Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bery sam

Samotna mama - uzależniona od swojej rodziny

Polecane posty

:( Niby dobrze zarabiam Ale sama wychowuje swojego ośmioletniego synka a najgorsze jest to że mieszkam z ojcem i braćmi.. :( Którzy na każdym kroku wypominają mi moją sytuacje życiową, ciągle przypominają o tym że puściłam się ze skurwielem który mnie zostawił :( Ja w domu robie wszystko, sprzątam,gotuje nawet pranie ich rzeczy:O a oni tego nie doceniają twierdzą że to mój obowiązek, oprócz tego że wychowuje swoje dziecko to jeszcze troje dzieci najstarszego brata od którego odeszła żona :( Ojciec wręcz sam decyduje jak ja mam wychowywać swoje dziecko, np. nie chce by bawił się on z dziećmi sąsiadów bo nie chce pozwolić by jego wnuk bawił się z hołotą, myślałam o tym by się od nich wyprowadzić tylko oni od razu sprowadzają mnie na ziemie :( że bez nich sobie nie poradze :( , zarabiam prawie 3 tysiące więc myślałam o wynajmie jakiegoś mieszkania. Powtarzają mi ciągle że już nie powinnam szukać żadnego faceta bo zmarnuje życie sobie i dziecku. Nie wiem co robić? :(

Gość współczuje toksycznej rodziny

Gość ereww
Powtarzają mi ciągle że już nie powinnam szukać żadnego faceta bo zmarnuje życie sobie i dziecku. NA RAZIE TO ONI CI MARNUJĄ ŻYCIE oczywiście powinnaś się od nich jak najszybciej uwolnić bo traktują ciebie jak slozaca

Gość nocny doradca
wyprowadź się. Opieka nad cudzymi dziećmi + znoszenie upokorzeń nie są warte 1000zł/mies czyli kosztów wynajmu.

Tylko że boje się że sama sobie nie dam rady :( Narazie mieszkam z nimi, miałam już okazje raz związać się z kimś na stałe, tylko że zostawiłam go. Jestem pewna że gdybym nie posłuchała rodziny to ten człowiek byłby dobry i dla mnie i dla mojego dziecka ale dałam sobie z nim spokój bo oni odradzili mi ten związek :(

Stosują wobec ciebie tak zwany strach dyscyplinarny,jest to metoda wojskowa,najpierw rozbierają cie do naga po to żeby móc cię ubrać w własne szaty i podporządkować ciebie w 100%,problem polega na tym że wojsku stosuje się to tylko na początku szkoleń później zaczyna się dowartościowywać człowieka u ciebie niestety może być inaczej,wiesz trochę boję się o twoją psychikę,powiem ci tak,być może to banalne ale pomyśl o dziecku,czy myślisz że jak matka ciągle będzie kłębkiem nerwów to dziecko będzie szczęśliwe?UCIEKAJ Z TEGO PIEKŁA.

Nie sprawdzisz jak nie spróbujesz. Wiele samotnych matek daje sobie świetnie radę.

I najważniejsze - pomyśl o dziecku. Nie chciałabym żeby moje wychowywało się w takich warunkach.

broda25 i sukienka, dla mnie jest to straszna sytuacja. Z jednej strony to oni mają racje pomogli mi w najtrudniejszym okresie życia ale z drugiej to wszystko musze za nich robić :( Jeszcze wtrącają się do wychowania mojego dziecka, wypominając mi że pozwaliam się mu bawić z dziećmi sąsiadów, bo są dziećmi z gorszych rodzin. Samej zależy mi na tym by wytłumaczyć dziecku że nie ma ludzi gorszych i lepszych, tylko jak mam też to zrobić jak oni wmawiają mu inne wartości podważając mój autorytet :(

Gość skoro dobrze zarabiasz jeszcze
wszystko za nich robisz to tak łatwo się nie wypuszczą :D

Gość słodkazupa
kurczę - jaka szkoda, że oni tacy, no toksyczni, toksyczni są... Jesteś jedyną kobietą w męskim grajdole - zamiast cieszyć się, że Cię taką rodzynkę mają - nie szanują Cię... A przecież mogłoby być tak fajnie...w sumie nie ma niczego złego, że człowiek robi to czy owo dla innych, ale niestety oni Cię po prostu wykorzystują i na dodatek zatruwają Ci życie. Zarabiasz nieźle, Twój synek jest sporym chłopczykiem - dasz sobie radę - jeśli zdecydujesz się na pozostawienie tego towarzystwa. Im dłużej tam żyjesz - tym bardziej brniesz w to wszystko i tym bardziej będzie Ci trudno podjąć taką radykalną decyzję. Podkreślam - nie ma niczego złego w pomaganiu rodzinie - ale Ty jesteś na nich - przez nich skazana - to nie Twój wybór! Musisz w siebie uwierzyć, a na pewno dasz sobie radę!.

