a艣nie dosz艂am do mi臋dzywojnia i da艂am sobie spok贸j. Jak jeszcze raz gdzie艣 zobacz臋 dekadentyzm, krzak r贸偶y w smreczynach i ten jebany (przepraszam, inaczej nie potrafi臋 go okre艣li膰) chocholi taniec z Wesela, to nie r臋cz臋 za siebie Haaa! Greka! 艁acina! Historia filozofii staro偶ytnej! Zakocha艂am si臋 w tym planie, teraz wiem, 偶e filozofia to najciekawsze studia, na jakie si臋 mog艂am zdecydowa膰. ATP, inne kierunki b臋d膮 zielenie膰 z zazdro艣ci :classic_cool: Ja te偶 dzisiaj czyta艂am tego grega, jak tylko ju偶 b臋dzie po maturze z polskiego, to wyrzuc臋 go przez okno, obiecuj臋. Ju偶 nie mog臋 na niego patrze膰 :O Nie 艂am si臋, ca艂e 偶ycie pisa艂y艣my wypracowania, co tam jedno czy dwa w t臋, czy w t臋! :)

Udost臋pnij ten post

a ja mam kolejne przecieki, mysl臋, 偶e Wam si臋 spodobaj膮! J臋zyk polski - zadanie nr 1 Rozwi艅 cytat "nam strzela膰 nie kazano" w oparciu o wyst臋p reprezentacji Polski na Mistrzostwach 艢wiata 2006r J臋zyk polski - zadanie nr 2 Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij sw贸j wyb贸r z wykorzystaniem "Ch艂op贸w" Reymonta J臋zyk polski - zadanie nr 3 "Wszystkie dzieci nasze s膮" - Majka Je偶owska. Tw贸j pogl膮d na sprawy antykoncepcji i demograficznego boomu. :D:D:D tak w艂asnie intrpretuj臋 Wesele :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Wsp贸艂czuj臋. Dochodz臋 do wniosku, 偶e ta lektura jest g艂upsza nawet od Ferdydurke :O Hahaha, te przecieki mnie rozwali艂y:D:D. Mog艂abym si臋 rozpisa膰 na wszystkie tematy :D

Udost臋pnij ten post