Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAMKNIETE DRZWI

WYNAJEM MIESZKANIA

Polecane posty

Gość ZAMKNIETE DRZWI

WITAM..od pol roku wynajmuje mieszkanie z mezem i dzieckiem...jutro przyjezdza syn wlascicielki i mamy podpisac aneks do umowy..pytanie brzmi: o ile moge spodziewac sie podniesienia czynszu?...obecnie place 850 zł + na zmiane prad i gaz...wychodzi jakies 950-960 ...miasto Chorzów...38 mkw...

Art. 23. 1. Wynajmujący może podwyższyć czynsz wolny, wypowiadając wysokość czynszu dotychczasowego, z zachowaniem terminu wypowiedzenia. 2. Jeżeli strony w umowie nie ustaliły terminu dłuższego, wówczas termin wypowiedzenia wysokości czynszu wynosi 3 miesiące. 3. Wypowiedzenie czynszu powinno być pod rygorem nieważności dokonane na piśmie. Na żądanie najemcy wynajmujący określi przyczynę i kalkulację podwyżki czynszu wolnego. Wychodzi na to, że dowolnie. Możesz na piśmie poinformować, że się nie zgadzasz i ( lub ) sprawę oddać do SR.

Gość ZAMKNIETE DRZWI
dziekuje za odpowiedz:)...czyli jutro trza sie bac:P...a o ile wam podwyrzszaja czynsz?...bo pewnie ktos tu jest kto wynajmuje

Gość w temacie
za 44 metry w Dąbrowie Górniczej płaciłam 900 zł+prąd i gaz. Dąbrowa jest droższym miastem, więc Twoje 850 za 38 metrów to już sporo. Wydaje mi się, ze więcej niż o 100 zł Wam nie podwyższą.

Gość w temacie
no i skoro mieszkacie tylko pół roku to w ogóle nie powinien Wam podnosić stawki czynszowej, bo to za szybko.

Gość ZAMKNIETE DRZIW
równiez uwazam ze nie powinien juz podnosic...umowa na pol roku zeby sprawdzic jakimi jestesmy lokatorami...z niczym problemow nie ma wiec....kurde czekam na niego...;/...mial byc o 10...teraz zadzwonil ze do 15 ...jasna cholera;]...juz ogladam inne chaty na necie bo jak mi dzwignie za duzo to sie wynosze...ale z drugiej strony koszty przeprowadzki no i sie przyzwyczailam ehh....kurwa...czy naprawde musze wziasc pieprzony kredyt zeby wkoncu chociaz dluzej niz rok poczuc sie pewnie w jednym miejscu:(:(:(:(...

Gość rtrt

Mi się udało szybko i dobrze trafić z mieszkaniem na stronie megamieszkania.pl. Rozbudowana baza ofert, dobrze zrobiona wyszukiwarka, nie trzeba się przedzierać przez wszystkie lokale tylko można od razu trafić na tę grupę której się szuka (kawalerki, 2 pokoje itd.).