Gość fahita
Jak mam być szczera to spieprzaj z tego domu , nerwy sobie poszarpiesz a i tak nic nie osiągniesz , i wierz mi wiem co mówie

Gość I ty jesteś dorosłą kobietą
i odpowiedzialną matką? ???? czy tylko bezwolną kukiełką??? wybacz niesubordynację, ale czytając to co piszesz, zastanawiam się, czy ty oby jesteś pełnosprawna ..( na umyśle oczywiście) jak można skazywać dziecko i siebie na piekło tylko dlatego że ktoś powiedział " nie poradzisz sobie " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jestes matką?? jesteś dorosłą kobietą?? a więc weź od[powiedzialność za siebie i dziecko i zacznij myśleć logicznie. dziecko ma 8 lat??-to już duży samodzielny chłopak.

Gość obuchem w łeb
Wychowujesz dzieci brata, którego zostawiła żona? Dzieci też jej już nie były potrzebne do szczęścia? Ja pierdolę, fajna z Was rodzinka :) Ocknij się kobieto, mamy XXI wiek.

Wyprowadzka napewno była by jakimś rozwiązaniem, nie wiem tylko dlaczego oni tak się zachowują. Prawda pomogli mi jak ja byłam w ciężkiej sytuacji, ale również zaczeli rządzić moim życiem i życiem mojego syna. Ojciec cały czas powtarza że chce dla mnie jak najlepiej :O, wmawia mi że jeśli znajde jakiegoś faceta to tylko unieszczęśliwie swoje dziecko :O

O matko kobieto! A co Ty masz 5 lat? To, że Twój ojciec uważa, że głosi jedynie słuszną prawdę to jego sprawa. Nie ma racji. Chyba nie trzeba Ci tego tłumaczyć. Tkwiąc w tej sytuacji robisz krzywdę i dziecku i sobie.

Gość jeśli bedzie to ktoś kto pokoc
ha twojego synka to dostanie tylko ojca :) ty jesteś wykorzystywana przez nich , ojciec może chce jak najlepiej :) ale bracie to wykorzystują

jeszcze powiedz ze mieszkacie wszyscy na 70m2... syn ma 8 lat czyli nie jest to niemowlak ktorym musza sie wszyscy zajmowac. Pol dnia w szkole, potem zajmie sobie czas. zarabiasz 3 tys wiec spokojnie mozesz sobie dac rade sama! ułozyć zycie, poznac kogoś... a wiesz jak skonczysz jak sie nie wyprowadzisz? jako stara panna ktora do osiemdziesiątki bedzie usługiwac braciom i ojcu dodatkowo robiąz za matke 4 dzieci.

Wiem jedno że jeśli się wyprowadze to napewno ich o tym nie bede informowała :( bo tylko by mi to odradzali. Kilka razy prosiłam ich by pozwolili mi żyć po swojemu:( to każdy z nich wtrącił swoje trzy grosze. Jestem najmłodsza z całego rodzeństwa więc może dlatego oni się tak zachowują. Ja z moim dzieckiem,ojcem i jednym z braci mieszkam na jednym piętrze a brat ze swoimi dziećmi na strychu.

Gość twoja rodzina nie szanuje inny
ch ludzi określając kogoś od hołotą.... to już powód by uciekać od nich jak najdalej :) dasz rade ;)

sukienka,najpierw musze znaleźć jakieś mieszkanie verdine20, ja już nie wierze w t o bym kogoś poznała, miałam szanse raz. Jedyne czego bym teraz chciała to spokoju, i tego by nikt się nie wtrącał w moje życie.

Gość a-aśka
Oni nie pozwolą ci sie usamodzielnić, bo starciliby darmowa służącą. Dziewczyno, to twoje życie, sama je sobie układaj i nie słuchaj innych, którzy niekoniecznie chcą twojego dobra. Sama jestem samotna matką, więc wiem, ze czasami jest ciżęko, ale twój syn zasługuje na normalny dom a nie życie w takim grajdole.

a-aśka, wiem i musze się jakoś z tym problemem jakoś uporać:( choć to jest bardzo trudne :(

Gość porozmawiaj z nimi że nie
jesteś w stanie wszystkiego za nich robic i zrób coś z tym

Gość ja nie wyobrażam sobie życia w
takiej rodzinie... Owszem może i chcą dla Ciebie dobrze ale jedyne co to myślą głównie o sobie, uciekaj od nich jak najdalej :O bo skończysz jako stara panna, a twój syn bedzie miał zły stosunek do drugiego człowieka

Gość Tobie po prostu jest tak wygod
nie, znając życie to oni się pewnie martwią o ciebie a ty również na tym korzystasz :)