Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniciazowa

CZY KOBIETA W WYSOKIEJ CIĄŻY MUSI CZEKAĆ W KOLEJCE U LEKARZA?????

Polecane posty

paniciazowa ty dopiero jutro masz ta wizyte a juz wiesz ze jest kupa ludzi? znaczy ze od wczoraj tam stoja czy wrozka jestes?

Gość Otóż to... zaczynam myśleć
że kobietom w ciąży dzieje się też coś z mózgiem... Zrozumcie, że przez to że jesteście w ciąży nie stajecie się pępkiem świata. Może dla męża, dla najbliższej rodziny tak, ale wszyscy inni mają to gdzieś. I jak idę do lekarza na godzinę, to nie po to, żeby mi się wpychał ktoś bez kolejki, bo jest w ciąży. A państwowo to nie oszukujmy się chodzą głównie starsi ludzie, więc non stop by trzeba kogoś przepuszczać.

Do ,,havanna'' niestety niewiem jak jest w twojej przychodni ale w mojej pomimo iż jesteś zarejestrowana na 10 to i tak wchodzisz później nawet o 11 .Nikt nie przestrzega tych godzin mają to w d.... ja uważam ,że kobiety w wysokiej ciąży powinny wchodzić bez kolejki bo po 1)przesiadywanie godzinami w kolejce z ludźmi o różnych chorobach nie jest wskazane....matka może sie zarazić a po 2) ja siedząc w zatłoczonych miejscach odrazu mam odruchy wymiotne bo niestety przychodnie są stare śmierdzące a i ludzie ,,różnie'' pachną'' to jakimś gównianym perfumem to znowy czymś innym ....A staruszki maja dużo czasu wolnego więc niech czekają na ławeczce nic im sie nie stanie....

Gość No litości do jakich ty
przychodni chodzisz? W mojej jest czysto, pachnąco, klimatyzacja, kawa herbata woda i pacjenci przyjmowani punktualnie (zazwyczaj).

Księżniczka od siedmiu boleści się znalazła :D:D:D No ale tak jak trzeba swoje odczekać w kolejce u lekarza,w banku,na poczcie to się jest strasznie chorym i tak ciężko człowiekowi na duszy :P Ale na bieganie po kosmetyczkach,butikach i innych pierdołach okazy zdrowia tryskają :D Bo i takie są przypadki ;)

elwirka to ja bym po prostu przyszła na 10.45 i wtedy nie musiałabym tyle czekać. U mnie jest tak, ze czasem trzeba poczekać dłużej, więc siedzę i czekam. Gdybym się źle czuła to KULTURALNIE bym poprosiła o to, żeby mnie przepuszczono i jestem pewna, że jeśli się to załatwi w odpowiedni sposób to nie będzie problemu.

elwirka skoro strauszki mają tyle czasu wolnego to kobiety w ciąży tym bardziej, bo raczej w 8 miesiącu ciąży większość ciężarnych jednak nie pracuje.

elwirrka 15 "A staruszki maja dużo czasu wolnego więc niech czekają na ławeczce nic im sie nie stanie...." Nie złe masz myślenie ;) A może taka staruszka ma chore serce,kręgosłup czy inną ciezką dolegliwość ???? Poczekaj za 40 -50 lat zmienisz zdanie.Ale wiesz co nie przejmuj się,będziesz miała dużo czasu wolnego :D:D:D

Gość ddddddddddddsss34
no z jednej strony wypacda ją puścić bez kolejki bo rzeczywiście z takim brzuchem jest b. ciężko, z drugiej strony autorka może się zapisać do lekarza na konkretną godzinę(na pwno zostanie przyjęta o tej godzinie!!!), no i gdyby tak przepuszczać bez kolejki każdą ciężarną, każdą matkę z małymi dziećmi i każdą osobę starszą to by się kwitło samemu z 6 godzin, raz pamiętam u dermatologa, kolejka 20 osób, ja czekam już 1,5h i jestem 3 do wejścia a tu wchodzi taka kobieta w ciąży i czy nie przepuścić by jej???? mnie mało co szlag nie trafił, sorry, ale wszyscy czekają i chcieliby w tym czasie pozałatwiać inne sprawy, siedziało tam też b dużo starszych osób i nikt się nie upomniał o przepuszczenie

No może i wypada przepuścić, ale nie jest to niczyj obowiązek. A autorka się tego DOMAGA. Niech jeszcze tupnie nóżką:)

