Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieska sukienka

Testy owulacyjne-watpliwosci.

Polecane posty

Dziewczyny chcemy mieć córeczkę. Cykle mam 32-33 dniowe. Dziś jest 14 dc i zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywnie. Ostatni raz kochaliśmy sie w niedzieję czyli 3 dni temu. I teraz pytanie. Co robić? Kochać się dziś czy już dać spokój i mieć nadzieję, że to niedzielne kochanie zaowocuje córką? Bo rozumiem, że kochanie się teraz wyjdzie na syna? Tak?

Gość jesli
maz ma mocne plemniki to TEORETYCZNIE powinny wytrzymac i powinna byc dziewczynka, ale to tylko teoria. Z doswiadczenia mowie, ze wazniejsze, zeby zdrowe bylo, a nie plec.

Gość truskawkowy budyń
hmm a ja wiesz uprawialam sex od poczatku cyklu nawet jak mialam okres aż do zrobienia testu i co powinnam najwieksze szanse miec na dziewczynke a bede miala chlopca

Wiem dziewczyny, że to tak naprawdę loteria. Z drugiej strony jeśli tamte plemniki nie były mocne to jeśli teraz nie będziemy się kochać to w tym cyklu nie dojdzie do zapłodnienia. Mój mąż mówi, żeby dać szansę tym niedzielnym plemnikom a nie cytuję "wpuszczać im teraz szybsze i silniejsze".:) Hmmm...

Gość do niebieska sukienka
ja na Waszym miejscu próbowalabym jeszcze wponiedzialek ;) ale teraz nic a nic . A tak w ogóle mam ten sam dylemat. Tez mam 32-33 dniowe cykle. Z tym, że u mnie okres trwa 8 dni !! Jak myślicie kiedy moze byc owulacja?

podnosze

U mnie okres trwa tak z 5 dni. Zrobie dzis test owulacyjny i zobaczymy co wyjdzie. Jeśli nic to powinno się udać:) Zobaczymy. Najgorsze jest to czekanie. A ty "do niebieskiej sukienki" masz już dzieci?

tak mam chłopca 2,5 roku. Jak wyliczyłaś te 3 dni przed owulacja?ze to alurat niedziela? kiedy robilas testy? a może podpowiesz mi jak to jest u mnie? mam okres regularnie 2 kazdego msca. W tym msc bylo dziwnie bo dostalam 2 = male plamienie, 3 plamienie 4 czysto 5 czysto dopiero 5 wieczorem taki duzy okres. Jak tu liczyc? Jak myslisz?

Gość dajcie spokojjjjjjj
a moze tak troche spontanicznosci???????????bedzie co ma byc.

Gość do dajcie spokojjj
spontanicznosc jest na codzień. Tez troche sceptycznie podchodze o tych metod ale nie zaszkodzi spróbować . Pozdrawiam

Gość spontaniczność
hehe

Ja to wyliczyłam prosto cykl podzieliłam na pół, czyli 33:2=16,5. W związku z tym owulacja jest ok 16. dnia. A cztery dni wczesniej niby najlepiej kochac sie na dziewczynke bo plemniki "na dziewczynkę" żyją dłużej ale są słabsze. Generalnie chyba gówno mi z tego wyjdzie bo dziś owulacja wyszła znowu pozytywnie. To normalne, że test owulacyjny wychodzi 2 dni pod rząd pozytywny?

ja tak mialam ze 2 dni byly 2 kreski tzn drugiego dnia ta cdruga kreska byla ciemniejsza. Tez nie wiem jak to interpretowac

co u Ciebie? pislaas ze przy 33 dniowch cykalch okolo 16 dnia wypada Ci owulacja, u mnie przy 32-33 dniowych okolo 20 dnia wypada. Czy ta owulacje czujesz? czy tak testy pokazuja?

Testy wczoraj drugi raz wyszły pozytywnie. Dzis chyba czuję tą owulację. Dziś zrobię kolejny test owulacyjny. A jutro robię ciążowy bo nie wytrzymam. Wiem, że teraz na chłopca powinnam się kochać ale wstrzymujemy się licząc, że te dziewczynkowe przezyły. Wieczorem odezwę się jak test wyszedł.

i jak wyszedł test? Teraz to już sama nie rozumiem jak to jest z tymi testami. Jak pokazuje 2 kreski tzn ze owulacja juz jest czy, że bedzie za 12- 36 godz....

Nie wiem jak to jest. Test wyszedł wczoraj pozytywny ale krecha była bledsza. Dziś też już po teście i też wyszedł pozytywny ale krecha jeszcze bledsza. Czyli w pierwszym i drugim dniu była najmocniejsza krecha co biorę za znak, że wtedy była owulacja. Czyli seks był na dziewczynkę:) Test ciążowy zrobię pod koniec m-ca, czyli w dniu spodziewanej miesiączki.

u mnie dziś 14 dzień i podobnie jak u Ciebie mam 2 kreski. Byłam pewna, że owul. mam 17 dnia a tu taka niepsodzianka. Na 100 % myślałam, że dizs test nic nie pokaże. W poprzednich msc owul wystepowala tak 17 dnia. I chyba post dziś .... :(

zaglądasz tu jeszcze? jak wyik testu?