Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fumka29

WYNIKI TARCZYCY-PRAWIDŁOWE???

Polecane posty

Gość fumka29

Jak myślicie sa dobre, a może powinny być lepsze??? TSH (s) 1,150 mU/ fT3 4,73 pmol/l fT4 17,19 pmol/l Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość nie podalas norm

Gość bgsp
Wynik Tsh masz dobry ale ft 3 norma jest do 4.20 a ft4 norma to do 1.8 powinnaś iść koniecznie do endokrynologa pozdrawiam

Gość fumka29
Hormon tyreotropowy - TSH TSH (s) 1,150 mU/l 0,27 - 4,2 Trójjodotyronina wolna - fT3 fT3 4,73 pmol/l 3,1 - 6,8 Tyroksyna wolna - fT4 fT4 17,19 pmol/l 12 - 22 Z norm podanych tutaj jest wszystko oki...ale czy napewno???

Gość a tak pomyśl
jeśli jest w normie to chyba jest ok. Ale do lekarza i tak trzeba iść

Gość fumka29
podnosze temat, moze jest kros kto jeszcze sie wypowie:)

Gość kasjanka84703
sprubuj iśc do endokrynologa niech ci zrobi usg tarczycy

Gość to co że w normie
Też mam wyniki w normie a z badania USG wynika, że mam niedoczynność, stan zapalny i wole powiększone do wewnątrz. Musisz koniecznie zrobić USG

Ja wyniki hormonów miałam ok Problm się pokazał po zrobnieniu USG tarczycy. Okazało się że mam gużki na tarczycy. Zrobiłam Biopsję, mało przyjemny zabieg póżniej z trzy dnio bolała mnie szyja. Guzki nie są złośliwe. Według mojego ebndokrynologa powinnam co pół roku robić badania aby kontrolować czy się nie powiększają, jeśli tak będzie rozpoczynam leczenie. Zapytała od czego to jest - powiedziała mi, że to uboczny efekt czarnobylu i czy piłam wtedy jod, nie pamietam, wiem że wtedy wszyscy mówili, że to strasznie niedobre i każdy to wypluwał. Co ja wtedy zrobiłam szczerze mówiąc nie pamiętam.