Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 38 t.c. ...

Depilacja narządów rodnych do porodu! PORADŹCIE!!!

Polecane posty

Gość 38 t.c. ...

Czy macie jakieś przetestowane kremy lub żele, którymi można się wydepilować przed porodem, żeby nie było konieczności depilacji w szpitalu żyletką? Wolę na spokojnie w domu delikatnym żelem lub kremem, niż w pośpiechu i skurczach w szpitalu przez obcą kobietę :) Do tej pory kupiłam taką taniochę - tanita - i była okropna.... podrażniła mnie bardzo i zostały w dodtaku kępki włosków. Musiałam się dogalać żyletką...

Gość Kahula
sama sobie maszynką jednorazową mozesz ogolic. Ja w sumie jak juz bylam na terminie to dbałam o to by byc zawsze bez wloskow

Gość 38 t.c. ...
Niestety po żyletce mam uczulenie i strasznie swędzi kiedy odrastają włosy. Położne u nas w szpitalu będą golić, ponieważ w razie szycia krocza, nie może tam być żadnych włosków.... Może jednak któraś z Was wypróbowała jakiś krem?

kremy niestety nie są dobre do tych partii ciała, może maszynką do włosów obetnij na np. 3 milimetry, taka ilość włosów już im nie będzie przeszkadzać, poza tym nie koniecznie musisz być cieta ;) jeśli masz zamiar rodzić naturalnie to idź na wosk, nic bardziej od porodu i tak boleć nie będzie ;)

Gość upupup
A ja depilowałam się kremem weet 3 min i nic nikomu sie nie stało radzę potrzymać 4,5 min to nic nie zostanie napewno...

Gość a ja depilatorem
a ja się ogoliłam na zero nakładką golącą od depilatora, absolutnie żadnych podrażnień, na sucho, szybko i wygodnie :)

Gość ollolllola
a czemu wy sie baby tak w ciąży zapuszczacie? Ja sie goliłam zawsze, czy w ciąży czy nie, i jak sie o to dba codziennie to nie ma dylematu, maszynka, lusterko i po temacie, jak sie ma wprawe to nie wiem gdzie problem. Ja nie panikowalam "jak sie ogolić przed porodem" bo do ostatniego dnia golilam sie codziennie sama wieczorem, także jak mnie chwycilo w nocy to bylam JAK ZAWSZE ogolona. I żadna obca baba mnie tam nie tkneła. Lewatywy tez nie mialam bo w nocy jest pusty żołądek. Dbajcie o siebie zawsze a nie panikujcie przed porodem że jesteście zarośnięte...

Gość Paula 24
no ja sie tez zastanawiam jak to jest ze sie kobiety nie depiluja a dopiero ich olśni przed porodem, to powinna być rutyna jak mycie się!!! Obojetne czy w ciąży czy nie!!!!

Gość lili8444
dokladnie !!!

Gość siila
no depiluj sie jak do tej pory zawsze, chyba nie pierwszy raz sie golisz??!!! nie rozumiem problemu, użyj metody która zawsze Ci opowiadała, ciąża czy nie ciąża, chyba zawsze sie depilowałaś, wiec rób to normalnie.

Gość 38 t.c. ...
Dżizzz.... Co za przekupki.... Zebrały się i zaczęły oceniać. Depilacja nacodzień i do porodu jest inna, no chyba, że niektóre dziewczyny golą czy depilują na łyso całe wargi sromowe i okolice odbytu... Są różne metody i sposoby na schludną "fryzurkę" tam, ale do porodu trzeba byc zupełnie wygolonym, w tym w okolicach pupy. Więc proszę nie wmawiać innym, że się zapuszczają. Całą ciążę się depilowałam i dbałam o siebie, tam także, ale przed porodem kiedy wszystko jest mocno ukrwione i obolałe nie ma mozliwości zastosowania depilatora, jak któraś proponowała.

>>>ale do porodu trzeba byc zupełnie wygolonym, w tym w okolicach pupy. O matko, co za bzdury. Nie byłam zupełnie wygolona, lekko przystrzyżona, nie miałam lewatywy. Rodziłam w państwowym szpitalu w Warszawie.

Gość 38 t.c. ...
a pozatym brzuszek jest taaaaki wielki, że nie widzę się tam dokładnie. Nie chciałabym chaotycznie działać depilatorem :D Jednak chyba sięgnę po jakiś krem. Spytam o coś odpowiedniego w aptece.

Gość 38 t.c. ...
Musztardo - problem jak na wstępie - jesli umiesz czytać ze zrozumieniem :D Chodzi o radę w sprawie jakiegoś sprawdzonego kremu lub żelu do depilacji intymnej.... Nie potrzebuję rad w stylu popros męża - bo to wiem :D

Nikt Cię do tego nie może zmusić, żebyś była wygolona. To jest Twoje prawo, tak samo lewatywa.

