Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffhhhfhfhf

Cesarskie cięcie to NIE PORÓD

Polecane posty

Gość kahula30
Jaka jest wartosc w naturalnym porodzie, pytasz? No nie rozsmieszaj mnie... to swiadome wydanie na swiat czlowieka! To niesamowite przezycie, ktore na zawsze laczy matke z dzieckiem. To cud natury! Owszem bol, lzy, krzyk.. ale o tym sie zapomina. Kobieta jest z siebie cholernie dumna, ze dala rade. 2 godz po porodzie tuli dziecko i karmi. Nie lezy ze szwem na brzuchu znieczulona.

Gość Ooo lingwistka na łączach
..jasne: to aborcja inaczej - czyż nie, Autorko? :P :P

Gość Kahula30
jakie w sumie ma to znaczenie czy nazwiemy cc porodem czy nie? po prostu porownac cc do porodu sn sie nie da.

Gość wiesz co kahula
a skąd wiesz jakim przeżyciem jest cc dla matki? Skąd wiesz co się porównać da a co nie da? Miałaś cc?

Gość Cholerka ratunku..
Niedzieciate, nieciężarne za porody się wzięły.. Hyyyy... :P

skoro nie poród to dlaczego dziecko ma date urodzenia a nie date np opuszczenia macicy przez cc ?! dajcie juz spokuj ja rozumiem ze te ktore rodza sn czuja sie lepsze bo wlozyly w to wiecej wysilku ale wiekszosc kobiet mialy cc ze wzgledow zdrowotnych a nie z ich widzi mi sie wiec nie rozumiem po co na sile wmawiac i ze sa przez to gorszymi matkami... jak dla mnie to gorsze by byly jakby majac jakies zagrozenie dla dziecka a siele wyklucaly se o porod sn a skoro zdecydowaly sie na cc to znaczy ze sa dobrymi, odpowiedzialnymi matkami!

Gość Bravo bis
Dziewice niech zaczną dyskutować o wyższości pozycji na jeźdźca nad klasyczną :D Uhhahahaha... :P

Gość dodam jeszcze ze
nie wszystkie matki tak bajkowo i euforycznie wspominają sn jak opisała to Kahula.

Gość A anal to nie stosunek tylko
zabieg przetykania odbytu :P

Gość brvo bis dokładnie
:D

Gość TO MOZE JA SIE NIE ZGODZE
Z TA IDYLLICZNA WYPOWIEDZ POWYZEJ: DLA MNIE POROD NATURALNY TO OWSZEM LZY I KRZYK I NIESAMOWITY BOL PRZY WYDALANIU NA SWIAT 4,5KG SYNA, POL GODZINY SZYCIA I TYDZIEN CZEKANIA AZ MI DZIECKO POZWOLA MIEC PRZY SOBIE JAK JUZ DOJDZIE DO SIEBIE W INKUBATORZE Z NIEDOTLENIENIA, Z PEKNIETYM OBOJCZYKIEM

Gość a autorka to też nietknięta
???

Gość Bravo bis
to dlaczego położnice do CC nie leżą na chirurgii? Po co zatem na położnictwie? Błąd w sztuce?

MOJA WYPOWIEDZ TYCZYLA SIE PANI ZE STR 2

Gość oczywiście- oral to tym tokiem
myślenia zabieg higieniczny oczyszczania narządów płciowych z wydzielin :P

Gość paszczą ...
:D

Gość autorko idź
Autorko jesteś walnięta. Idź sobie lepiej przepchać dupę przepychaczem do kibla bo zaparcie bardzo źle na ciebie wpływa.

TO NIE DO CIEBIE TO DLA TYCH CO ROBIA Z PORODU SN CUD NATURY, A JA MAM ZA TYDZIEN TERMIN PORODU I BOJE SIE JAK CHOLERA CZY ZNOW BEDE MUSIALA TO PRZEZYC CZY MOZE BEDZIE CC

Gość hggfghghhg
"wmawiac i ze sa przez to gorszymi matkami" A kto tu komu cokolwiek wmiawia? Pomyśl trochę :O

Gość hhgf...
O, bywalec w spódnicy czyli teleturniej Na każdy temat mam coś do powiedzenia - choć nie mam okresu, nie jestem w ciąży i nie planuję :P pogadam sobie jak świnia o niebie :)

Gość Coś dla ciebie ta zabawa nie
jest zdrowa: idż ty lepiej, kozo jedna, szukać swego Pacan-owa :P

Gość jjjjhjjjggj
Po prostu cc to nie poród ;) Ale niektóre zniewiadomych przyczyn nie chcą przyjąc tego do wiadomości ;) Czy osoba karmiona ( z prewnych przyczyn) przez sondę powie "zjadłam pyszny obiad"? :D :D :D

Gość autorka roztacza przed nami
swe wątpliwej jakości nieprzemyślenia

"Kobieta jest z siebie cholernie dumna, ze dala rade. 2 godz po porodzie tuli dziecko i karmi. Nie lezy ze szwem na brzuchu znieczulona." kahula30, ja miałam cc. córka urodziła się o 14:05, a o 14:25 byłyśmy razem na sali, już ją przystawiałam do piersi... To nawet lepiej niż po sn miałam:P I też byłam cholernie, ale to cholernie dumna, że urodziłam taki cud. Że taki cud nosiłam w sobie przez 9 miesięcy. I ze ten cud jest naszą córką. czy to dziwne, że nie miałam doła, bo nie kwiczałam z bólu przez ileśtam godzin...? a w ogóle ten temat to jakaś paranoja...

Gość FAKTYCZNIE MA ZAPARCIE
:p

Gość jhhjghjhjjh
Problem w tym, że nie urodziłaś ;)

Gość jasne qrwa
sklonowała się! :D

jhhjghjhjjh, oprócz tego, że śmieszna jesteś, to powiedz co stało się z dzieckiem? bo rozumiem że po sn (dodam jeszcze tylko, że w tej chwili porody sn zdarzają się coraz rzadziej) to dzieci się rodzą, a po cc, to co? wydobywają? wychodzą? zostają wyciągnięte? no jak to określać, skoro już chcesz być taka dokładna.