Gość paniciazowa
ale która baba ma zdrowie żeby siedzieć w ósmym miesiącu ciąży jak ten turek jak jesteście takimi okazami to czego was nie ma w encyklopedii??? TRUDNO jak mnie nie puszczą prędzej to nic poczekam może mi się nic nie stanie ale chyba z grzeczności innych lepiej by było żeby ustąpić. ale co wy możecie o tym wiedzieć jak teraz nie jesteście w ciazy

Ja jestem w 8 m-cu i pracuje.......więc są i takie kóre pracują do końca.Jak przyjdę o 10.45 to i tak nie wejde bo Ci którzy siedzieli dłużej sie kłócą że oni byli wcześniej ....ach szkoda gadać...... No ale mówiąc ogólnie takie mamy społeczeństwo mało życzliwe najbardziej to widać w autobusach......stoi staruszek , albo kobieta z wieeelkim brzuszkiem a młodzież siedzi wygodnie i odwraca głowe w okno.......

do ,,prawda to ja'' ja raczej nie spoptkałam się z ciężarną która w 8 m-cu biega po butikach i kosmetyczkach to jakaś bzdura .Kobiety w ciąży powinny unikać kosmetyczek po pierwsze po drugie wierz mi że opuchnięte nogi i skurcze nie pozwalają na bieganie po butikach . Ale co tyo tym możesz wiedzieć w ciąży nie jesteś.................

Gość grazzzzynka
Każda pliszka swój ogonek chwali. Spytaj babki z niemowlakiem - ona ci powie, ze w ciaży łatwiej, bo to, bo smo. Starsza babka wam obu powie, że ciaża i małe dziecko to pikuś - jak jesteś stara, to stac boli, siedzieć boli, a to powietrza nie mozna złapać, a to serce nie domaga. I tak kazdy ma swoją rację. Jak się idzie do lekarza - jeszcze zalezy jakiego - to prawie każdy ma jakis powód do złego samopoczucia. Nikt tam nie idzie dla przyjemności, bo dla przyjemnosci to sie idzie do parku, a nie do lekarza. Można by prosic swoich lekarzy, zeby wywieszali liste z numerkami albo wywoływali - wtedy by byli przyjmowani pacjenci według godzin, a nie według "przyjdę wcześniej, to mnie wczesniej przyjmą"

Gość grazzzzynka
U mnie jest tak, ze kazdy lekarz ma recepcję. Jak sie przychodzi - nie wiem, co bedzie, jak sie przyjdzie wczesniej, bo ja zawsze przychodzę na swój termin - to sie w rejestracji mówi i potem lekarz tych pacjentów przyjmuje w kolejnosci rejestracji. Więc - poza lekarzem ogólnym, gdzie terminów sie wczesniej nie zamawia- nigdy nie czekam na wizytę dlużej niż 10 minut

otoz to - jak bys nie zauwazyl(a) to tu sie tez normalne ciezarowki wypowiedzialy wiec nie uogolniaj, ja mam wrazenie, ze niektorzy maja cos z glowa od zawsze, a w ciazy tylko sie pogarsza

Gość paranoja w biały dzień
09.09.2009] 13:18 [zgłoś do usunięcia] paniciazowa "tylko że to nie ma na godzinę ... poprostu jest kupa ludzi. czyli ta chołota nie moe ustąpić???" Jak się prezentuje taką kulturę to nie ma się co dziwic, że nikt nie chce cię wpuscic...Na drugi raz jak będziesz czekała w kolejce weź ze sobą słownik ort. przyda ci się i wyjdzie to tobie na dobre :O Nie ma nic gorszego niż postawa roszczeniowa ...

Gość ciekawa bardzo jestem
czy paniciazowa która tak głośno krzyczy o swoich prawach i wyzywa od hołoty, zanim była w ciąży to ustępowała miejsca starszym osobom w autobusie, przepuszczała w aptece albo sklepie osoby o widocznym kalectwie? Bo to tak już jest, że najgłośniej o swoje prawa upomina się hołota. Która nie ma szacunku dla innych, a sama wymaga od innych.

a niby dlaczego ja sama śpiesząc się mam przepuścic kobietę w zaawansowanej ciązy będącej przeważnie na L4 z powodu lenistwa? Cięzko takiej? To na prywatna wizytę niech sie umówi na konkretna godzinę a nie swoje żale wylewa na forum