Gość 38 t.c. ...
Ale do szycia, jeśli będzie nacięcie kobieta musi byc wygolona - wiem to nie z Kafe ale od lekarzy i położnej. Sama z siebie chcę być wygolona i chcę mieć lewatywę, żeby się nie skupkać w trakcie parcia :D Lewatywa nie jest straszna. Specjalna gruszka z wodą i jakimś specyfikiem w pupkę, 10 min i do toalety... W czym problem? A potem można byc spokojnym, że dziecię nie wita świata przez pryzmat.... coż... gówna :D

No widzisz, Jesteś niedoinformowana. Może jednak trzeba większą uwagę zwracać na to, co piszą dziewczyny na forum. Powtarzam Ci, nie byłam całkiem wygolona. Miałam dwa szwy. Pewnie lekko mnie podgolono przy szyciu, ale nie zwróciłam w ogóle na to uwagi. Co do pryzmatu... wybacz nie wypowiem się odnośnie tak idiotycznego stwierdzenia.

Gość ollolllola
ja sie zawsze całkiem golę i prosze nie zwalać na brzuch, bo mialam tez spory i da sie normalnie wygolić, kwestia przyzwyczajenia, brzuch nie rosnie z dnia an dzien, tylko poowoli, wiec jak codziennie sie golisz to z czasem przy coraz wiekszym brzuchu też dajesz rade. Okolice odbytu też gole od zawsze, nie wyobrazam sobie z przodu mieć gladko a z tyłu kłaki!!!! Najlepiej jak baba zwali na brzuch, to ani autem nie pojedzie, ani nie odkurzy, ani sie porzadnie nie wygoli "no bo jak to tak z brzuchem", tez bylam w ciąży wiec nie wciskajcie kitu. Jak sie ktoś goli zawsze to przed porodem robi to tak jak zawsze robił, wiec autorki problemu nie rozumiem nadal.

Gość tytytytyy
To zależy wszystko od szpitala... W jednym każą być ogolone na glanc, w drugim tylko lekko przystrzyzone a jeszcze inni uwagi na to nie zwracają i gola tylko w potrzebie... Moja znajoma poszła do szpitala w którym był obowiązek golenia na glanc. Nawet kartka wisiała z przykazaniami położnicy w której jak byk było napisane, że do porodu musi byc wydepilowana. Ona się sprzeciwiła i traktowali ją ewidentnie gorzej. W trakcie porodu sama poprosiła aby ją nacieli to się nie zgodzili bo skoro chciała miec kłaki to niech sama rodzi bo oni z włosami zaszywac nie będą...

Gość o nie nie nie
no i rację mieli !!!! nie dosć że to obrzydliwe te kłaki to jeszcze przeszkadza w szyciu, co sobie te baby myślą??? i jeszcze zeby w jakiejs slusznej sprawie walczyly, ale one walcza o pompon miedzy nogami... wspolczuje ich facetom.

Gość do ollolllola
lewatywa nie ma nic wspólnego z żołądkiem :o

Gość Kooroolina
Z żołądka do odbytnicy jakieś półtora dnia drogi ;)

Gość ollolllola
ma wiele wspólnego bo chodzi o zawartosć jelit, a raczej czy są czyste, zwykle po nocy, gdy poród przebiega szybko, nie ma czasu na lewatywe to sie jej nie robi, bo nie ma obawy, ze coś Ci tam wyjdzie z odbytu:) pusty zoładek to puste jelita o ile bylas sie wyproznic wczesniej, to jest wszytsko ukłąd trawienny, poczytaj z czego sie sklada!!!!

Gość ollolllola
żadne półtora dnia, lekarze mi to tłumaczyli w szpitalu. po nocy nie trzeba robić lewatywy, bo masz czyste jelita. Nie tylko ja tak mialam więc nie wymyslam.

Gość TINI MARTINI
Przeraża mnie poziom jaki osiągnęła ta dyskusja.Dziewczyny zrozumcie jedno koleżanka poprosiła o pomoc w dobraniu preparatu tym czasem wylało się wiadro ocen i epitetów w stronę kobiet które się nie golą na co dzień. A CO TO KOGO OBCHODZI KTO KIEDY SIĘ GOLI I CZY WOGÓLE.Problem uważam uzasadniony i jak najbardziej można mieć do tego wątpliwości chociażby co do składu kremów jakie są na rynku i tego jak wpływają na skórę w tym wyjątkowym czasie.Jezeli wy dziewczyny macie codzienne doświadczenie to podzielcie się nim to nie jest trudne być pomocnym.To forum czyta wiele kobiet z podobnym problemem.(DUŻYM BRZUSZKIEM LUB CIĄŻA BLIZNIACZĄ).JEZELI KTÓRAŚ Z WAS NIE ROZUMIE PROBLEMU NIECH SIĘ W OGÓLE NIE WYPOWIADA BO TO NIC NIE WNOSI DO DYSKUSJI.Ja proponuję przed użyciem kremu przeanalizować jego skład tak aby nie stanowił on zagrożenia bo ta opcja jest najprostsza.

Gość gość
mi sie wydaje ze kremy do depilacji to jednak w tych rejonach ryzykowna sprawa. te kremy sluza to nakladania w rejonach takich jak pachwiny, z daleka od samego wejscia pochwy, jakby tam sie cos dostalo to infekcja murowana, kremy sa silne, maja w koncu rozpuscic wlosy, ktore w rejonach intymnych sa dosc grube i mocne