Gość wszystkookale....
no dobra, kobieta w ciazy to nie swieta krowa i oczywiscie jesli nie ma kas pierszenstwa a zle sie czuje to powinna pioprosic o przepuszczenie. to samo w kolejce do lekarza. ale na boga w tramwaju czy autobusie jakies miejsce powinno sie dla niej znalezc!nie dosc ze ma zaburzona rownowage i w kazdej chwili moze upasc, to jeszcze zaduch, latwo moze zrobic sie slabo....moze stac sie krzywda jednym slowem... mnie kiedys w tramwaju ustapil miejsca na oko czterdziestolatek. usiadlam bo myslalam ze kregoslup mi sie zaraz polamie. na nast. przystanku wsiada zywiolowa na oko sześćdziesięciolatka podbiega do mnie i karze mi wstac bo to miejsce dla inwalidow! na to ludzie powstawali i zaproponowali inne miejsca, ale nie bo ona chce tam wlasnie bo to MIEJSCE DLA INWALIDOW. wstalam grzeczniee:/

Gość baaaaardzo prosze
zamiast drzeć mordę i ŻĄDAĆ, uśmichnij sie i poproś. Gwarantuję, że efekt bedzie lepszy. Z takim nastawieniem nie dziw sie, ze ludzie cie nie przepuszczają, ja tez bym cię nie puściła :p

Gość lknjskjnkj
nie musi stać, może siedzieć:)

Gość ja ustepuje starszym
bo w ciazy mi sie nie zdarzylo , wiadomo ze w uatobusach czy w tramwajach jest tloczno przewaznie , wiec starszym osobom i kobieta w ciazy bym ustapila , i mam nadzieje ze jesli ja bede kiedys w zaawansowanej ciazy i starsza osobom tez ustapia mi :) choc popatrzec na dzisiejsza mlodziez to mam watpliwosci , a co dopiero jak bede starsza osoba ;) czasami ludziom brak kultury osobistej , ale ja tak wlasnie zostalam wychowana :) co do lekarza , kobiety w zaawnsowanej ciazy czasami na drzwiach pisze ze maja pierwszenstwo , jesli by mnie ktos milo poprosil pewnie zebym ustapila :) ale jesli by tak kazdego przepuszczac.. to bysmy dzien caly spedzili w przychodni ;) niech zrobia zapisy i nikt sie klocic nie bedzie 🖐️

Gość fgvfgdfgfdg
to jest temat stary jak świat ja jakoś nie zamierzam specjalnie nikogo traktować, chyba że ktoś o pomoc poprosi!! Pomocy nigdy nie odmówię

Gość A ja uwazam ze powinno sie
przepuscic kobiete w zaawansowanej ciazy. Sama w ciazy nie bylam, ale wystarczy odrobina wyobrazni,ze im po prostu ciezko nosic taki "beben" cala dobe, a w wakacje duzy brzuch to juz musi w ogole byc udreka. Ja przepuszcze i miejsca w autobusie tez ustapie. Jestem zdrowa, a korona mi z glowy nie spadnie. Jestem przerazona znieczulica jaka tu panuje. I nie zauwazylam,zeby ciezarne darly ryja,ze ma sie im ustapic, w tym bardziej specjalizuja sie starsze babcie, ale to juz inna bajka - sa ludzie i parapety. Miejcie chociaz troche serca.

Gość wrzesniowa mamauska
ja na przyszly tydzien mam termin i jak bylam w piatek u lekarza grzecznie czekalam na swoja kolejke do ginekologa. w przychodni obowiazuje kolejnosc wg przyjsc nie na godziny. uwazam ze zaden trud w przesiedzeniu godzinki u lekarza.jedyne co mnie lekko wyprowadzilo z rownowagi to starsza kobieta ktora probowala sie wepchac przede mnie bo nie zajela sobie kolejki i gdzies poszla. po powrocie byla oburzona ze musi czekac. skierowala pytanie czy jej ktoras nie przepusci a ze wszyscy sami byli znudzeni siedzeniem odmowili jej wiec podeszla do mnie i zaczela mialczec ze byla tu juz dawno temu i ze chce wejsc ja stwierdzilam ze siedze juz 1,5h przyszlam pol godziny przed otwarciem i jej nie widzialam wiec odmowilam i zaproponowalam zajecie sobie kolejki. ta zniesmaczona zaczela pyskowac ze starszych powinno sie pierwszych wpuszczac bo sa schorowani nie maja sil itd. nie tylko kobiety w ciazy sa upierdliwe

Gość errteee
warto prosic o pomoc ludzie lubią pomagać, ale trzeba być grzecznym w stosunku do innych a nie tylko wymagać